Skoči na vsebino
Nakup Mazde 6
Napisano

Ja, če je avto redno vzdrževan ne bi smelo biti problema, tudi ob krajših relacijah. Ni pa to idealno in tudi poraba bo temu primerna, sploh ker AT rabi da se segreje na vsaj 20 stopinj preden zaklene wandler, kar pomeni da so takrat so obrati precej višji kar tudi vpliva na porabo... Sicer pa upoštevaj preventivne ukrepe, olje menjaj na 15k,oz ti bo avto že sam izračunal kdaj bo čas za menjavo..
Težava ni toliko DPF, bolj je težava da se zapaca EGR, sesalni del,.. Zaradi kombinacije preveč ležerne vožnje in kratkih razdalj..

Pri novih ne vem kako bo, predvidevam pa da bo podobno kot pri r2 motorju..

Poslano z mojega SM-G780F z uporabo Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX-5
Napisano

Iz Nemčije uvožen avto lahko pri nas popravljaš v sklopu garancije. Pogoj je enak, torej da ima opravljene servise. Ne moreš pa doplačati za podaljšano garancijo..

Poslano z mojega SM-G780F z uporabo Tapatalk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Po kmečki logiki bi rekel, da je narejeno tako, da se zapiranje v tem primeru prekine. Torej z drugimi besedami, če ne slišiš mehanizma oz motorja da deluje (v prazno), potem nimaš kaj skrbeti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pritožba čez servis A-Cosmos
Napisano
27 minutes ago, Bini said:

Točno tako je kot si napisal! Žalostno je pa to,da daš za avto 20-30k€ na koncu pa je cena servisa največji problem....

@Alex bi rekel; če znaš naredi sam in kvalitetno,če ne pa  'plačaj'. 🤪

Kje piše da ma Alex prav. Ok, nek point je. Je pa point tudi v tem, da se človeku zdi malo mimo, če vidiš da te skubijo za brez veze..oziroma je drugje enaka storitev pač cenejša.  Mogoče marsikdo ne bi mogel kupiti takega avta, če ne bi bil varčen in ne bi gledal na to. 

Seveda so pa skrajnosti povsod :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

V bistvu, je tako, da moraš imeti telefon na slovenščini. Drugače tudi v google maps (čeprav je nastavljena na slovensko) ne deluje. Žal, ne vem ali imajo tak bug, ali kaj d rugega.

še večji hec je z AA. Tam pa sploh ni šans da bi to usposobil, da je GUI na telefonu angleško, pa da bi v mapsih govoril slovensko :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Pri kolegu, so komplicirali, ker na vzmeteh ni serijskih številk..Pač jih ni. Proiizvajalec ima tuv ki pravi, da je to zaradi tega ker so pretanke in se jih identificira po drugih lastnostih..barva, tehnične karakteristike,...

Potem so poslali še en extra papir, kjer je omenjeno to in je šlo skozi. Malce je bilo treba skoraj da prosjačit, ampak so bili precej ustrežljivi.

Pri meni ga pa danes za isto stvar številke na fedrih sploh niso zanimale, ampak se je vtaknil v to, da v TUV-u ni za mazdo 6 modela GL notri. In potem sem klicaril na nizozemsko, kjer so mi rekli da so šli gledat prav na TUV in GL ne obstaja v homologaciji, ker je to podtip GH - kao različica. In potem to dopovedat tam...Sem klical še na mazda motors, kjer so mi rekli da je to res tako. 

Na koncu smo potem uredili, z dopisom (mail) proizvajalca, da je to res tako. 

:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.