Jump to content

kacnje

Members
 • Posts

  139
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kacnje

 1. Zanimivo. Pri svoji CX-5 sem že nekajkrat opazil, da mi zadaj levo cvili in se občasno tudi (kar preveč) segreje. Nekajkrat je bilo na daljšem spustu, pred nekaj dnevi pa tudi na poti iz Kamnika proti Ljubljani. Je to potem pogosta težava pri Mazdah?
 2. Prodam novo, še zapakirano, pametno uro Samsung Galaxy Watch 4 (44 mm). Cena: 220 EUR
 3. Mazdaši - gledam različne strani in videe, pa sem sedaj bolj zmeden kot prej. Od prejšnjega avta imam prečne palice (po mojem tole). Prejšnji avtomobili so imeli strešne nosilce, Mazda CX-5 (letnik 2016) pa ima na strehi neko plastično letvico, ki jo (kot vidim) lahko na štirih delih nekako dvigneš (še nisem poskušal). Tam notri je potem verjetno luknja za vijak? Katera zadeva mi torej manjka, da gre na eni strani v streho Mazde, na drugi pa drži tiste prečne palice? Je to Thule 753? Drugo vprašanje pa povezano z vlečno kljuko. Na strehi bi pač vozil navadna kolesa. Sedaj pa imam tudi e-MTB kolo. Zaradi tega seveda razmišljam tudi o vlečni kljuki (in nosilcu za kolesa na kljuki). Katero kljuko predlagate? Prikolice nimam, posebnih zahtev tudi ne.
 4. Tole je podobno moji težavi. Čiščenje sesalnih ventilov je pomagalo.
 5. Je bolje manj ali več? Iz tvojega zapisa sklepam, da je bolje manj
 6. Mimogrede - kakšni pa so "priporočeni" rezultati PIDa "koliko je ketna napeta"? Govorim za dizla s 175 konjički, če je kaj razlike med modeli.
 7. Pojma (še) nimam. Bom videl, če kaj piše na računu, ki ga bom zagotovo dobil za povračilo stroškov .
 8. Sedaj šele nazaj ... cel dan letanja (ne samo zaradi sinove Mazdice). Opis ne bo preveč natančen, ker sem vse zgolj na kratko slišal po telefonu. Skratka - mehanik je zaznal, da je težava nekje v nekem modulu pod volanom. Sam se z elektroniko ne ukvarja, pa smo potem z avtom šli do Močnika. Tam so se lotili nekih žičk, ki so bile menda snete/strgane/uničene. So rešili, avto spet prede. Ni pa najceneje - 119 evrčkov. Saj veste, kako gre: priklop na računalnik, ura tam, še ena tam, nekaj drobnega materiala in smo tam. No, da so le hitro rešili in avto služi, se bo preživelo.
 9. Tako nekako Avto je na servisu. Čakamo, da pride na vrsto.
 10. Prejle me je klical sin, ki ima Mazdo 2. Menda se mu je zjutraj prižgala rumena lučka - volan s klicajem. Kolikor vem (in sem na hitro preletel), gre verjetno za kakšno težavo s servom? Verjetno se lahko pelje do mehanika? Sicer bolj tako, kot smo včasih - z mišicami
 11. Še eno žalostno zaključeno življenje. Življenje je pogosto kruto. Niti ne vemo, kaj drugega muči. S kolegi (nekateri s hudimi udarci ob izgubah) smo pred časom pripravili portal za prižig virtualne svečke. Če je komu vsaj malce v uteho, ji lahko prižge svečko na Candeli.
 12. Ja, se bo lotil, ko bo Google dovolil. Če bo.
 13. Android Auto ima določena pravila (by Google) in določenih tipov aplikacij razvijalci ne morejo ponuditi v trgovino. Pred časom je bilo še bolj zaprto, potem je Google malo širše odprl vrata in sedaj vsaj različne navigacije lahko delujejo. Obstaja sicer trik, da v Android Auto prikazuješ tisto, kar je na telefonu. Tako lahko načeloma uporabljaš karkoli za prikaz. Seveda je v nasprotju z Googlovimi pravili (veliko je omejitev zaradi varnosti). Pri sami aplikaciji je meni nekaj stvari odveč. Ta merjenja porabe, ki itak niso točna na Mazdah in moraš uporabiti korekcijski faktor - s tem se bo menda sedaj ukvarjal.
