Skoči na vsebino

Zoom-Zoom

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Malo sem si vzel ?asa ker nisem imel ni? za delat in sem prevedel kaj pomeni Zoom-Zoom kratica ?e seveda ?e ne veste! :)

Zoom-Zoom

Zoom-Zoom ob?utek pomeni v resnici: ob?utek gibanja, tale ob?utek se bo v vseh prihodnjih Mazda modelih vedno znova ponavljal. Pri vozniku se obudijo ob?utki katere pozna iz otro?tva in seveda ob?utek katere pozna vsak motorist.

Veselje do gibanja

Tale ob?utek se obudi po eni strani iz odli?ne notranjosti, materialov in barvnih kombinacij, in po drugi strani od odli?nega ?portno naravnanega podvozja, motorja, kateri zelo dobro

le?ijo pri dodajanju plina ( vseeno koliko kojnskih mo?i ima motor ) povrh vsega pa ?e odli?no mo?an zavorni sistem.

Mazda bo v prihodnosti posku?ala pri vsakem novem Mazda modelu dose?i najkraj?o zavorno pot v svojem razredu. Pri novi Mazdi Premacy F/L (Facelift) je ?e uspelo! (37m od 100km/h na 0km/h)

Tudi MX-5 F/L (facelift) kateri je bi pred ?asom modoficiran, ta ?as vzbuja glavno pozornost v Mazdini dru?ini, voznikom pusti ?utiti ob?utek zoom-zoom. Ima tudi te zna?ilnost da je vo?nja resni?no zabavna.

Mazda 6 katera je od junija 2002 na razpolago pri mazdinih prodajalcih je to?no po Zoom-Zoom lastnostih osnovana, in ima tudi najkraj?o zavorno pot v svojem razredu! (37m od 100km/h na 0km)

Glaven Zoom-Zoom model pa je zagotovo nova Mazda RX-8!!

Vir: http://www.mazda-maierhofer.at/mazda/maier...f/Menue/5.10.13

Napisano

Drugace pa anglesko govoreci otroci ko se igrajo z avti recejo zoom zoom. Nekaj podobno kot vrum vrum tuki. Otroski remus :)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Mazda323....ej ful dobro... ;)

poucno! :)

Luka se ni zmotil. Lahke padajo hitreje :)
106032985.png

Napisano

Je, ok, ampak... stare mazde majo vi?e Zoom zoom in sebi neg nove :P

One day you are born,

The next big milestone

you discover go zoom-zoom

you can't get enough!

Napisano

Shame on me :o Matej svaka ti ?ast! Priden si bil. :)

Bom ?e jaz dodala kar imam na temo zoom-zoom!

Sorry, bi lahko ?e prej, a ne!? Ampak bolje pozno kot nikoli.

Here it comes:

Adults don't Zoom Zoom...... but a lucky few never lose their spark"

All children instinctively know Zoom Zoom.

A few adults still remember Zoom Zoom.

One unique car company refuses to outgrow Zoom Zoom

In grown-up language, Zoom Zoom is exhilaration and liberation that comes from sheer motion.

Children put it much better and call it Zoom Zoom

Mazda designs its cars with passion.... Cars that get noticed, admired....above all cars that carry you away..

These are the only cars worth building....

These are the only cars worth driving...

Do u feel this way ?

Can we re-awaken Zoom Zoom in you today...?

Then come with us and Zoom Zoom....

All I ask: the sky above and the road below me.
BlueSky

Napisano

In ?e ena verzija :

One day you are born,

The next big milestone

you discover go zoom-zoom

you can't get enough

you grow up

acquire responsibilities (adults don't go zoom-zoom)

but a lucky few never lost the spark

you perhaps?

guess what?

there is a car company

they love zoom-zoom to

always have

always will

for them driving is...

expression

exhilaration

liberation

they make cars that capture it

imaginative cars

insightful cars

and cars that get noticed

admired

above all, cars that carry you away

these are the only kind of cars worth building

these are the only cars worth driving

do you feel this way too?

then come with us

zoom-zoom

BlueSky

Napisano

in ?e RX-8 :

Mazda RX Revolution

Inside every car Mazda has created

there is a spark

it is a feeling

that has exhilerated drivers

for decades

It is an experience

a driver can only get

from a car

that is alive inside

One little spark

is all it took

to create

an evolution

a revolution

In the world

of sports cars

The nex generation RX

powered by

the rotary engine

fueled by

a car company

that puts emotion

in motion

Zoom-Zoom!

Lep pozdrav vsem!

