Skoči na vsebino
Poraba Mazda CX30
Napisano (urejeno)
pred 39 minutami je Alex napisal:

Evo, o tem govorimo

😉

https://youtu.be/INsiH6oHJ18

Če sem prav videl, je imela njegova Mazda CX-30 porabo kar visoko v primerjavi z drugimi avti. Itak pa @Alexporaba plus minus kakšen liter v tvojem primeru letnih 10.000 km nima prav dosti pomena. Za tistih cca. 5.000 €, ki jih boš izgubil na ceni vozila prvo leto, lahko @NevLado s svojo porabo 9 l/100 km naredi cca. 40.000 km! 🙂

15 € oziroma 2 malici te stane avto na dan, že če stoji pri miru. Če stoji pri miru 1 teden, te to košta 100 €, na mesec 400€. In potem želimo prišparati na gumah 100€, pa na servisu 100€ in mislimo, da smo zmagali. Hkrati pa nam denar iz avta teče v potokih. Popolnoma neracionalno. 😉

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 58 minutami je Alex napisal:

Se pravi, da se bom z lahkoto spoprijateljil z njim glede na to, da nisem problematičen in se prilagodim vsakemu. Tudi meni je BTC  spotoma med Koprom in nakupovalnim centrom,kjer bova z ženo prebila čas, medtem, ko bo Jure šraufal mojo premiumko. 🤗

Ne pozabi na fante, da se po šihtu odžejajo, pa bo vse 👌😃 SIcer pa, zamenjat olje in filtre, znam še jaz. Jureta boš rabil čez 30 let, ko bo imela tvoja Mazdica že 300.000 km in se bodo začele pojavljati prve težave. 😄

pred 37 minutami je Slivka napisal:

Bo že Marijan našel kakšnega 'Jureta' tam...

Približno tako, kot boš pri Pelkotu našel šravfati Pelka. 😅

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je Alex napisal:

Jaz pa obratno vem, da  prve imam, in jih tudi uporabljam, ker so otipljivi in realni, drugih pa ne, ker me megla  ne zanima. 🤗

Že veš, kam boš 5 let vozil te nove konje servisirat? 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je Alex napisal:

Jaz sem že prepoznal salon, a nisem jaz postavil vprašanja. 😉

In mogoče ti prišepnem, da povežeš "konje moje" zgoraj z tvojimi  bit konji. 😊

Ti Mazdini bencinski konji so bolj žalost, podobno kot tudi ti drugi zadnje čase. Za prve ne vem, da jih imam, za druge pa vsaj vem, da jih nimam. 🤣

Screenshot 2022-09-30 20.32.23.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 24 minutami je SpEkTr napisal:
pred 2 urama je Janez007 napisal:
Na rednem servisu sta bili obe Mazdi. Zadovoljen, tako s storitvijo in tudi ceno. emoji846.png
(poleg tega, da se platišča po dolgem času spet svetijo, so posesali tudi notranje tepihe ... verjetno zato, ker jim pri servisiranju bencinarjev ostane preveč časa emoji2.png).
938002194_Screenshot2022-09-3016_44_21.png.ecf79dd90d601edd599f95b7afe4976f.png

BTC?

Ne, €. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Na rednem servisu sta bili obe Mazdi. Zadovoljen, tako s storitvijo in tudi ceno. 🙂

(poleg tega, da se platišča po dolgem času spet svetijo, so posesali tudi notranje tepihe ... verjetno zato, ker jim pri servisiranju bencinarjev ostane preveč časa 😃).

Screenshot 2022-09-30 16.44.21.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Na sliki se sicer ne vidi najbolje (slikano iz avtoceste LJ-NM pri Trebnjem), ampak naši dobavitelji že lepo skrbijo, da na stotine, tisoče zimskih gum "primerno skladiščenih" čaka svojega kupca, na prostem v dežju, na vročem soncu, itd. A ni nekdo tukaj rekel, da ni dobro voziti preveč frišnih? To je to.  😀

Potem pa kupi 3 leta stare gume, "skladiščene po priporočilih proizvajalca", za -15%. 🙃 😀

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je scania napisal:

Nisem se bil na testi s corollo cross, zaenkrat ostajam zvest moji mazdi 🙂

Mogoče pa je to dobro. :) Vsaj mene ti višji avti pri dolgi vožnji bolj utrudijo. Šestka je tudi razred večji avto od Corole.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je scania napisal:

Nebom trdil ampak mislim da je to ta 6ka ki se je lak lupil, pa so meli pogajanja s mb servisom ker niso garancije priznali. Ne me vzet za besedo, nisem siguren

Tudi sam sem najprej pomislil na tisto. Tista je imela rjavo usnje, mislim da 2019/3. Ta je 2019/4 in je ves čas na Štajerskem. Kaj pa tvoja @scania, kdaj jo bomo zagledali v oglasu? 🤔 😁

AVTOLOG.SI

Brezplačno VIN iskanje, na podlagi odprtih podatkov iz portala OPSI. Poročilo o zgodovini vozila - kilometrina, ali je bilo vozilo uvoženo...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 31 minutami je SpEkTr napisal:

Ja, tudi jaz sem pomislil na palico, čeprav je res trdo notri vpeta. Zvok pa ni kovinski, ko se ogreje je zvoka precej manj.. Now go figure emoji848.png

Se je pojavilo po kakšnem servisu, ali po kakšnem drugem dogodku (recimo menjavi akumulatorja), kjer se je kaj brkljalo po mašini? Kakšni glodalci, sedaj, ko postaja bolj mrzlo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 6 urami je SpEkTr napisal:

Ne, v leru ne slišim tega, sem že probaval...kar je zanimivo.

