Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Malo update za mojo g165. Avto mi zadnje case stoji, če bo šlo tako naprej bom letno z njim naredil 3000km. Ampak vzdržuje se pa normalno kot da se vozi. Od junija do sedaj menjano sledeče: - olje in oljni filter motr(2x (junij in november) - olje v menjalniku (2 krat) - menjana sklopka - zracni filter - klima filter - zavorna tekocina - svecke - tuljave (mikrocukanja vec ni) - jermeni (napenjalec in jermeni so bili menjano na 90000km, sedaj sem menjal samo jermene) - klima dopolnjena in menjano olje - hladilna tekocina Avto ima 130000km, vse na seznamu menjano preventivno. Ampak uzitek v voznji pa se zmeraj enak kot prvi dan. Pa imas dovolj poln aku? Moj je bil na 75 ko sem ga prinesel domov. Verjetno stojijo v skladiscih in s casom zgubi.
-
Akumulator se tam ni pobarval v modro, motor je bil. Ja chatko pravi da se bo naučil sam Bom probal še 1x sedaj
-
Če še ni ready potem ni ok. Nima novih vrednosti, in če pogledaš ikone klima baterija motor, nimas motorne ikone pobarvane modro, kar pomeni da je ecu v fazi ogrevanja, kar ni ok. Nima novih vrednosti, kar je slabo za motor in za baterijo, ker ne polni s pravilno vrednostjo, ti lahko baterija crkne v roku pol leta. Isto kot pri vw ce ne vneses kode ob menjavi.
-
Po menjavi sklopke, vse tako kot mora bit. Na potisnem je bilo veliko masti ki je je razmetalo po vencu in potisni plosci zato je drselo dokler ni obrisalo. Razlog: po raziskovanju in zabelezenih info se zgodi v tovarni ob montazi, ko gre mast proti koncu da robot neve koliko masti je nanesel na os, ker je malo zraka malo masti. Zgleda sem imel sreco. Glavno da je sedaj vse kot mora biti. Po menjavi sklopke sem nalil tudi novo olje redline, 14dni po menjavi sem opazil da sem ranil semering za polos in je malo puscalo olje. Potem sem menjal oba semering in se enkrat menjal olje v menjalniku, tako da je menjalnik spran v nulo 😄
-
Sem včeraj naredil tako, edino da sem prej pokrov motorja zaprl. Če to igra kaj veze, sicer pa sej pravim, napake ni nobene, i-stop lučka tudi ne sveti ,samo ready še ni, to pa bogve zakaj ni
-