Skoči na vsebino
Vleka prikolice - 2.2. diesel
Napisano

Ja, mislim da je NDM avta 2135kg. NDM prikolice pa 1400kg. Se pravi ?e dobi? prikolico te?ko 1400kg, rabi? kodo 96, da lahko vle?e?. ?e dobim prikolico 1350kg, gre skozi.

Vseen pa je zanimivo da taka razlika obstaja. ?e?ko za moj tip avta pravi, da kljuka prenese 1800kg. :-) Nisem pa gledal ?e papirjev, to sem videl na netu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ja razumem. Zanima me pa res, v ?em je trik da v angliji je max 1600 pri nas pa kao 1400 :)

Sicer ne gledam bogve kaj. Gledal sem hobby prikolice, s postavitvijo pograd, miza, postelja in v taki kombinaciji je min NDM prikolice ravno 1400, kar je pa ?e preve?.

?e gleadm Adrio v isti postavitvi gre skozi, ker niso tako te?ke, beri nimajo toliko opreme, tanj?e stene, tla , itd...

aja sorry - mislim, da je te?a vle?enega povezana z lastno te?o, nikoli ne sme biti te?je, to ve?.. in to je verjetno pogoj.

Moja kljuka ki sem jo dal na 5ko, in 5ka je nekaj ?ez 1600kg sama tre?ka:

Towing hitch (without electrical set)
Class: A50-X Cat. no.M51
Designed for:
Manufacturer: MAZDA
Model: series 5
Type: 5 doors, VAN
produced since 2005 till 02.2008
Approval number according to Directive 94/20/EC: e20*94/20*0226*00
Technical data:
D-value: 9,3 kN
maximum trailer weight: 1600 kg
maximum vertical cup load: 75 kg

In v homolomo karton?u ti pi?e NDM 1600 al manj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vpra?anje imam o vleki prikolice. Na tujih forumih sem zasledil, da je max te?a prikolice 1600kg. Pri nas pa je 1400kg. Kdo to sploh omejuje? Predvidevam,da to ni uvoznik, kljub temu se mi pa zdi stra?no zanimivo, da se med dr?avami take razlike.

No, vsaj v moji homologaciji pi?e 1400kg max.

Tukaj pa 1600 recimo: http://www.practicalcaravan.com/reviews/tow-car/28264-mazda-6-estate-22d-163-ts2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

To je res, ?e bere? CPP. Ampak, ?e nekdo pride tako hitro, da nesre?e nisi mogel prepre?iti...kaj potem? Jaz upam, da bosta ve?ino krivde ?e ne kar celo, nosila ta dva bumbarja z avdiji....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Boss za tole z alkoholom sem tudi jaz ?e nekajkrat bral, da nisi avtomatsko sokriv. Seveda pla?a? kazen za alkohol itd.., ne more? pa vedno biti odgovoren za ostale posledice, recimo materialne. Seveda odvisno od primera in kaj stroka razsodi...

Za konkretni primer v Dom?alah pa, upam da bo pravici zado??eno. Tukaj faktor izsiljevanja sploh ne bi smel biti vpra?aj, ?e ti v naselju hitrost prekoracis za 2x, 3x recimo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sem pisal ja..za redne stranke, je ?e nekaj evrov dol ja. Pomoje bom tam vzel, se mi ne da ve? kaj dosti komplicirat :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6
Napisano

To je te?ko re?t. Lahko ima? pa? smolo, kot z vsakim drugim avtom :-). ?e res da je bolje malce ve? km, samo lih drugi strani je treba vedeti da ve?je ?tevilo kilometrov za seboj prinese tudi kak stro?ek ve?..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6
Napisano

Pretiravate s temi kilometri. Kaj ?e jih bo? pa naredil 20 tiso? ali bog ne daj 15 bo pa ma?ino kar konc vzel?

Prerjavela? Po 10ih letih ali se ve? veliko avtov rjavi... Tudi nem?kih....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde 6
Napisano

Jutri gremo ?e eno mazdo vozit:) Mogo?e ?e kak?en nasvet na kaj biti pozoren? Je pa letnik 2011.

Pozorna bodi, ?e ti bo pedal sklopke kaj pokal. Pa ?e trese ko zavira?, rak-rana mazd. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.