Dobar dan svima... evo me opet
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Da se malo javim po dolgem času... Bil na servisu... Ne boste verjeli... Dejansko sem bil. Ker to kar se dogaja zadnje čase je nenormalno za nov avto. Škripanje povsod, tehnični problemi... Se sprašujem če bi sploh obdržal avto... Kaj so rešili? Kaj dosti niti ne! Totalno razočaranje! Mislim, da slabšega reševanja napak nisem doživel. Mazdini odgovori... Prilagam tudi kopije odgovorov! 1. Matrične luči niso rešili! 2. Da pade pedalo zavore občasno ob zagonu in prime le na koncu po dveh, treh "pumpanjih" se njim zdi normalno!?!!. To je občasno. 3. Zvoki podvozja normalen pojav pri Mazdah zaradi slabe izolacije? 😁 Tudi škripanje ob obračanju volana?!?? 4. Za kazalec nivoja goriva je po njihovo normalen pojav!?? Do sedaj pri nobenem oplovem ali kateremkoli drugem avtu tega nisem doživel... Nikoli. 5. Škripanje notranjosti zaradi ratzezanja in krčenja plastike?!! In kao "eko" materialov??? 😆 V glavnem en kup napak ki jih servis ni odpravil. Sedaj se pa sprašujem kaj sem kupil in kakšne sevise ima Mazda. Sploh pa kaj mi bo garancija če pa pod njo ne morem nlč rešiti???! Aja barva je katastrofa. Havba je cela spikana... Tudi praske so že povsod. Avta ne perem na krtače. Kaj se da še narediti predno prodam avto? Škoda ker avto je za vozit super. Škripajo mi tudi zadnja vrata. 😆Ampak to so "podmazali" in naj bi bilo ok... Toliko o moji prvi in verjetno zadnji izkušnji z Mazdo.
-
Pozdravljena klapa. Za začetek odlomek iz filma LOTR, ki lepo ponazarja skozi kakšen pekel bom šel. Šalo na stran, v nedeljo mi je ob vračanju domov od tašče zagorela lučka in opozorilo. Seveda sem takoj dal na tester in pokazalo je sledeče: P258B torej težava z vakumsko črpalko. Hitro sem pognal Google, ChatGPT, Claude in Gemini, da mi obrazložijo kaj to pomeni, kaj me čaka. Še najbolje je opisal MrNiceGuy - angleški youtuber kateri upam da vam ni znan (če vam je, ste imeli v preteklosti težave z mazdo), tukaj je link do gospodiča: https://www.youtube.com/@MrNiceGuy94 Diagnoza: obrabljena odmična izupušnih plinov, opilke potem vrže vse do vakumske črpalke ki gre potem falit. Avto ima 195k kilometrov, velik servis sem mislil delati na 200k ampak me je vrag prehitel. Sedaj pa me zanima o kakšnih stroških govorimo, da bomo na nekih realnih cifrah. Vem da bo drago, vem da bo zelo drago ampak koliko, če mi lahko da nekdo neko okvirno cifro. Sem pa rekel, da bi obenem ko je že vse razkopano menjal še ketne in pač naredil generalko in spuca cel motor (sesalno koleno, vse senzorje). Vsi komentarji, lepe želje, bentenje čez 2.2d motor (v 6ih letih od 50k km ko sem jo kupil nisem imel enega problema razen potrošni material). Hvala že vnaprej.
-
Veš...je razlika med narodnoosvobodilnim bojem in "revolucijo"....ker revolucionarji so po vojni pobili in poklali več slovencev kot vsi okupatorji med vojno skupaj. V bistvu se NOB gremo še danes.
-
Ah torej so notr našli pri tebi @Agerg isto spužvo kot sem jo našel sam Zanimivo, ti že kaj piska menjalnik med šaltanjem iz 3 v 4?
-
teh 75 km/h pomeni sam to, da je @Slivka res doma bogu za hrbtom in ni nobenga naselja nikjer, drugače pozabi teh 73 ... ali pa če se kdo ne vozi po omejitvah a ne ne, to pa zih ne bo
-
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.