Jump to content

Alex

Members
 • Content Count

  14,643
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  303

Everything posted by Alex

 1. Žalost je, da ne vedo. Ko sem prvi zamenjal te podložke na Mazdi mk1, ker je pilo nenormalno olja, sem vprašal na našem servisu ali se jih da kupiti. Seveda so se smejali. Itak so kekci. Mašine so pa zaribavale zaradi tega kot po tekočem traku, ker so se mašila cedila. V Trstu so vedeli za problem in za vse štiri sem dal takrat, pred davnimi leti, 14€ se mi zdi. Jaz sem jih takrat menjal na 90Kkm. In seveda zraven očistil korito in mrežico. Bil je zadnji čas, da ni bilo kake škode.
 2. Jaz bom počakal še do naslednje menjave pa da vidimo, kako se bo pri meni Ravenol olje obneslo. Potem pa že imamo neko referenco, kaj paše in kaj ne v naše mazde. Zaenkrat kaže Motulu najbolje. Moram pa še kar nekaj regeneracij narediti da točno vidim, kakšno bo povprečje intervalov regeneracij. Pa gremo drugo leto na Mobil.
 3. Čudno... To olje velja kot eno boljših🤔. Nič. Bomo vsaj počasi ugotovili z našimi testi in vožnjo, katero olje najbolj paše našim mazdam.
 4. Kaj tako gloda te bakrene podložke? Po moje je skrajni čas za menjavo podložk na kakih 80-90 Kkm. 🤔
 5. Se pravi, da s tem oljem narediš max. 8500 km potem je fuč?
 6. Nikakor... Zato pa imamo na srečo tu na forumu ljudi, ki se res dobro spoznajo na olja in so nam že svetovali, kakšni intervali oziroma na koliko prevoženih kilometrov naj bi se, še varno, zamenjalo olje. Prav zanima me, kaj bo pokazala analiza olja pri Hixxy-ju, ki ima enako olje v avtu kot jaz. 🤔
 7. Aja, samo verjetno isti problem z odmičnimi. 🤔
 8. Ja. Tej prvi motorji so imeli problem z neustreznimi gredmi. Pa še predpisani predolgi intervali menjave olja (20Kkm) in ne menjava podložk, zabito cedilo v koritu in recept za katastrofo je tu. 🤔
 9. Vseeno sem mnenja, da se malo pretirava z temi raznimi diagrami. Itak ni skoraj nobenemu jasno, kako mora stvar laufat. Dobro bi bilo, v vsakem primeru, vsakih nekaj let očistiti vse te ključne elemente( EGR, dpf, kolektor, maf, pif, paf,). In piči dalje. 😉
 10. Tako hudo pa spet ni. Lahko, da je to prva generacija motorjev, ko je bilo res tako, da si plačal mašo, da ne bo tvoj motor naslednji. 🤔
 11. Zelo koristne informacije za nas dizelaše. Hvala za tole.👍
 12. A so ti zaštekale? Če je odgovor da, preglej najprej zajlo od ročne zavore. Včasih zašteka in je to vzrok za težave.
 13. To pomeni, da je vožnja po avtocesti slabša za dpf?
 14. ... ali božiček, ko prinese darila.🤗 Mislim, da je res pod mus za naše okolju čiste dizelce, da vsakih 50Kkm vse komplet damo ščistit. In je pol nekaj časa mir.
 15. Temu pokazatelju kakovosti olja se ni preveč za zanašati. Je podobno kot prikaz porabe in da vidiš vsaj približno.
 16. Prav imaš. Manjši kot je fi luknje, večji je pritisk. Kaj se zgodi, ko gumijasto cev za zalivanje stisnemo skupaj.? Pritisk naraste in vodo nese bolj daleč z tanjši curkom.
 17. Tiste prve so imele vgrajene skoraj navadne gredi. Brez kaljenja.Ja, zabito oljno sito pa zna bit velik problem.
 18. Manj vsekakor kot tisti, ki upoštevajo nasvete uradnih servisov. Po njihovem bi se to delalo na vsakih 20Kkm.
 19. Se režim, ker bo še ena nova tema polna prispevkov - kakšno olje za dpf pri benzinarjih, da ne bo kadilo črno.
 20. Če si v redu zalotal bo držalo. Samo od sebe se ne bo odlotalo, ker bo pri miru,ko bo enkrat montirano.
 21. Kaj ne moreš zalotati direktno žic na konektorje?
 22. Poglej si kake nove bmw 3-ke. Ali pa bmw x5. Moj nečak ga je imel, vedno je imel črne auspuh in zadnji odbijač, ker je bil avto bele barve. Prav grdo je bilo za videti.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.