Skoči na vsebino

Mazda 3 / 2007 / ob?asno ne spu??a stekla

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Mazda 3 / 2007 novej?i model

Imam problem da mi  ob?asno ne spu??a stekla na voznikovih vratih. Vsa ostala stekla pa se spu??ajo.

Takrat ko deluje ni sli?ati nikakr?nega ?kipanja (da bi bila zajla zategnjena).

Takrat ko pa NE deluje se sli?i samo klik na stikalu. 

Kleme na akumulatorju so pri?vr??ene.

Je motor?ek zani??

Napisano

Si probal pomagat z roko vle?t steklo dol medtem ko dr?i? tipko?

Lahko proba? malo razmigat stikala, ?e jih dolgo nisi uporabljal, kolega je tak re?il na Hyundaiu, je malo s wdjem nasprical stikala pa zmigal pa je delalo, sam pr njem so bila problem ostala ki se niso uporabljala, edino voznikovo mu je delalo.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Se samo ?isto zaprta stekla ne odprejo? ?e so malo odprta gre gor pa dol?

Napisano

Po kak?nem pranju, de?ju ali dolgo?asa na hudi vro?ini stekla zape?e v okvir.

Ko se vse skupaj ohladi spet delajo normalno.

Ko ?isti? stekla, zbri?i gornji rob, kjer se nabira nekaj ?rnega od okvirja.

lp

Napisano

Morda gre samo za slab stik med konektorji? Je pa te?ko na pamet ugibat. ?e gre steklo bp gor,dol ko deluje, so vodila ok in motor?ek tudi. Poskusi ponovno nau?iti stekla zapiranja in odpiranja. Snemi - klemo akom.in potem nazaj seveda nato poskusi vsaka vrata posebaj s stikalom odpreti okno do konca (na koncu zadr?i tipko 2s) in ponovno zapri okno ( na koncu zadr?i 2s) ponovi na vseh vratih. Mogo?e pomaga.

Lp

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano
@Aless steklo sem probal vle?t dol z roko in ne pomaga.

Primer: zjutraj ne dela, po 20 minutah za?ne delat. Potem popoldan pa zopet ne dela

@Shrek 

Avto je parkiran, stekla zaprta in potem no?e dol. V?asih pa kar ho?e. Enkrat ko deluje za?ne delovati pravilno. 

@uklopko

sem naredil ponovno u?enje stekel pa ni pomagalo
Napisano

si morda poizkusil  tudi druga vrata  na voznikovem  stikalu,  kadar ne deluje- ne deluje niti direkt na vratih katerih ?ipa ne gre dol?

Pomoje je tukaj ena fora v ka?nem stiku   stikal...... ker  da motor crkne je rez poredko-pa kadar dela dela BP?

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif

Napisano

si morda poizkusil  tudi druga vrata  na voznikovem  stikalu,  kadar ne deluje- ne deluje niti direkt na vratih katerih ?ipa ne gre dol?

Pomoje je tukaj ena fora v ka?nem stiku   stikal...... ker  da motor crkne je rez poredko-pa kadar dela dela BP?

sem ja . ko voznikova vrata ne delujejo vsa ostala delajo v redu.

takrat ko deluje v redu tudi vsa ostala okna delajo v redu

Napisano

To ma? stoposto neki z stikali na voznikovih vratih narobe, kupi na odpadu druge pa bi moglo ?pilat. ali pa kakemu elektroniku nesi da premeri in pregleda ?e jebe stik v stikalih.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

• 4 tedne kasneje...
Napisano

da obnovim stanje....

Sedaj ko se je shladilo normalno spu??a in dviga voznikovo steklo.

Problem se je tudi za?el pojavljati poleti, ?im pa so temperature pod 20 stopinj pa deluje

• 8 mesecev kasneje...
Napisano

oj, da malo obnovim temo.

Mazda 3 - 2007

Steklo se ne spu??a, kadar temperatura prese?e cca 20 stopinj. Ne pomaga mast, udarjanje po steklu...

Stikalo se sli?i, ker klika tudi takrat ko stekla ne spu??a.

Ko se temperature spustijo za?ne delovati.

Morda pomembna informacija: po tem ko se temperature spustijo in se steklo lahko spusti, je tako da ne deluje avtomatsko dvigovanje stekla. Tista fukcija, ko samo z enim pritiskom dvigne? steklo. Moram stalno dr?ati stikalo da se spusti.

Predvidevam da je motor?ek zani?.

?e ima kdo motor?ek in ?eli to popraviti, se lahko tudi zmeniva...