BlueSky

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Pozdravljeni. Rad bi delil svojo izkušnjo z servisiranjem turbine pri serviserju turbin iz Zgornjih Pirnič.  Verjamem, da ima podjetje veliko zadovoljnih strank, vendar je moja izkušnja ravno obratna.  V koncu lanskega leta sem peljal avto na menjavo jedra turbine.  Pa treh dneh in 850€ računa ter garancijo, avto odpeljem.  Dva dni kasneje opazim, da mi pušča olje in manjka plastika pokrova motorja.  Avto pripeljem nazaj k omenjenu servisu, nakar ugotovimo, da je čep olja pretegnjen in navoji pobrani.  Serviser(lastnik) je vrezal nov navoj na karter, brez odstranjevanja karterja (prisoten sesalec), takrat sva oba opazila, da je karter udrt iz spodnje strani in je bil njegov komentar, da to ni treba gledat in najverjetneje ni tak problem.  Čeprav tri dni staro olje je stočil v staro obrisano kanto in mi ga brez kakršnega koli filtra zlil nazaj v motor  (preden je stočil olje sem vprašal če bo dal novo olje, kar je izignoreral). Po menjavi olja in 20min iskanja pokrova motorja po delavnici se brez stroškov odpeljem.    Olje je iz čepa še naprej puščalo, dokler mi ni popravil drug mehanik. Po poslanem smsu serviserju turbine, da olje še vedno pušča, nisem dobil nobenega odgovora.    V marcu spusti tesnilo med kolektorjem in turbino. Mehanik ugotovi, da naležna površina kolektorja ni bila očiščena, da manjka vijak nosilca turbine in da so se vijaki prirobnice zaradi vibracij odtegnili.    V aprilu se spet sliši žvižganje turbine.  Z serviserjem se dogovorimo, da nabavi novo jedro, izrecno sem večkrat povedal, da hočem menjavo pod garancijo,  sem pa pripravljen doplačat za morebitne dodatne stroške.  Ko ponovno pripeljem avto je bilo serviserju očitno, da je spet potrebna menjava jedra. Po 8ih dneh in večkratnem ignoriranju mi sporoči,  da je razlog za prehitro obrabo udrt karter, s tem je bilo pomanjkanje mazanja in da bo cena servisa 650€.  Po pregovarjanju prek telefona in omembi vseh problemov je ceno spustil na 550€.  Ko prevzamem vozilo mi pove da je karter popravil z dilo in kladivom, mi spusti ceno na 500€  in pravi, da če hočem novo garancijo za novo jedro, to stane dodatnih 100€.    Na lastni garanciji ima napisano, da je potrebno pri menjavi jedra narediti tlačni test olja. Ko sem ga postavil pred dejstvo ali  je naredil tlačni test in kje se nahaja senzor tlaka olja na motorju, se je izmikal, na koncu NI vedel kje je dotični senzor  in je priznal, da v obeh primerih servisa NI naredil tlačneg testa olja. Če bi se tlačni test naredil, bi že ob prvem servisu ugotovil, da ni dovolj mazanja in predlagal menjavo karterja.   Z dolgoletnimi izkušnjami in dejstvom, da je karter poškodovan, je vedel, da po ponovno potrebna predčasna menjava jedra turbine.   Dodatno je od sebe dal konkretno umazan avto od črnih rok po haubi, blatnikih in voznikovih vratih. Sprednja maska je bila spraskana in predvidevan, da so jo metali po peščenem dvorišču. Poslal sem sms s sliko spraskane maske, na kar ponovno ni bilo nobenega odgovora.    Vse bralce tega foruma prosim, da so previdni pri izbiri servisa v Zgornjih Pirničah.
    • Sem se kr oddahnil ker un brez lopate ni dost podoben meni.
    • Ufff, pri 4000 obratih bi mel 240km/h not, če bi šlo po kakem klancu navzdol. Pa 90% bi bilo pri 4750 obratih. Je pa res kot praviš...Zoe za mesto, absolutno da, za regionalke OK, za AC pa dejansko NE zato me kar mal čudi, da s tem kinderjajčkom voziš relacije. Pa pustmo porabe in polnjenja. Avto ni udoben za take vožnje in kr neprijetno utruja.
    • Ufff, living dengerously 😜 A to je zate dovolj zaloge? 10%, če je mal neroden teren si mogoče na 20km dometa. Ja če na prvi polnilnici najdeš plac in deluje je Ok, kaj pa če moraš do naslednje ali pa celo do tretje? Pol pa že mal ritko stiska.   Zame je še vedno preveč kompromisa tole in ko poslušam, kako je treba planirat poti imet postanke se spomnim časov mojega fotra, ko nas je peljal v Pulo v kamp, kjer se je dva dni intenzivno pripravljal na ta "podvig" dolg neverjetnih 200km. Pa kje se bomo ustavili, pa da bo preventivno tankal, pa da smo mel vodo s sabo, če se avto pokvari, pa avtokarte pa ne vem kaj še vse. Dobri stari časi, ki se nekako vračajo.   Aja, sem se preveč vživel in grem zdajle tankat, ker mi kaže domet "samo še" 235km        
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.