Skoči na vsebino
Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano

Tako, mazda je sedaj nekaj časa z mano.

Avto načeloma ni slab. Malo me moti le par zadev - poraba bi lahko bila manjša (meni pije 6.3, evropska konkurenca zmore glede na moje dosedanje izkušnje opazno manj), avto je spredaj prenizek (hitro nasedeš na robnik), občutek ob vožnji je manj "kompakten" kot pri kakšnem primerljivem evropejcu.

Všeč mi je menjalnik - natančen in dolg. Motor tudi gre ok za svojo moč. Radio lepo špila. Všeč mi je tudi to, da nisem odkril nobene tehnične pomanjkljivosti, kljub 200k km na števcu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Res je. Sem slišal same pohvale o njemu. In kar je najbolj pomembno, da da avto na valje pred in po posegu. Vsak avto obravnava individualno. Jaz sem se zmenil za 270€.Samo čakam na termin, ko bo prost, ker sedaj ima veliko dela. 

A to je cena z odstranitvijo dpf? Mene mika čipanje predvsem zarad tega, da bi dal še dpf ven. Ker na tak način kot ima mazda to z DPFjem rešeno se pravzaprav zaradi dpfja dela škoda na mašini (mešanje nafte z oljem ) in je po mojem zadeva primerna samo za ven :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano

Kam jo boš pa dal čipat?

Sicer sem gledal malo po netu, pa naj bi se tudi ta švoh čipala na 200?

Vmes smo zamenjali podložke pod šobami in pregledali sito, ki ni kazalo nobenih znakov zapacanosti. Z obojim skupaj je bilo dobro uro dela. In 5€ stroškov. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano

Hvala za informacije.

Glede servisne knjige vem, sem pa dobil poleg vso servisno zgodovino od prvega do zadnjega servisa v obliki računov. 

A pri teh motorjih so še vedno problem podložke injektorjev in sito črpalke? Imamo v bližini LJ kakšnega dobrega/normalno ugodnega mojstra, ki se teh stvari loti izven uradnega servisa?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2.2 vzdrževanje
Napisano

Pozdravljeni,

sem novi lastnik mazde 6 letnik 2011 z 2.2 motorjem 95KW. Avto ima prevoženih 200k km, doslej iz servisne zgodovine ne kaže, da je bilo z njim karkoli narobe oz. da bi menjali kakšne amortizerje, sklopko, končnike itd. Verjetno me marsikaj od tega prej kot slej čaka. Kako je s temi 2.2 dizel motorji, kakšne imate izkušnje? Na internetu sem glede mazda diesel motorjev našel marsikaj  😐 

Glede menjave olja doma, so kakšni zadržki? Je potreben kak priklop na tester ali kaj podobnega? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.