Jump to content

Alex

Members
 • Posts

  16,858
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  327

Everything posted by Alex

 1. Danes sem šel iskati mojo mazdo na servis, kjer je bil opravljen redni servis. Ker je imel mehanik ravno pri roki zamenjajo turbino 6-ke, katero sem že omenil pred kratkim, kjer so zamenjali obe turbini, sem jo slikal. V bistvu se je odlomil zatič, ki drži loputo in je ta padel v turbino. Tudi loputa je naredila kažin. Upam, ker je ta mazda 6 začetek 2014, da so to pri novejših letnikih popravili na bolje. Ker tako od blizu mi je vse skupaj izgledalo zelo bogo.
 2. Na žalost ne. Imamo eno fešto v soboto (40 obletnica mature).
 3. Jaz sem sedaj vzel Motul EFE. Pa, da vidimo še to olje, kako se bo obneslo.
 4. Na žalost zadnje čase nimam skoraj nič prostega časa, saj smo se zopet dobili z bandom in vadimo na polno. Zato me tudi na forumu ni bilo veliko. Že Gelipter me čaka dva meseca, da spoliramo in povoskamo njegovo lepotico. Upam, da vsaj za to najdem čas
 5. Nazadnje sem poslušal, v živo seveda, Dream theater prejšnjo soboto v Milanu. Bilo je megalomansko. Sedaj me čakajo še koncerti - Steve Vai, (Udine) Whitesnake & Europe (München), Alter Bridge (Assago, Italija). Najbrž bo še kaj zanimivega vmes. Moram nadoknaditi izgubljeno zadnji dve leti.
 6. Najprej vodno brušenje z papirjem 500,nato 800,1200,2000. Polirna pasta Menzerna 400,2500,3500. Vse delani z DeWALT polirno mašino. Na koncu 3 roke polakirano z posebnim dvo- komponentnim (anti UV) prozornim akrilnim lakom. Nato lak zopet pobrušen z papirjem 800, 1200,2000. Še enkrat na koncu vse polirano po enakem postopku kot na, začetku. Izgleda komplicirano, a gre vse skupaj dokaj hitro. Sedaj bi moralo bit par let mir.
 7. Ker sem imel nekaj časa, sem spoliral luči na moji stari dobri 6-ki. Razlika ponoči je res opazna. Žarnice so trenutno vgrajene Osram Night Breaker Laser +200%.
 8. Odpeljal sem svojo rdečko na redni servis (prevoženih 10Kkm). Na dvigalu je imel mehanik prav takšno rdečo M6, 2,2 dizel, letnik 2014. Prevoženih 145Kkm. Tip je delal servise na vsakih 20Kkm. Pri mojem mehaniku je bil tokrat prvič. No in mi mehanik pokaže na tleh turbini. Odlomila se je namreč loputa v mali in razbila obe. Cena novih na uradnem servisu je cca 2800€,oni so montirali obnovljeni (1250€+ delo).Verjetno ni potrebno razlagati, da je imel popolnoma zabito cedilo. Mehanik mi je pokazal tudi kako slabo izgleda olje, ki je bilo v motorju. Mazanja turbine pa nore malo Tako, da tudi mehanik svetuje menjavo olja na 10Kkm. Sem pa tokrat kupil olje Motul 5W30 x clean EFE.
 9. Če je prav pripravljeno, bo barva večna. Sam sem prebarval že pet kompletov takih 19". Prve pred tremi leti in je barva še vedno kot prvi dan.
 10. Res je. Da se. A te original barve za 19" feltne ne moreš kupit. To je hyper Silver barva(črna prašna osnova+ posebna srebrna barva čez. Nikakor se ne moreš približati temu odtenku. Preostane edino barvanje vseh štirih ali nakup originalne 19" feltne. In moliš boga, da nisi kupil tak#ne, ki se bo začela lupit.
 11. Alex

  Mazda CX 60

  To bi moralo imeti blizu 400HP.
 12. Če si picajzlast, se sekiraš.Jaz bi se tudi. Zato bi mu najverjetneje spoliral cel hladilnik, ne samo vrata. Da ne bi bilo videti razlike.
 13. Alex

  K: Mazda 3 MPS

  Pa kaj je čudno pri vseh teh novodobnih 1000 kubičnih, tricilindričnih mlinčkih? Ali pa baterije. Ne veš, kaj je slabše. Zato pa bo folk navalil na te zadnje, športne "prave" avte.
 14. MX 5 ni glih neka križarka, kvečjemu hiter patruljni čoln.
 15. Tukaj se strinjam, da bi morale bit nalepke minimalistične.Ne smejo prevladati nad lepoto avta.
 16. Hvala. Pri tvojih komentarjih sam ne najdem nič kaj uporabnega za svoj avto. Edino to, da se nekako ne moreš sprijaznitibs tem, da si prodal dizel power in kupil benzinarja. In si sedaj malo nesrečen.
 17. Saj smo imeli take strokovne sodelavce na začetku. Samo kaj, ko niso imeli kaj pisati glede okvar na Mazdah, pa so še oni začeli pisati, kje so bili na dopustu. Moje mišljenje je, da če ima kdo kak problem, mu skoraj vedno podamo odgovor, če ga le poznamo. Če ga mi ne poznamo, ga ne poznajo niti serviserji.mszd,brez,da priključijo računalnik na avto a še to znamo sami narediti. Smešno mi je bilo pred petnajstimi leti, ko smo sami ugotovili (to je bila moja malenkost) zakaj ribajo mašine 6-k.Problem je bil v bakrenih podložkah. In sem moral jaz učiti serviserje na uradnem servisu, kaj morajo zamenjati. Tako, da neke dodane vrednosti od njihove rubrike ne bo. Vsi odgovori bi bili v stilu:" pripeljite avto na servis, bomo ugotovili, kaj je narobe". Me je 6e Slivka prehitel z zadnjim odgovorom.
 18. Jaz sem pa opazil na FB to mazda drivers skupino. Čeprav nisem kdo ve koliko gor. Ok. Malo pretiravam. Sedaj poučujem modele kdo je kdo, kdo agresor in kdo se brani v ukrajinski vojni. in nimam toliko časa za mazda forum. Je pa kar zabavno limati take nalepke na avto.
 19. Tudi jaz sem za črno belo. Pa kaj rdeče je lahko zraven.
 20. Se pravi, da je bilo krivo platišče?
 21. Ta je bil verjetno tak model tipo - avto je zato, da se uporablja, ne pa zato, da se ga glanca in pazi nanj.
 22. Samo, če bo šlo s tem vremenom tako naprej, bo pomlad pri vas nekje proti koncu maja.
 23. Alex

  Gume

  Pa kje ti živiš? Na Kredarici? Pri nas na obali pa 13°C in so letne gume nekako že obvezne.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.