Pri nas in v razvitem delu EU so stvari kar pošlihtane - beri: piše v aplikaciji, katera polnilnica je prosta in če je kakšna v okvari.
Največ jih je v okvari v Črni Gori in Srbiji (po mojih izkušnjah).
Glede aplikacij je pa precej preprosto: za po Sloveniji rabiš Gremo na elektriko in Petrol, po tujini pa Ionity ali Tesla in si načeloma 99 % pokrit. Sicer pa na katerikoli polnilnici pristaneš (doma ali v tujini), skeniraš QR-kodo in slediš navodilom ...
Daaaaleeeeč največja težava pri nas pa so bebavi vozniki ICE, ki te polnilnice nonšalatno zaparkirajo. Takega, če ga dobim, vedno podučim, da se mu jaz za par ur ne parkiram na bencinsko in naj tega v bodoče ne počne. V prestolnici je posebej "štala" zvečer, ko se na polnilnice parkirajo blokarji - sem že večkrat razmišljal, da bi poklical redarstvo. Par kazni jih bo menda izučilo. Sicer pa kaka FB skupina, pa se vozniki EV dogovorno parkirajo za kako uro na ponedeljek popoldne pred torkovo podražitvijo goriv. Bi bili takoj po tv, a bi bilo za ozaveščanje glupega folka še največ narejenega.
Da ne bo pomote - tudi do voznikov EV, ki se samo parkirajo na polnilnico pa dejansko ne polnijo, nisem nič bolj prizanesljiv - kvečjemu obratno - tak bi moral vedeti, kakšna je kultura.
Če koga zanima, bomo jutri imeli potres v Novi Gorici in sicer z magnitudo 5,1 po Richterjevi lestvici. Ker bo potres močan, bodo posledice (gasili požare, omejevali razlitja nevarnih snovi, iskali pogrešane, oskrbovali ponesrečence in vse ostalo, kar sodi k potresu...) odpravljali vse do nedelje. Upam, da so ekipe pripravljene boljše kot DARS in da jih ne bo presenetilo kot DARSovce sneg...
Nič to ne škodi bateriji. Edino nevarno bi bilo, če bi prazno baterijo pustil dlje časa v mrazu, da ji napetost preveč pade (podobno kot pri klasičnem 12V akumulatorju). Ampak tak scenarij je itak malo verjeten.
Bolj pomembno je, da avto ne stoji na 100% napolnjenosti baterije na žgočem soncu. Tako da je priporočljivo, da takrat, ko polniš do 100% tudi odpelješ ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.