Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Imam enak problem. Po pogovoru z Majesom je vzrok po vsej verjetnosti v "podlo?kah" (osna varovalka?) sede?a. Je znana napaka M6. Drug teden bom ?el zamenjati pa bom poro?al ?e bo kaj bolje.

Na tujih forumih so se kar razpisali o tem in tudi sami popravljali (google translate + slikce, na strani 1 je tudi slika teh podlo?k)

http://mazda6.ru/m/viewtopic.php?f=108&t=44027&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BF+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE&sid=62dc7f4be878439cfab627bf9f987245&start=340

Je pa potrebno sede? vzeti ven...

Napisano

Jaz tudi nimam te?av s pokanjem zica...  slabih 80 kilski.. :rolleyes:

Me pa moti pokanje nekje  v armaturi, ko povozi? grbino/neravnino.. :angry2:

14762217.jpg

Ex......... M6 136 diesel , l.02

Present.. M6 2.0 benz + gas no more , l.08

Forever.. MX5 1.6 , l.99

Napisano

Na angle?kem forumu je tip objavil to fotko. Menda je problem pokanja in premikanja sede?a v ovinkih v tem seger obro?ku. Tako kot na sliki so mu zrihtali na poobla??enem servisu. Dali nov obro?ek pa ?e dodatno utrdili z razcepko. Pravi, da je sedaj OK. Sam ?e nisem probal, bom pa takoj, ko najdem ?as. Ker je to premikanje sede?a res zoprno.

post-2822-0-29185900-1462824098_thumb.jpg

Napisano

poro?aj, ?e ti rata... mislim, da nas je kar nekaj, ki nam poka sede? na ovinkih.

33112_1.png

Napisano

Evo, narejeno in je v redu. Sede? sem vzel ven, v tist bolcen izvrtal 3mm luknjo, dal podlo?ko in notri zabil razcepko. Je pa treba pazit, da je luknja na pravem mestu, da ko da? razcepko notri, da vse skup lepo na?pona in podlo?ka ni ohlapna. Re?itev je bolj?a od originalne. Originalno so na bolcne nabiti take jekleni vzmetni obro?ki, ki se jih gor lahko nabije, dol pa ne grejo, razen ?e ga uni?i?. In s ?asom, ko sede? ?pona levo-desno na ovinkih, se ti obro?ki razrahljajo in sede? se za?ne premikat. Pri meni je na mestu sanacije celo manjkal in ni ?udno, da se je sede? tako premikal in pokal. Tak sistem je samo na voznikovem sede?u, ker je samo ta nastavljiv po vi?ini. Ta vi?inski mehanizem je name??en na 4 bolcne in vsi 4 imajo kar perecej lufta. ?e bo s ?asom spet za?el pokat, mam ?e alternativno re?itev - vse 4 bolcne stran po?agat, namesto njih dat M12 vijake in zategnit tako tesno, da se vseskup glih ?e lahko premika. To bo 100% trajna in kakovostna re?itev.

Na moji fotki je sede? ?e na mizi in obrnjen na glavo.

post-2822-0-03337100-1463313451_thumb.jpeg

Napisano

Super... bom poskusil takoj, ko bo malo bolj ugodno vreme.

33112_1.png

Napisano

Sej meni so ?e 2x v garanciji, pa se je vedno spet pojavilo nazaj. Zdaj pa mislim narest tako, da bo dr?alo.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Jamra tukaj ena sodelavka, da ne mara zime, ker mora potem nogavice imeti na nogah.   Pa jo vprašam, kje ima pa običajno nogavice.   Pa ji je bilo malo nerodno, ko je izjavila, da v modrcu...   Nisem več spraševal...
    • Kot sem že napisal-nekje so morali šparati. Poco je najnižji cenovni rang pri Xiaomiju,Redmi je srednja klasa,Xiaomi pa top rang. Specifikacije so lahko tam-tam,a razlika je v detajlih...kot rečeno-nič ni zastonj.   Zanimiv video v tej smeri...pa daleč od trga,da bi bil fan Samsunga.    
    • POCO je Xiaomi 😁😉 Kaj te pa moti? 
    • Cena me ne moti...moti me,da je POCO...brez zamere😉 Kot sem pisal-nekje morajo šparati...in,da vidim za kak cvenk ga bodo prodajali,ko bo v izteku.... Ajd,mogoče celo za enak cvenk kot sedaj,ravno zaradi situacije pri RAMih in SSDjih...kar je seveda spet jeba🥺 K moj 12Pro še v redu dela,in mi ni sila za nov telefon...samo,lahko,da bo čez pol leta malce bolj "počepnil" pri bateriji itd...pol sem pa prec ob veliko večji znesek kot je teh 700€ za 15ko...po moje bodo takrat takšni telefoni normalno v rangu  okoli 1400€ ali pa več.   Še dobro,da imam pri PCjih vse poštimano,k po moje bo kmalu tako,kot je bilo za časa covida,ko so smeti prodajali za dragi cvenk,k folk ni imal za mularijo nekih osnovnih PCjev za šolo in delo z doma....smo že malo pozabili,kako je bilo,k so bile npr. nekaj tako banalnega kot so spletne kamere razgrebljene itd...   Ne da te rinem v stroske samo...jaz nebi cakal še en dan...   Točno to.   Piz.. pa lih moj najljubsi proizvajalec RAMov in SSDjev🥺
    • In glih jaz bi moral zamenajt telefon 2026 🤣   Moj trenutni bo imel takrat 6 let,..baterija je slaba,..ekran ima znake burn-ina,..drugače pa šiba še vedno OK. Sam to pomeni podražitev vseh naprav, nekaterih majn nekaterih več,.. GPS računalniki, ure, TV, Telefoni,..zadnja dva več
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.