Skoči na vsebino
Baterija
Napisano
pred 2 urama je mazda_gg napisal:

Varta "suha" u trgovini 140€, "original"  kod mazda dilera  200€.

Kaj izabrat?

Na M6 sem vzel “original”, sem zadovoljen, ce bo zdrzala 5 let kot je prva bomo pa videli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 9 minutami je scania napisal:

Na bivši firmi smo prisegali na exide. Za mazdo bi bil 604 oznaka. Kateri pa so na original servisih?

Exide sem dobil original nadomestnega na Interclassu

Jaz mislim, da boljši aku so tisti, ki so težji - logično, imajo notri več materiala. Včasih pred Mazdami sem vedno kupoval Topla - pa še to takšnega, ki je imel tekočino in sem kontroliral vsakoletno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavorni diski in ploščice
Napisano
pred 3 minutami je mazdaman napisal:

@scania mogoce bi pa moral iti na večje diske in ploščice, ne vem pa ali je potrebno zamenjati tudi nosilce čeljusti. Meni na cx5 ne delajo težav diski pa je avto težji z AT in pri 100.000 km ni bilo težav so bili obrabljeni prej. Će boš delal kakšne primerjave imam stare diske in ploščice se doma v arhivi

Mislim da je ravno to fora - scania je precej varčen voznik, mi z AT bolj obremenjujemo bremze in se “enakomerno obrabljajo” - bomo pa videli kako bo, pri meni zaenkrat bp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 2.2D - kje narediti "veliki" servis
Napisano
pred 5 minutami je Jaka32 napisal:

Ga menjam na 10.000 do 15.000 km.

Vprašal sem za "hardware". Zdaj pri 175.000 km sem menjal napenjalec in oba jermena, vodno črpalko in vse tekočine, diske, ploščice, vse filtre.

Pa eno fedro, ker sem imel počeno.

Super, ne sekiraj se za verižico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba olja mazda 2, skyactive 1,5
Napisano

pred 2 urama je dvorjan napisal:

Posledice vožnje s povišanim nivojem v posodi za olje so lahko enako resne kot vožnja motorja s premajhno količino olja. Prevelika količina olja se lahko dvigne pod pritiskom in preide skozi notranja tesnila, kar povzroči resno puščanje. Morda še huje, olje se lahko iztisne v sesalni sistem in zgoreva, kar lahko povzroči nenadzorovano delovanje motorja in tudi poškodbe motorja.

Tale v temi je sicer Mazdin bencinar, toda za famozne dizle, bi veljalo olje točiti le do polovice.

Pri nekaterih dizelskih motorjih je optimalna raven olja približno na polovici, da se upošteva morebitna kontaminacija z dizelskim gorivom.

Točno to, + še zaradi tega ker ga je preveč se lahko spodaj pri pumpi speni in potem ni vse skup nič mazanja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 21 minutami je FuManchu napisal:

To se je tudi meni že zgodilo, ko je vulkanizer pozabil zategniti dva vijaka.

S tem da se jaz na srečo preveril takoj doma, kot vedno. 

Jebiga se zgodi lahko vsakemu.

Zato pa treba preverjati take zadeve redno. 

Ne, to ni način

Nikjer več se ne moreš zanest na strokovnjake, vsapovsod je neka šlamparija, vedno preverjaš vse sorte stvari eno za drugo

Ampak ok, mi ni panike, preverim to za avte, stanovanje, restavracije...

Ne predstavljam pa si kako bom preveril, če me slučajno infarkt in bo treba do srčnega kirurga :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 41 minutami je FuManchu napisal:

Srečo imaš, da se nisi razbil. Zdej pa pokliči tistega, ki ti je zadnji zategoval vijake na avtu in ga skurcaj...

Če bo poklical tistega, ki je zadnji zategoval vijake, ne bo naredil nič

Poklicat more tistega, ki jih ni :lol:

Šalo na stran, ampak če bi slabo zategnil, bi se mu to zgodilo po par km... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 minutama je amusic napisal:

No sem šel do mehanika, na poti tja je ropotalo potem se usedeva in na zacetku tisina (zgledalo nekako tako kot spodaj v sliki 😄 ).

no pol je pa zacelo ropotat, sva prisla pred delavnico je mehanik vzel moment kljuc pa sel pregledat vsa kolesa - ugotovljeno da prednje levo kolo ni bilo do konca zategnjeno oz. se je losalo. Je rekel imas popravljeno pelji... no na poti domov se zvok ni pojavil, upam da bo to. 
preden bi kdo napadel kako nisem to gledal, naj povem da je bil avto dvakrat na dvigalu pri dveh mehanikih in so premikal vse spodaj, tudi sam sem pri parkiranem vozilu gume tresel ce bi se kaj slisalo pa nic... no preventivno pa res nikoli nisem zategoval vijakov, ze 20 let vozim pa mi jih nikoli ni bilo treba. 
lp

IMG_5232.jpeg

Ej top, samo da si zrihtou in da je blo to to!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX5 2.0 - 100 oktana, da ili ne?
Napisano
pred 7 urami je mazda_gg napisal:

Hvala za obavjest.

