Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tudi sam bom jutri montiral zimake na M6.Kupil sem nov moment klju? pa me zanima,koliko se zategujejo vijaki,da je vse potem tip-top;se pravi profi narejeno? :whatever:

Napisano

Tudi sam bom jutri montiral zimake na M6.Kupil sem nov moment klju? pa me zanima,koliko se zategujejo vijaki,da je vse potem tip-top;se pravi profi narejeno? :whatever:

sem ugotovil. ;)

Napisano

sem ugotovil. ;)

?e kaj sovra?im je pa takle odgovor, kot si ga dal tukaj!

tukaj je FORUM!! Forumi niso namenjeni samo tistim, ki spra?ujejo!!

?eprav me ?isto ni? ne zanima tale informacija o momentu bi vseeno lahko podal informacijo ?e si jo ?e zvedel!

Napisano

?e kaj sovra?im je pa takle odgovor, kot si ga dal tukaj!

tukaj je FORUM!! Forumi niso namenjeni samo tistim, ki spra?ujejo!!

?eprav me ?isto ni? ne zanima tale informacija o momentu bi vseeno lahko podal informacijo ?e si jo ?e zvedel!

Evo,posebej zate-130Nm.Zadovoljen? ;)

Napisano

Evo,posebej zate-130Nm.Zadovoljen? ;)

To je kao 13 kilogramov. Meni je to ogromn preve?. Jaz sem imel avto z 9 kg. Mazdo zategujem z 10, pa mam ?e vsa kolesa....

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

?isto ok je med 10 in 13 kil.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

?isto ok je med 10 in 13 kil.

macola je itak 12kg... :D

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Sej bi lahko dal tudi nekaj ?ez 10.Samo zdej je bilo z pi?tolo pri vulkanizerju krepko ?ez 14.

Pa-siguro je sigurno. ;)

Napisano

Sej bi lahko dal tudi nekaj ?ez 10.Samo zdej je bilo z pi?tolo pri vulkanizerju krepko ?ez 14.

Pa-siguro je sigurno. ;)

Je***emo*aa*tr pa vulkanizerji. Mamu jim. In servisom. to zategujejo, kot da bi blo za zmer. Pol pa du?o spusti?, ko gume menja?. grrr :)

A Klokateer...

Napisano

Je***emo*aa*tr pa vulkanizerji. Mamu jim. In servisom. to zategujejo, kot da bi blo za zmer. Pol pa du?o spusti?, ko gume menja?. grrr :)

Hja sej, ?alabajzerji pa?, da ne znajo uporabljat moment klju?a. En debil na eni vulkanizerski delavnici je tok zategnil, da je sodelavcu vijak s pesta odlomu. ?lo je za KIO pol je pa ?ef delavnice ?e pametoval, da se to pri KIA-ji ve?krat dogaja, ker ima slab materjal. :blink:

?e dobr, da se kolega ni dal odgnat in je trdil, da je preve? zategnjeno in je zahteval od ?efa, da na drugem kolesu z original klju?em brez ma?ince odvije kolo. Seveda mu kljub skakanju po klju?u to ni ratalo in nakar so "ugotovili" da je bla pi?tola po nesre?i nastavljena na premo?no za kamione?!?!? So pa? pla?ali popravilo.

33112_1.png

Napisano

?e ena iz mojega kozolca, jaz VEDNO zategnem kolesa z moment klju?em, komurkol sem ?raufal je to tud videl na lastne o?i.

Razlog, pri jeklenih feltnah ni tako pomembno si zategnu en vijak bolj drugi kako kilo manj, pri litih pa je moja izku?nje taka, kadar nisem zategnil felten z moment klju?em, so VEDNO tresla kolesa, potem sem jih samo losal in nazaj zategnil z moment klju?em po pravem zaporedju in glej ga hudi?a ne trese ve?.

Od takrat VEDNO na moment.

Napisano

?e ena iz mojega kozolca, jaz VEDNO zategnem kolesa z moment klju?em, komurkol sem ?raufal je to tud videl na lastne o?i.

Razlog, pri jeklenih feltnah ni tako pomembno si zategnu en vijak bolj drugi kako kilo manj, pri litih pa je moja izku?nje taka, kadar nisem zategnil felten z moment klju?em, so VEDNO tresla kolesa, potem sem jih samo losal in nazaj zategnil z moment klju?em po pravem zaporedju in glej ga hudi?a ne trese ve?.

Od takrat VEDNO na moment.

:bravo:

in zakaj tresejo gume ko zamrznejo lita plati??a :)

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

ker ne zmrznejo enakomerno. :harhar:

Napisano

ker ne zmrznejo enakomerno. :harhar:

oziroma ker pomrznejo :)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

To se ti lahko tud na jeklenih zgodi, ?e posebej ?e se malo ?pila? na snegu. Notranji del feltne zajame sneg, ki nato ostane samo na enem koncu feltne in deluje kot ute?. ?e pono?i to ?e zmrzne ima? lahko naslednji dan filing da ti bo pri 110km/h vsa kolesa odtrgalo. Re?itev: spuci feltne tud iz notranje strani al pa zapel avto v toplo gara?o in po?aki, da se odtajata led in sneg na feltni.

