Jump to content

Janez007

Members
 • Posts

  3,797
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Everything posted by Janez007

 1. @Slivka naj se dokončno odloči in mi sporoči do 15. decembra, v nasprotnem primeru so @jacques33 lahko tvoji.
 2. Kamor so šle ketne, pa naj gredo še tepihi. 😃 Iz Grosupljega. Sicer lahko narediš preizkus s katerimikoli navadnimi Mazda 6 GJ (2013-> ) tepihi.
 3. Se pridružujem ... res nihče ne rabi "zimskih" preprog za Mazdo 6 GJ 2013 - 2023? Cena je šla med tem na pol. Zanima me, kaj bo komentiral @Bini.
 4. $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ Become a supporter and get access to exclusive content and the ability to engage with the community ... "Russell Edward Brand (born 4 June 1975) is an English comedian, actor, presenter, activist, and campaigner." ... "Brand became a popular British television star by appearing on Big Brother and hosting his own talk show and numerous other series" ... Mnogo dobrih naravoslovcev (znanstvenikov, inženirjev,..) težko ali nerodno predstavi svoje rezultate, dosežke (jecljajo, se zapletajo, zakomplicirajo, se ne zanjo obleči, ...), skratka so šibki v komunikacijskih veščinah. V tem jih razni profesionalni igralci, odvetniki,... prešišajo na celi črti. Komu bo nekdo naravoslovno slabše izobražen verjel? Nekomu, ki jeclja, na videz ni suveren, govori, da ga večina ne razume ali samozavestnemu igralcu, ki govori preprosto, všečno, vsakemu povprečnemu razumljivo? Nekoč je bil dober dokumentarec glede zavajanja javnosti o škodljivih učinkih fosilnih goriv. Največja naftna združenja je navzven predstavljal rojen komunikacijski populistični genij, ki je z levo roko pospravil z nerodnimi znanstveniki, neveščimi komuniciranja ...
 5. Cene (pre)počasi popuščajo. Od avgusta lansko leto, ko so ga začeli prodajati, so z njim prevozili 26 km. Zakaj že takoj niso nastavili na 19.000 oziroma sedaj na 15.000? 🙃
 6. Tole lahko delim s kolegi: Težko je potem poslušat pritoževanje nad slovenskim avtomobilskim trgom, če nekdo enak avto l.2018 danes, 3 leta kasneje, ne proda za 16.000€ ... Največ lahko v takem primeru naredi prodajalec, tako da zniža ceno.
 7. Tole je vredno ogleda, da ne bo kdo preveč obogatel. 😂
 8. The 2019 coronavirus is not a man-made combination of HIV and SARS viruses WWW.AAP.COM.AU The novel coronavirus has triggered multiple false and misleading claims about the origins of the disease outbreak across social media. A new claim is that the infection is a “man-made” combination of the...
 9. Kje najdeš te modele??? 😃 Ivermectin’s race is run as studies all point to the same conclusion WWW.AAP.COM.AU It has been spruiked as a miracle COVID drug for more than two years. But experts say the evidence is now very clear.
 10. Ena malenkostna razlika. Cena tvoje 6 let stare Mazde 6 pride 2.000€/m2 tlorisne površine. Včasih se je dobro postaviti v nasprotno vlogo, v tvojem primeru ... koliko bi bil pripravljen plačati za Mazdo 6 2.5 l.2017, če bi jo prodajal nekdo tretji? 19.900? Tvoja vsaj po slikah izgleda lepa Mazda, bencinarka. 👌 Ni hudič, da se je ne bo nekdo zaželel. Mora pa biti okoli 3.000€ cenejša od podobne Mazde naslednjega modela 2018/2019. Po mojem občutku, bi se zanjo dalo dobiti 17-18.000, če ne boš pri sedanji ceni predolgo vztrajal. Čez 4 tedne se bo za 1 leto postarala.
