pnce Napisano 3. december, 2010 Prijavi Napisano 3. december, 2010 Pozdravljeni, imam en problem.....Preiskal cel forum in nisem na?el konkretnega odgovora, zato tudi prosim za pomo?. Problem je ta, da avto pri speljevanju z nizkim plinom ropota, buta, trese,.... ropota kot da ima neka komponenta v predelu motorja luft.....Takoj ko se sklopka spusti do konca ne trese ve?....Prav tako trese ko se iz 3 prestave prestavi v 2 in po?asi su??a sklopko (motor zavira med spu??anjem sklopke). Pri naglem pospe?evanju pa iz prve prestave v drugo pri spustu sklopke po?i v predelu motorja, pri nadalnjem pospe?evanju ob najve?jem navoru avta ne trese. Glede na moje znanje iz mehanike vozila; kar je ni? sklepam, da je kak?en nosilec motorja Sklopka naj bi bila menjana pred dvema letoma pri cca. 110.000km, kar je tudi potrjeno iz strani a-cosmosa, sedaj pa ima avto 157.000km (redni servisi in potrjena servisna knjiga). Prosim za pomo? kje iskati napako.... Lp Tilen Citiraj
Boss Napisano 3. december, 2010 Prijavi Napisano 3. december, 2010 Dvomim, da je to nosilec... po moje te sklopka zafrkava. Citiraj
pnce Napisano 3. december, 2010 Avtor Prijavi Napisano 3. december, 2010 Dvomim, da je to nosilec... po moje te sklopka zafrkava. Upam da ne....fora je v tem da trese pri speljevanju z re?mo 1100rpm, ?e se obrati pri speljevanju vzdignejo na ccs. 1400rpm ne trese ni?. Sklopka ne drsi ni?, niti ni nobenga smrada.... Citiraj
jures Napisano 4. december, 2010 Prijavi Napisano 4. december, 2010 Upam da ne....fora je v tem da trese pri speljevanju z re?mo 1100rpm, ?e se obrati pri speljevanju vzdignejo na ccs. 1400rpm ne trese ni?. Sklopka ne drsi ni?, niti ni nobenga smrada.... Po moje ?e en primer IMV ventila na dizlih, ki je tukaj opisan v ene 10 primerih. Ti trese tudi v ?tantgasu ali samo s sklopko stisnjeno? ?e tud v ?tandgasu pol IMV ?e pa ne potem pa verjetno sklopka Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
LabiGT Napisano 4. december, 2010 Prijavi Napisano 4. december, 2010 vztrajnik? Citiraj It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see
pnce Napisano 4. december, 2010 Avtor Prijavi Napisano 4. december, 2010 trese samo ko se speljuje skoraj brez plina.... se pravi ko je motor obremenjen oz. zavira..... pedal za sklopko ne trese..... vztrajnik ne verjamem ker sem imel pri fiat stilotu zano? dual-mass vztrajnik in je avto treslo ko je imal avto najve?ji navor, se pravi pri pospe?evanju..... jst ?e vedno sumim nosilec motorja ker poka tudi ko v prvi prestavi sunkovito spu??am sklopko.... nevem, ju3 se bo avto zapeljal do cosmosa in bojo povedal kaj in kako..... hvala vsem, nadaljne info dobrodosle, ju3 pa sporo?im kaj so povedali na cosmosu. Lp Tilen Citiraj
urosand Napisano 4. december, 2010 Prijavi Napisano 4. december, 2010 Imam mazdo 6 2004. Imal sem iste te?ave kot ti, sklopka mi je prijela vredu ampak se je avto tresel. Ko sem se odlo?il to zadevo popravit sem vgotovil, da je ?el vstrajnik. ko so vse skupaj razdrli so mi pokazali najprej sklopko, ki je drsala ?e po vijakih, vstrajnik pa je bil tako vni?en, da ?e sami niso mogli tega vrjet. Sedaj ko imam vse novo in sem la?ji za (TO NI ?ALA)!! 1250 Eur.+ 200Eur. za delo, mi avto dela zelo lepo in ni? ve? ne trese pri menjavi brzine iz 3 v 2. Tudi pri speljevanju spelje zelo lepo. Ps. Po dalj?i raziskavi sem vgotovil, da je plo??a na vstrajniku pritreja z vzmetmi in ?e so te vzmeti, pretegnjene pride do neenakomernega pritiska plo??e na lamelo, zato pride do zdrsavanja na sklopki,(TRESENJA, KI GA ?UTIMO MI) posledi?no ti vni?i tudi lamelo. Moja mazda je pri menjavi imela 140000 km. Lep pozdrav Uro?. Citiraj
eye Napisano 4. december, 2010 Prijavi Napisano 4. december, 2010 za 1450? dobim ?e paket Yugo 45-ov (mal humorja) Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 5. december, 2010 Prijavi Napisano 5. december, 2010 vztrajnik? Pravilna ugotovitev !Navori imajo dvomasni vztrajnik, kjer je vmes neka gume in ko se to zjebe je pa ?tala. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
