Skoči na vsebino

tomzel

Člani
  • Sporočil

    38
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

Dodatne informacije

  • Moj avto
    Mazda 6 CD175

Nedavni obiski profila

442 ogledov profila

Dosežki uporabnika tomzel

  1. Po lučkah težko najdeš napako, Treba ga je priklopit na računalnik ali telefon, če imaš obd2 konektor, tam se vidi dejanska napaka.
  2. Prodam odlično ohranjeno posteljo + letveno dno. Povezava do oglasa: Postelja Ikea Malm + letveno dno WWW.BOLHA.COM Postelja Ikea Malm + letveno dno Postelja je odlično ohranjena, primerna za jogi velikosti Gre za ta model: MALM Posteljni okvir, visoki, bela, 90x200 cm WWW.IKEA.COM MALM Posteljni okvir, visoki, bela, 90x200 cm Elegantna postelja, ki je lepa z vseh strani, zato lahko stoji na sredini prostora ali pa z vzglavjem ob steni. Če potrebuješ dodaten prostor za shranjevanje posteljnine... Cena 90€ Cena ni zadnja, saj mi zaradi prenove sobe hodi v napoto.
  3. tomzel

    Pametne/športne ure

    Jaz sem imel Amazfit Stratos (tj Xiaomi) 3 leta in je delovala brez težav (še vedno deluje, dal sem jo sinu), uporabljal sem jo za kolesarjenje, plavanje v bazenu, plavanje v morju... Edino kar me je motilo je software na telefonu, da podatki ne gredo v cloud in to, da se firmware ni posodabljal... Pred mesecem pa sem kupil Garmin Fenix 7x Solar in je top, 3 leta ziher ne menjam. Dobil sem jo zelo ugodno, za nekaj čez 500€ v Extreme Vitalu, zdaj pa vidim, da je cena šla gor, vendar je še vedno ugodnejša kot kje drugje: https://www.extremevital.com/sl/kolesa/gps-ura-garmin-fenix-7x-solar-p-38091.html
  4. Se spomnim, očitno Tunerc tega ne zna, ali pa nima prave mape.
  5. Avto je popravljen. @miha20 je vse strokovno zrihtal, pohvala. Zamenjana turbina, egr off, istop off, update mape - zdaj ima 200KM... Avto je zelo odziven, odlično pospešuje, nič zamorjen, intervali med regeneracijami DPF so se povečali, poraba se je zmanjšala. Takšna so prva opažanja. Sicer pa bom od novega leta naprej delal 40 do 50k km na leto in upam, da pridem do 400k km brez večjih problemov.
  6. Update, @miha20 je včeraj naredil diagnostiko in hitro ugotovil, da je zatič odletel. Tako, da bo potrebna menjava turbine. Tistim, ki imate letnik pod 2017 predlagam preventivno menjavo lopute in se boste izognili velikim stroškom. Drugače pa @miha20 dobro obvlada tudi elektroniko in mi je softwarsko ugasnil i-stop...., priporočam. Menjava turbine pa še sledi.
  7. Hvala za link, moja je sicer že facelift. Te lopute so se lomile do facelifta. Sem pa na češkem forumu našel podoben primer in so menjali nek senzor. https://www.mazdaklan.cz/threads/p0299-nizsi-pretlak-turba.3610/
  8. Kakšen štift? A ni, ko je turbina za zamenjat, avto nevozen in zelo kadi? Moj je vozen, samo prave moči nima pod 2500 obratov. Ravno tega se bojim, da mi bo mehanik šel menjat komplet turbino, naredil ogromen strošek, zares bo pa neka manjša napaka.
  9. Imam M6 CD175,, l. 2016 170k km. Problem je, da je nehala "delovat" majhna turbina. Do 2500 obratov gre avto kot star diesel brez turbine, potem pa normalno potegne. Je pa tudi rahlo slišati turbino, prej se je ni nič slišalo. Torque mi je pokazal napako P0299 - Powertrain. Ima kdo podobno izkušnjo?
  10. tomzel

    Kolesarjenje in tek

    SL naj ne bi imeli težav z jermeni, amontizer pa odvisno kateri nivo opreme vzameš, jaz imam Foxovega. Alex, v EV lahko najameš en dan za test, pa vidiš, če ti odgovarja. Jaz sem nad Specialized navdušil pred letom in pol, ko sem kupil Rockhopperja, ki bo zdaj naprodaj, če koga zanima. Rockhopper Expert 29 Oak Green, L številka.
  11. tomzel

    Kolesarjenje in tek

    Specialized so dobra kolesa, predvsem kar se tiče geometrije, opremo si pa itak delijo vse znamke, razen motor ima Specialized svojega in je ok. Jaz sem kupil Turbo Levo SL in je super. FSR je močnejši in težji. Če si športnik potem predlagam SL, ker je bolj okreten (manjši in lažji motor ter baterija in karbonski okvir), FSR pa ima več dometa in večji navor z osnovno baterijo. Glede velikosti pa je najbolje probat in se posvetovat v Extreme Vitalu. Razteguje se v dolžino, nekateri raje vzamejo večjega in krajšo fajfo na balanci.
  12. Ne bom, ker imam premalo časa 😀
  13. Hvala za info, sem nov na tem področju in na seznamu nisem našel PIDov za DPF, nisem niti vedel kako funkcionirajo, zdaj sem importal od @Janez007 in mislim, da je to to. Sicer pa ni problem, če bom potreboval še kakšne pide, bom pogooglal.
  14. Hvala. Še ODB2 čakam s Kitajske, trenutni mi ne dela ok, ker ga je voda zalila. Je pa precej poceni, dobre 3€ na Aliexpressu.
  15. Hvala za tole. Zanima me kako priti do PID-ov, ki so na zgornji sliki? Na seznamu jih ne najdem
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.