Napisano

prnas isto na 2005 letniku... sm ?e mislu da je samo zalimana ?ipa bla...  pa se  je pol tud ponovilo ?e sm ti?u ?ipo dol..ni ?ans....  ugl. o?itno je isto kot pri tebi...zdej k je mrzl dela lepo....  poro?aj ?e ugotovi? kaj je blo...stikalo ali motor...  hvala

Napisano

Motor za ?ipe redko odpove.. A je kdo iz lj ali okolice,morda skupaj kaj nagruntava ker me res firbec matra kaj bi lahk blo...glede da sem avtoelektri?ar res ?e nisem imel takega primera...

attachmentzbg1.gif

Napisano

Pri meni pri volotu je bil kriv modul ?ip.

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Motor za ?ipe redko odpove.. A je kdo iz lj ali okolice,morda skupaj kaj nagruntava ker me res firbec matra kaj bi lahk blo...glede da sem avtoelektri?ar res ?e nisem imel takega primera...

dons je blo toplo... spet voznikova ni sla dol..ni sans.... ste kaj natuhtal kaj ga serje to? kdorkoli?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Mazdin v zadnji generaciji je biturbo in zato luknje ni več, ker potegne praktično iz kleti. Pri prvi generaciji šestke z dizlom je bil občutek res tak kot ga opisuješ, do 2000 obratov skoraj nič pol pa šus v rit. V drugi je bila variabilna turbina in se je to zgodilo že bistveno prej, kar je v večini primerov bilo super. Pri tretji pa kot sem opisal turbo luknje ni več.    Zdaj je pa takole, turbo luknja pri Superbu je, ker motor ni predviden, da bi ti pri 1500 obratih instantno dobil moč in zato rabi najprej prešaltat navzdol pol se pa zgodi in zgodi se ogromno.   Je pa nekaj res .... šmrk... ful pogrešam ročni menjalnik! Sej DSG je dober za... upokojence in analfabete avtomobilizma in lahkotne vožnje od A do B oziroma, ko se ti ne da delat z menjalnikom. Tam se izkaže in je super, zna veliko, se načeloma kar dobro obnaša in ne prestavlja za brezveze večino časa. Ampak niti približno ne zna tako dobro predvidevat in izbirat prestave kot bi jih jaz sam. Človek vidi, občuti, predvidi naslednji ovinek, serpentino, klanec gor in dol ter se odloči na te informacije kaj bo izbral in boljš kot avto poznaš boljš ga lahko voziš pravilno.   Pač ni druge, zagrabiš "ušesa" in se gremo simulacijo ročnega prestavljanja. Še dobro, da ni avto zoprn pa ti ne vsiljuje svoje volje, ampak ti pusti zelo veliko, tako da nasmeh do ušes je tu. Je pa vseeno ročni menjalnik le ročni, kjer si že samo po občutku na roki vedel v kateri prestavi si, tukaj je pa nekaj ugibanja, ker zvok motorja je dobro zadušen in vrtljaje motorja zaslišiš šele, ko je globoko čez 5000 obratov. Bo treba še vsaj kakih 10.000 kilometrov naredit, da bom pozabil ročni menjalnik pa da mi DSG pride v kri.😀
    • To smo že dali skozi. Utekanje je nekje do 1500km, sam sem pa zdaj pri 2500km.
    • Prodam komplet 4 novih zimskih pnevmatik Hankook 215/65 R16, skupaj z originalnimi Mazda platišči. Platišča in gume so popolnoma nova in nikoli uporabljena.  ✅ 4 × Hankook zimske pnevmatike ✅ Dimenzija: 215/65 R16 ✅ Nove, nevožene ✅ Originalna Mazda platišča ✅ Komplet pripravljen za takojšnjo uporabo Cena: 880€ za komplet (4 gume + platišča). Zraven podarim 4 letnih pnevmatik Toyo 215 55 R18, ki imajo prevoženih samo 4000  km (praktično nove, nameščene ob nakupu novega avtomobila). Možen ogled po dogovoru. Za resnega kupca možen dogovor glede cene. Za več informacij pišite v zasebno sporočilo ali pokličite 051311075.    
    • https://www.dnevnik.si/nedeljski/prosti-cas/magazin/skrivnost-stirih-srcnih-moz-triglav-je-padel-prej-kot-mont-blanc-2810016/
    • Kako pa gre tisto o utekanju novega motorja, pa da se od začetka malo bolj umirjeno vozi in podobno? Enkrat sem nekaj slišal o tem, ampak sem že malo pozabil...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.