Jump to content

Alex

Members
 • Content Count

  12,881
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  242

Everything posted by Alex

 1. In vemo eno več. Da lahko z lahkoto čipamo avte in bo menjalnik zdržal. 🤗
 2. Kdaj boš menjal sklopko in olje? Se kar zmeniva za pol litra, pa bo v rezervi, če ne bom rabil.
 3. Sem še enkrat pogledal, koliko olja, ki ti je ostalo, si ti meni poslal. Polna kantica je bila 3,8l. V tvojega je šlo pribl. 1,7 l ostalo je 2,1 litra. Vem, da je vlil moj mehanik noter vse, se pravi, da je bilo potem res 2,1 l. Ampak nikakor 2,4.🤔
 4. Tudi na tujem mazda forumu je govora o "two guarts" of oil in gear box. 1 guart=0,94liter. Se pravi, da gre res okoli 1,8l olja noter.
 5. Ko je meni mehanik menjaval olje je prav poudaril, da ga je nalival dokler ni pričelo teči ven skozi luknjo čepa. In mislim, da ga je bilo 1,7-1,8 l. Ne more bit takšna razlika, tudi, če je menjalnik malenkost drugačen. Sicer pa imava oba 150 konjsko dizelco z ročnim mejalnikom in s tem enak menjalnik.
 6. He, He, kaj bi pa potem rekel na moje, ki imajo presek 40?🤗
 7. Saj zato pa pravim, da grem končno na moje dobre 19". 🤗
 8. Meni je tudi šlo noter nekaj takega. Nikakor pa ne 2,5 l. Pa je odprl mehanik čep, da je začelo teči ven olje, ko ga je dovolj? 🤔 Če je preveč olja noter nikakor ni v redu.
 9. Če bo po sreči grejo letne gume ta vikend gor na avto. Dovolj je bilo 17" balonark.
 10. https://plastidip.si/izdelek/plasti-dip-mat/
 11. A boš dal distančnike na 20" kolesa? Kakšen ET si vzel in koliko je širina platišča? Če boš nižal moraš pazit, da ti ne bo ružilo po blatniku. 🤔
 12. Glih sem hotel predlagati kaj podobnega. Recimo. https://m.it.aliexpress.com/item/33050838133.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail Ja, najbolj bi pasala črna.
 13. Baje, da je na njihovem forumu vreme udarna tema. Ko se bliža dež ali sneg je tema o vremenu obarvana rdeče. 🧐 Takrat odsvetujejo vožnjo.
 14. Po moje, če hočeš pravi vintage občutek, mora bit original avto radio noter. 🤗 Nič ni lepšega in za živce bolj sproščujočega, ko ti navije trak v avto radiu in potem vzameš navaden svinčnik in lepo počasi vrtiš kolešček, dokler ne spraviš vsega traku nazaj v kaseto. 😊
 15. Vse mazde so imele in imajo original vgrajene Panasonic komponente (kasete, CD player)
 16. Res je. Če zavija oz ne vrti s pravo hitrostjo je res kriv gumijasti jermenček, ki se z leti raztegne in zna podrsavati po koleščkih.
 17. Včasih smo vzeli palčko za ušesa, vato čisto malo pomočiš v alkohol, greš prek glave kasetofona in na koncu še z suho vatirano palčko pobrišeš. So pa obstajale tudi posebne kasete prav v ta namen,ki si jih vstavil v kasetofon in pustil, da se odvrtijo do konca, nakar si jo obrnil, ali pa se je sama, odvisno od kasetofon in ponovil vajo. Jaz sem bolj zaupal palčki za ušesa.
 18. Alex

  Gume

  Aha. Zato vedno testirajo z golfi. In po testiranju jih peljejo lepo, če je potrebno, na generalko. Tako hkrati z kviteto gum lahko ugotovijo, da vzdržijo tsi motorji vsaj eno zimo. 😉
 19. Kamenček razbije prozorno plastiko, ki je del luči. In zamenjati moraš komplet luč. Če je ta LED si ga nasrkal.😬
 20. Aha. Si slišal včeraj od tvoje drage, da se moja rdeča puščica sveti in si dobil komando, da se mora tudi tvoja mazda. 😋
 21. Alex

  Gume

  Samo kaj, ko testirajo skoraj vedno 17". Tako dimenzijo imamo mi za zimske. 🤔 Pri večjih dimenzijah se razmerja spremenijo in ni več enak vrstni red.
 22. Alex

  Gume

  S Spreji je tečno barvati, ker moraš vse dobro izolirati. Boljše so barve za barvanje s čopičom. Sicer pa glej, da kupiš sprej, ki je odporen na temperaturo (400°)
 23. Alex

  Gume

  Res je. Čeprav ni optično spet tako velika razlika med 19" in 20". 😎
 24. Alex

  Gume

  A bodo naše dve red soul mazde kot dvojčici? 😋
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.