Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Tukaj imaš odgovor: https://youtu.be/R5zgDKm8zYE?si=9D_1jcuzp9rxrqV1
-
Tole je pa zadnji PIR na Zanzibarju. Jutri smo nazaj v čudoviti Sloveniji Vsakič znova ugotovim, da smo TOP 10 država neglede na to kdo je ali bo predcednik vlade....
-
A verjameš, da sem tudi jaz že hudo naveličan, da se zmeraj nekaj j€#€...
-
Zdravo vsem skupaj! Torej, da opišem trenutno težavo. Slab mesec nazaj se mi je na mazdi začela užigat oranžna lučka motorja. Avto sem priklopil na na OBD in mi je ta našel napako: P0401 Exhaust Gas Recirculation A Flow Insufficient Detected Po malo googlanja sem ugotovil da gre za napako na EGR-ju, na yotube-u se našel tudi par dobrih videjev kako se prepričat da je res to in kako zadevo sanirat. Najprej sem odšravfal EGR senzor, ki je bil res res umazan. Ko sem ga dobro spihal in odstranil saje sem ga nazaj zašravfal in prižgal avto. Napaka je potem po parih vžigih izginila. Po spletu sem bral, da če je senzor zapacan da je potem zapacan tudi egr ventil/sesalni kolektor zato sem avto peljal svojemu mehaniku, ta je zadevo vzel narazen, vendar je rekel da ni bilo prehudo (ni izgledalo kot notranjost diminika). Vseeno so egr razstavili in ga oprali. Ko so pri mehaniku avto sestavili nazaj skupaj in naredili par testov, se lučka baje ni prižgala in tudi pretok zraka naj bi bil okej. No od takrat do danes se mi je lučka prižgala še 2x. Sem tudi opazil nek vzorec. Nekje 300 km lahko naredim brez da lučka prižge, potem pa spet nadaljnih 300 gori. Po temu sem še enkrat odstranil senzor, da vidim če je spet zapacan, ampak je bil le minimalno umazan, skoraj brez saj. Na tej točki me zanima kaj bi še lahko naredil oz. a je kdo imel podobne izkušnje? Poraba na avtu se mi že nekaj časa zdi prevelika vendar ni astronomska (vsaj meni se ne zdi), vozim predvsem relacijske vožnje Maribor-Ljubljana. Še par podatkov o avtu in servisni zgodovini za lažjo presojo CX-5 129kw diesel awd automatic letnik 2016 november Olje menjujem na cca 12k v zadnjem letu sem menjal naftni filter, filter zraka in opravil tudi veliki servis. Prevoženih imam cca 255 tisoč Prilagam še par slik egr senzorja pred in po čiščenju Hvaležen vsakega predloga! IMG_0885.HEIC IMG_0780.HEIC IMG_0782.HEIC IMG_0777.HEIC