 11. 14.990 € in 19.900 € po tej definiciji 100% nista "pravi ceni", saj se brez učinka prodajata že več kot 3 dni. Da ne bo pomote, želim, da se obe prodata za vaju čim bolj ugodno. Sam sem junija 2021 prodajal M6 CD175 l. 2016 Revolution top s 100.000 prevoženimi km, nikoli nič poškodovana, brez napak in na izgled "kot nova" za 14.800 ali pa še kakšen € nižje... in v 1 mesecu ni šla. Tale CX-5 je danes 2 leti starejša ...
 12. ... navezuje se na podatek, da se proda v 3 dneh!
 13. To je v splošnem vedno res. Kaj pa je "prava" cena? Za tole CX-5 je zame prava cena 11.000€, za tisto Mazdo 6 2.5 letnik 2017 pa 15.000 €. Se motim?
 14. Cena je zelo pomemben faktor. In očitno je na trgu rabljenih sedaj zatišje (manj nakupov), čemur praviloma sledi korekcija cen. Drug pomemben faktor je izgled vozila. Če na izgled ni "skoraj nov", bo treba ceno krepko znižati. Tale spodaj prodaja 6-ko že 1 leto in pol in jo bo še, dokler cene ne spusti še za cca. 5.000 €. Začel je z okrog 25.000. S tako prodajno politiko ga ne bo prodal, ker tako velikih norcev (kupcev) zelo verjetno ni. Ko sem sam prodajal, sem ceno nastavljal na spodnjo mejo pa še malo znižal (14.500, ko je bila najnižja podobnega 15.000), da je bil avto med primerljivimi na Avtonetu najbolj konkurenčen. Potem tudi lažje vidiš, kakšno je zanimanje. Če ga skoraj ni in te nekdo pokliče in ponudi določen znesek, imaš možnost, da ga prodaš. Če nobeden ne pokliče, ni možnosti, razen če ga odpelješ v avtosalon za odkup ... v tvojem primeru ti bodo recimo ponudili 11.000, to pomeni, da se da dobit zanj okoli 13.000.
 15. Slovenski kupec rabljenega avtomobila ima alternativo - kupi lahko v Nemčiji, Belgiji, ... za cca dodatnih 5-10% stroškov cene avta (pri avtu tega ranga). Slovenski prodajalec rabljenega vozila skoraj nima alternative - odvisen je od slovenskega povpraševanja. Na kratko je zato nauk te zgodbe, tisti, ki kupujete avte v tujini, sami sebi pljuvate v skledo (znižujete povpraševanje v Sloveniji in s tem ceno svojega rabljenega). 😁
 16. Ko je bila najvišja inflacija, so trošarine celo zviševali (če je šla cena nafte na borzi navzdol). Sedaj, ko je pred dnevi po podatkih SURS inflacija prvič opazno padla, pa so nekaj dni zatem trošarine znižali, z razlogom, da bi zniževali inflacijo. 🙃 Upam, da se ne bodo še hvalili, da so z ukrepom znižanja trošarin znižali inflacijo ... 🙃 😪 😂 Bi pa bilo čisto možno.
 17. Pri tej vladi mi ni več popolnoma nič jasno. 🙃
 18. Če ti nobeden ne pije krvi (doma in v službi), jo je dovolj za krvodajalstvo. 😀 👍
 19. 2 x sem dal kri v vojski, da so me v zameno nekaj dni prej izpustili ven. Potem še 1 x prostovoljno v domačem kraju, pa jim je nagajal računalnik in so izgubili vse podatke in me ne obveščajo ... Ena lepa zadeva, ki je še ostala od prejšnjega sistema, da nekaj daš zastonj nekomu, ki to potrebuje in dobi zastonj.
 20. Če pogledamo svetlo plat, so to še sladke težave dizelske Mazde .... Kakorkoli, s temi slovenskimi Mazdinimi servisi je kar križ. Če tega ne znajo diagnosticirati, ko je skoraj vse na očeh, otipljivo in enostavno dostopno, kako bodo šele nekaj v motorju, ali pod njim (lambda sonda)? 🙃
 21. Da ga ni pred prvim pojavom napake kakšen "Miha20" programiral? 😜
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.