Moj prvi
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Od Magoče CX-30 · Napisano
Živjo, zna kdo pomagat, zakaj mi ne posodobi stikov iz telefona, napiše: Med posodabljanjem seznama stikov je prišlo do napake. -
V naši državi so problem predvsem razni s.p -ji in privatniki, ki vsi po vrsti lepo nategujejo državo. Če si zaposlen v firmi pa plačuješ vse do centa. Drugi problem so razni "majstori", kjer se dela že skoraj vse "na roko" brez računov. Tudi razni notarji, zobozdravniki, odvetniki so tu zraven. Pa sistemska korupcija kar v redu blesti. Nato imamo izigravanje zakonov, kjer imata partnerja, ki v bistvuu živita skupaj, ločen naslov. Tako dela tudi bivši delavec (ko sem še delal😊) , ki ima hišo, tri nove kie, vsako leto gredo za tri tedne na dopust. A njegova draga je skupaj z otroci prijavljena na maminem naslovu, kjer so v 45 m2 prijavljeni,njena mama, oče ona in dva otroka. Seveda imajo vse račune ločene, v vrtcih in šolah vse več ali manj zastonj, otroški dodatki precej v redu. Sodelavec njej plačuje alimente za otroke, ki seveda pridejo posredno nazaj k njemu. Pravi, da se da izigravati naš sistem z lahkoto. Potem pa imamo takle. 😉
-
To je dost klasična forumska, če bi blo 30 let nazaj, bi pa edino volan brez serva bil za prave moške, ker se drugače ne čuti ceste.
-
Kambodža je pa za nami ... Brezdomstvo spet pokaže na druge težave, ne na to koliko dobre/slabe plače imamo v Sloveniji. Pol je pa to spet odvisno od tega kako se v kateri državi šteje brezdomstvo. Npr, pri nas se šteje samo kot ljudje, ki so zaprosili za pomoč pri namestitvi. V drugih državah to zajema tudi ljudi, ki živijo v hostlih, pri prijateljih, v stanovanjih neprimernih za življenje, etc... Mislim, za nobeno zadevo tukaj ne moreš vzeti ene statistike (ki najbolj ustreza temu kar hočeš povedat) in rečt, da smo boljši ali pa slabši od drugih. Po moje, pa se bo sigurno kdo v to vtaknu, je najbl realni pokazatelj tega kako name gre (ekonomsko) PPP, kar je enostavno rečeno, posplošena kupna moč.
-
Vprašajte GPT kakšno je brezdomstvo na 10 000 prebivalcev po svetu v razvitih državah. Statistični podatki bodo marsikoga šokirali.... ZDA, UK, Francija Nemčija Italija.... Še Avstrija in še nekaj drugih je pred nami! Mislim, da nam ni tako hudo....
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.