SpEkTr Napisano 5. december, 2010 Prijavi Napisano 5. december, 2010 Pri nekaterih se da to zamenjat z enomasnim? A pri Mazdi to mejbi gre? Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 5. december, 2010 Prijavi Napisano 5. december, 2010 Najbol simpl je ce ubavi? bencinarja in teh te?av sploh ni. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
Boss Napisano 5. december, 2010 Prijavi Napisano 5. december, 2010 Najbol simpl je ce ubavi? bencinarja in teh te?av sploh ni. Ne bit preve? pogumen, ker sklopko uni?ujejeta veliki navor ali mo? tako, da slu?ajno ne bo tvoja sklopka naslednja, kot je recimo blo primer pri Boj?u in to pri kilometrih, ko sklopka niti pod razno ne bi smela ?e biti faktor. Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 5. december, 2010 Prijavi Napisano 5. december, 2010 Ne bit preve? pogumen, ker sklopko uni?ujejeta veliki navor ali mo? tako, da slu?ajno ne bo tvoja sklopka naslednja, kot je recimo blo primer pri Boj?u in to pri kilometrih, ko sklopka niti pod razno ne bi smela ?e biti faktor. Moja ima druga?en prenos in ni?jo te?o, pa tud po tujih forumih ?ekiram, ?e bo kaj od pogona odpovedal, bdo to vijaki na zadnjem diferencijalu. Kuplunga 250 kkm bp.Povrh vsega pa je od motorja naprej vse kar se prenosa ti?e popolnoma druga?e kot pri CX-7. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
pnce Napisano 6. december, 2010 Avtor Prijavi Napisano 6. december, 2010 eno upra?anje.... ?e je vztrajnik hin, a nebi potem tudi treslo ko ima avto najve?jo mo?, se pravi pri 2000rpm (pospe?evanje) in ali nebi tudi treslo ko se speljuje vzvratno???? ker meni v obeh primerih ne trese. Hvala Citiraj
YavarYe X6V6 Napisano 6. december, 2010 Prijavi Napisano 6. december, 2010 eno upra?anje.... ?e je vztrajnik hin, a nebi potem tudi treslo ko ima avto najve?jo mo?, se pravi pri 2000rpm (pospe?evanje) in ali nebi tudi treslo ko se speljuje vzvratno???? ker meni v obeh primerih ne trese. Hvala Ko ima najve?jo mo? itaq stisne tiso gumo vmes in se umiri. Citiraj Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS. "Life is too short, to drive slow-shitty cars."
jures Napisano 6. december, 2010 Prijavi Napisano 6. december, 2010 Ne bit preve? pogumen, ker sklopko uni?ujejeta veliki navor ali mo? tako, da slu?ajno ne bo tvoja sklopka naslednja, kot je recimo blo primer pri Boj?u in to pri kilometrih, ko sklopka niti pod razno ne bi smela ?e biti faktor. Njemu ni bla hin ampak enostavno razpadla ko?ara....material? izdelava? Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
pnce Napisano 13. december, 2010 Avtor Prijavi Napisano 13. december, 2010 zamenjana roka in butanje, pokanje je izginilo ) Vztrajnik se malo ?uti ampak je ?e zelo na za?etku; pedal ne trese, malo trese samo pri speljevanju brez plina. napaka odkrita, stro?ek 50? in pol ure mojega ?asa. Lp Citiraj
smeko Napisano 5. marec, 2011 Prijavi Napisano 5. marec, 2011 zamenjana roka in butanje, pokanje je izginilo ) Vztrajnik se malo ?uti ampak je ?e zelo na za?etku; pedal ne trese, malo trese samo pri speljevanju brez plina. napaka odkrita, stro?ek 50? in pol ure mojega ?asa.Lp Tudi jaz imam mazdo 6 diezel in se mi dogaja enako kot si opisal. Dvomim da je vztrajnik. Na forumu sem ?e zasledil da je mo?no da je zrak v cevki za olje od pedala do sklopke.. Katero roko si ti zamenjal? LP Citiraj
jures Napisano 6. marec, 2011 Prijavi Napisano 6. marec, 2011 Tudi jaz imam mazdo 6 diezel in se mi dogaja enako kot si opisal. Dvomim da je vztrajnik. Na forumu sem ?e zasledil da je mo?no da je zrak v cevki za olje od pedala do sklopke.. Katero roko si ti zamenjal? LP roka kot je napisal nima veze , trese mu vztrajnik a pravi da je ?e znosno Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.