Hvala za odgovor.
Moj režim vožnje je večinoma mestni do 10km. Konce tedna se odpravim na malo daljše relacije.
Sedaj sem v dilemi ali naj točim Shell AF 5w30 ali 0w20. Če predlagate slednjega, katero Shellovo olje mi priporočate v gradaciji 0w20 in še bolje bi vas prosil za link.
Hvala, lp
CX-5 G160? wow, to pa je redek motor za CX-5
Uglaunem vsi mazdini motorji skyactiv 1.5, 2.0 in 2.5 potrebujejo specifikacijo ACEA A5 ali API SL ali novejši (torej SM, SN,...)
To je torej olje Helix Ultra Pro AF 5w30 in tega tudi jaz točim v mojo Mazdo6, kupim ga na amazonu za 41 eur https://www.amazon.de/SHELL-Motoröl-Helix-5W-30-Motorenöl/dp/B00BTFDF66 (gratis poštnina pri nakupu nad 59 eur, sepravi kupiš še filtre pa je )
Kratice so samo proizvajalčeva verzija olja, to nima veze s specifikacijo kot sem že gor napisal
To glede 0W20 proti 5W30 je pa fora samo ta, da ima 0W20 več aditivov, boljši je za mestno vožnjo, boljši je ker kuri manj goriva, hitrej se segreje/ohladi - za relacije pa je olje bolj obremenjeno zato toči 5W30 ker ponuja boljše mazanje
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.