 14. Tudi za bencinarja je. Samo tam zavihek za DPF regeneracijo ne bo ravno najbolj gledan Sicer pa ta aplikacija prebere kode napak, beleži načine vožnje in takšne stvari. Pač ena od mnogih podobnih. Vsaka ima svoje pluse in minuse.
 15. Mogoče samo namig, ker vse stvari niso ravno samoumevne: pri vnosu podatkov za svoje vozilo, obvezno izberite tudi "Parameters Diesel Mazda". Brez tega vam v LIVE DATA ne bo pokazalo zavihka DPF. Kode so še na voljo.
 16. Vidim, da sicer niste upoštevali tega, kar sem napisal: Velja zgolj zasebno sporočilo in ne pisanje v tole temo!!! Vam pošljem. "Još malo, pa nestalo"
 17. Nekaj takšnega sem tudi jaz ujel na pooblaščencu. Imam letnik 2016 in so rekli, da nimajo več klasičnih težav. Ne spomnim pa se, ali so malo drugačne podložke ali pa so malo drugače zategovali.
 18. Mazdina druščina pozdravljeni! V stiku sem z avtorjem OBD aplikacije Smart Control, ki načeloma podpira nekatere značilnosti Mazdinih avtomobilov. Je čisto simpatična. Meni sicer ne prikazuje pravilno porabe, omogoča pa vnose korekcijskih faktorjev in bi jo verjetno lahko prilagodil, pa tega doslej nisem preveč potreboval in je moteče predvsem iz estetskega vidika. Meni najboljši del je spremljanje regeneracije DPF. Za vse odvisnike od teh podatkov in tiste, ki ne želijo prekinjati regeneracije. Malo po ovinkih (Android Auto v načinu mirroring) se lahko uporablja tudi na glavnem zaslonu: Primer Na voljo imam nekaj brezplačnih kode za Premium verzijo (sicer je na voljo tudi brezplačna Lite verzija). Torej ... velja pravilo ... kdor prej pride, prej melje. Velja zgolj zasebno sporočilo in ne pisanje v tole temo!!!
 19. Ko so meni menjali olje v avtomatskem menjalniku, so omenili, da rajši vidijo, da se avto pusti tam. Če se prav spomnim, so razlagali o tesnilni masi, da je precej bolje malo pustiti. Mislim, da ni nakladal, ker bi lahko naredili tudi takoj, je pa predlagal, da se počaka. Koliko ur dela je bilo, se pa ne spomnim. Cena je bila 236 evrov (olje, filter, masa, delo - aha 70 minut je bilo).
 20. Glede zunanjih ogledal - na moji CX-5 (letnik 2016) sem že imel težave z desnim ogledalom. Avto je običajno pod streho, tudi pri pranju sem bil pazljiv (no, sam ga imam šele nekaj mesecev). Dvakrat je pomagalo, da sem pošprical s silikonom. Želel sem izključiti zlaganje, pa ne gre. Ne deluje tisti trik, ko držiš pritisnjene tipke za spuščanje stekel. Vprašal sem na servisu in menda ne morejo tega izključiti niti s kakšnim svojim pristopom (Mazdin program, dodaten trik ...). Tako sedaj preklinjam to zlaganje in upam, da se čim manjkrat soočim s situacijo po(ž)ledenelega ogledala. Torej - v nekaterih primerih pomaga sprej, verjetno pa prej ali slej zadeva dokončno odpove. Škoda, da jim tega še ni uspelo izboljšati ali vsaj omogočiti uporabniku, da izključi zlaganje.
 21. kacnje

  Mazda 2 2023

  Kot sem zjutraj napisal - velika večina res misli, da Toyotini hibridi ne gredo nikamor. Ampak ljudi res zavede zgolj neobičajen zvok (ki se itak pojavlja zgolj pri bolj dinamični vožnji, klancih ali teh malo slabotnejših motorjih). Ko to udomačiš, vidiš da ni razlike v hitrosti (lahko človek preveri tudi po tehničnih podatkih). Kdor pa rad vozi umirjeno in je pogosto v mestih, kolonah ... pa sploh uživa. Ni pa za vsakega. Se strinjam.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.