Kovinski zvok? FORScan nič ne pokaže? 😜

Dvomim, da bi filter v škatli zaresoniral.

Pri Hondi je eno leto cingljalo, kot da bi bil kakšen auspuh, nekaj pri mašini. Tudi v prostem teku, a ko sem dvignil havbo, nič. Potem mi enkrat kapne - plastično ležišče palice za oporo havbe je počilo in je ta palica opletala v okoliški pleh.

Če še nisi poskusil na mestu, eden naj pritiska na gas, da ulovi resonanco (1300-1500 obratov), ti pa glavo notri v havbo in se s kakšno leseno palico dotikaj različnih delov, da morda neha resonirat. Seveda pazi, da palice ne zagrabi kakšen jermen. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

Po nekaj mesecih vožnje izključno z bencinarji danes prevozim 300 km s Škodo Kodiaq dizel 150 4x4 MT. Kako sem bil zadovoljen, ko sem se po nekaj urah vožnje s tem robatim dizlom spet usedel v uglajeno Mazdo bencinarko.  :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Alex napisal:

Saj imam oba pogona ampak vseeno se mi zdi, da te cene kar poljubno oblikujejo brez nekega reda in logike. 🤔

Pa Alex, kokrat ti moram še napopat v to temo tisto formulo in predpis, da boš razumel ??? Kot pri norcih. 😜

Sta samo 2 možnosti: ali se delaš neumnega, ali pa ..... 😀

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 11 minutami je sportman333 napisal:

to moraš biti malo bolj specifičen...ne vseh japonskih dizlov metati v isti koš :), ker z enimi imam jaz zelo dobre izkušnje brez kakršnih koli težav do 250k celo 320k km....tako da....

še natančneje Mazda dizlom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

In dvomim, da so za to ceno porihtali "usnje" volana. 😜

Kot že drugi ugotavljate, to s cenami je postalo noro. Evforija potrošnikov, povzročena s helikopterskim denarjem, predvolilnimi darili, včasih nerazumnimi covid dodatki, po mojem občutku že popušča. Kljub temu so trgovci cene še navili, čemur neizbežno sledi krč, ko se bodo avti zataknili v salonih brez kupcev. Spomnim se konec leta 2008, ko je bila podobna zadeva. Japonski avto, ki je bil na ceniku 28.000€, si decembra dobil za 19.000 € + zimske pnevmatike. Zato, da so rešili svojo likvidnost - niso si pa tega upali oglaševati.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatski menjalnik proti ročnemu menjalniku
Napisano (urejeno)
pred 29 minutami je TiEn napisal:

Vozim avtomatik že leta in leta pa ne morem rečt da imam ob vožnji v hribe probleme...

Sumim, da je to povezano tudi z vrsto goriva oz. krivuljo navora. Pri dizlu je zato za AT in tudi za MT veliko manj dela (potrebnega pretikanja), kot pri bencinarju, kar se pozna še posebno v "gor/dol/gor/dol/gor/ ..." hribih. 🤔

Is there any difference between transmission systems of petrol and diesel  engines? - Quora

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko bi lahko dobil za svojo rabljeno Mazdo?
Napisano (urejeno)
pred 30 minutami je Boss napisal:

Vsak zase ve, kolk bi rad realno dobil za avto. To cifro naj si zamisli pol pa zniža za 15% pa je to cena za v oglas. 😜

Sem pa tja se kakšen znanec pohvali, da je dal oglas za avto ter ga takoj prodal prvemu, ki je klical, v nekaj minutah, prepričan, da je imel veliko srečo, da ga je tako hitro in drago prodal. 😀

Nisem ekonomist, ampak vem, da na trgu deluje ponudba in povpraševanje. V Sloveniji zato ne moreš prodati M6 l. 2018 dražje, kot je ekvivalentna v Nemčiji + stroški uvoza iz Nemčije. To je izhodišče (v teoriji najvišja možna cena, ki jo lahko dobiš, v praksi pa je treba upoštevati še "kolko ljudi, tolko čudi" in je lahko tudi ta najvišja cena še višja). V realnosti opažam, da se v Sloveniji prodajo M6 2018 celo po nižji ceni, kot so nastavljene nemške cene na mobile.de, recimo 5-10% nižje.

Je in bo držalo: "vsak avto ima svojega kupca". 😉 Slovenski trg je zelo majhen, za Mazde 6 pa zelo zelo majhen in zato traja nekoliko dlje (recimo nekaj mesecev), da se lahko srečata ozaveščen kupec in ozaveščen prodajalec za primerno ceno. Seveda preprodajalci in še kdo kupijo takoj za -20% tržne cene (takih prodajalcev skoraj ni, ki bi v to privolili), prodajalci pa bi tudi takoj prodali za +20% tržne cene (na žalost je kupcev za tako drage avte še manj). 🙂

Naloge

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.