33112_1.png

Napisano

?e ena je, pelji se in zaviraj tolk da se feltne segrejejo od zavor in se bo tud vse stopilo. :hudicek:

Napisano

Hja sej, ?alabajzerji pa?, da ne znajo uporabljat moment klju?a. En debil na eni vulkanizerski delavnici je tok zategnil, da je sodelavcu vijak s pesta odlomu. ?lo je za KIO pol je pa ?ef delavnice ?e pametoval, da se to pri KIA-ji ve?krat dogaja, ker ima slab materjal. :blink:

?e dobr, da se kolega ni dal odgnat in je trdil, da je preve? zategnjeno in je zahteval od ?efa, da na drugem kolesu z original klju?em brez ma?ince odvije kolo. Seveda mu kljub skakanju po klju?u to ni ratalo in nakar so "ugotovili" da je bla pi?tola po nesre?i nastavljena na premo?no za kamione?!?!? So pa? pla?ali popravilo.

Pred mano je bil takrat en"suv" in je najbr? "mojster" bolj zategoval z pi?tolo.Na "Suv"-ih naj bi zategovali na15-16 kil. :whatever:

Napisano

Hehe ta stari "majstri" zategujejo pa tko: Ko mu ?vic na ?elo stopi je dost. Moment klju? je pa orodje za za?etnike hehe ;)

cinizem off.

A Klokateer...

• 1 leto kasneje...
Napisano

Kaj pa udarec z nogo - kakih 200Nm?

Turbinca ma?inca, gremo na vinca!

Napisano

12kg je vrh glave!

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Tole so različni renderji verjetno celo narejeni z AI. Zakaj bi se o tem pogovarjali, ker tole je pač zgolj nabijanje kaj bi bilo, če bi bilo. 
    • Fak, a ti razumeš razliko, kitajska vlada jim plačuje za vsak prodan avto... tudi za tistega, ki gre v izvoz al pa obtiči na ogromnem parkirišču. Za besedo nelojalna konkurenca še nisi slišal? Še ne dolgo nazaj je bil prehod na EV-je označen za ekološko dejasnje, a zdaj ko jih pa kopičijo na parkiriščih, kjer se večina sploh ne bo prodala se pa o ekologiji ne pogovarjamo več. Neverjetno kako so EV fani tako hipokritski glede tega. Izjavljo samo stvari, ki jim gredo v njihov prid pa samo toliko časa kot jim ustreza. Dvolično do konca.   Kitajci so vso začetno znanje enostavno pokradli, skopirali, sicer veliko po neumnosti in pohlepu zahoda. Ampak vseeno, to so amoralna bitja. Zdaj pa vse viške denarja, ki ga na začetku niso porabili za razvoj lahko uporabijo v nadgradnjo obstoječih tehnologij in v trgovski vojni proti tistim, ki so jim omogočili tak razcvet. Lepo se vidi kako capljajo pri ICE motorjih za zahodnimi izdelki, a pri EV-jih pa so seveda spredaj, ker tukaj je bilo najlažje zahod prehitet, ker smo praktično vsi štartali skoraj iz istega izhodišča a kitajci so imeli veliko prednost saj imajo rude, litij, redke zemlje na razpolago v takih količinah, da lahko enostavno zajebejo vse.    Seveda gorijo tudi Evropski hibridi in EV-ji, ker so ... pazi zdaj to... večinoma baterije narejene kje?    Pa še nekaj - kitajski avti so narejeni za življensko dobo 5-7 let.  Tako kot vse ostale kitajske stvari. Ne zanima jih servisna mreža, ne zanima jih aftersale usluga. Izdelke tako hitro menjajo, da rezervnih delov po nekaj letih praktično ni za dobit.    Sicer pa... probaj pa ne pozabit poročat kako je šlo po 5 letih lastništva kitajca.    
    • Če bo res takšna potem začnem redno igrati loto....  ali pa se bo moja boljša polovica začela prodajati, HE HE HE
    • Jah, Boss, tole "politično" jamranje v stilu "Kitajci so grdi", pa spet ne bo pilo vode. So vseh sort, tako kot tudi Američani, Slovenci, Evropejci.   Bom komentiral samo avtomobilsko industrijo. Kitajci so naredili načrt delati najboljše EV za dosego svetovne prevlade. In jim prekleto dobro kaže. Evropska avtomobilska industrija se bo morala pa zamisliti in krepko pljuniti v roke, ker tole precenjeno plastiko in pokvarljive avte, ki jih delajo po tekočem traku, tudi ne bodo mogli več vsakemu Janezku prodati. Jaz zase ne morem več 100 % reči, da kitajskega avtomobila pa nikoli ne bom kupil. Če bi izbiral ta hip, bi verjetno izbral kitajski avto, vsi očitki gor ali dol.   Prav zjutraj sem se spomnil na zgornji video, ko sem se peljal po gorenjski avtocesti v Ljubljano. In je bila kolona, ker se je en mojster z VW ID.7 zagozdil v prikolico tovornjaka. Pol havbe harmonike ... Zdaj ne vem, ali je računal na "vsemogočnega" avtopilota, tudi zračne blazine ne vem, če so bile odprte ... Skratka, stvari, ki so opisane v videu, se dogajajo dobesedno vsem proizvajalcem vozil.   Gorijo tudi evropski EV, ICE in še posebej hibridi. Na parkiriščih po Evropi se tudi kopičijo EU-avti. Neregistrirani in registrirani. Finte z eno- ali nekajdnevnimi registracijami pa so Kitajci pobrali prav od Evrope, ki je začela s to prakso. Še pri nas najdeš znamke, ki so delale več kot tretjino prodaje na tak način - enodnevna registracija, potem pa izvoz rabljenega s popustom iz države.   Imamo Slovenci lep pregovor - le čevlje sodi naj kopitar.
    • zakaj mi ni glih vseeno, ko @Slivka omenja lopato, ki bi jo rad sprobal na meni    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.