Bilo mi je čudno jer mazda 6 gg sa dpf filterom nije trošila ulje već ga je "proizvodila"

Na fotki, dolio sam ulje u benzinca.

Na crtežu, šipka dizelaša sa oznakom x.

Screenshot_20230918_013641_Firefox.jpg

20230909_113148.jpg

Dizel je zaradi dpf regeneracij "večal" olje, ker je zdraven vlekel še nafto

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtokozmetika, pranje avtomobila,…
Napisano
pred 1 minuto je Tilen5 napisal:

Sam ne se smejat... mat kupuje to ker majo stekleno kuhno pa da briše forntalne elemente,.. namočiš obvezno z hladno vodo in fajn odtisneš

20230917_161902.jpg

20230917_161914.jpg

Aha nekaj podobnega je moja babnca kupila od Vilede

Pravi da je top za okna

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 2 minutama je Tilen5 napisal:

Bolš da ne pokažem skom jaz pucam šipo,..vse kar rabim je voda..nič lis nič pack :D zahvala gre pa mami k je pokazala

pred 2 minutama je Tilen5 napisal:

Bolš da ne pokažem skom jaz pucam šipo,..vse kar rabim je voda..nič lis nič pack :D zahvala gre pa mami k je pokazala

Neupaš?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 22 urami je skritikrt napisal:

Da odkopljem "mrliča"😄...ker nočem napisati v napačni temi...

Gre za moje navdušenje nad izdelkom,ki sem ga najprej zasledil tukaj

Pa ne gre za metodo z detergentom za posodo,katera je tudi odlična,čeprav je sam trenutno na uporabljam,ampak le ko je problem z ekstremno umazanostjo in "zamaščenostjo"...

Tukaj bi rad pohvalil pripomoček oz. držalo krpe za brisanje/čiščenje notranje strani vetrobranskega stekla.

Ko sem pred kratkim bil v Trzinu pri Operi Avto,in videl,da to stvar imajo,sem takoj vzel😊

https://www.operi-avto.si/pripomocki-za-ciscenje-stekel/2479-invisible-glass-reach-clean-tool.html

Sicer na prvi pogled izgleda kot "igračka" oz. "plastik-fantastik",a ob uporabi pogruntaš,da temu ni tako-je močnejše narejeno,kot se zdi,in ročaj oz. podaljšek je premišljeno oblikovan.

Predvsem sem se bal,da bi ročka opraskala armaturo,a oblika ravno to učinkovito preprečuje,če seveda pravilno držiš.

Glej slike-tudi robovi so varni pred praskami-se mi res dopade...tista nalimana pena neverjetno dobro drži mikro-krpo...ma kaj čem še nakladati-PRIPOROČAM NAKUP😃👍

Pa še en nasvet,k sem ga sam "sral" pri uporabi Nanoleksovega čistila za stekla...velja tudi za druge.

Nasvet se glasi-"manj je več",ker če pošpricaš preveč,boš zmeraj imel črte oz. sledi....jaz pošpricam le po krpi,in je čist dost.

In še en nasvet...mikro-krpo pred prvo uporabo operi v pralnem stroju z namenskim čistilom za mikrovlakna (obvezno brez dodatkov-mehčalcev ipd.!!!).

Upam,da bo komu koristno😉

IMG_20230916_143537.jpg

IMG_20230916_143545.jpg

IMG_20230916_143602.jpg

IMG_20230916_143650.jpg

pred 20 urami je FuManchu napisal:

Tudi sam že nekaj časa razmišljam o temle pripomočku😁

Lani sem to kupil v lidlu, podrgnem s tem potem pa še z robčki za šajbo, nikoli nimam težav z rošenjem, obvezno spomladi pa jeseni in imaš mir 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX5 2.0 - 100 oktana, da ili ne?
Napisano
pred 21 urami je mazda_gg napisal:

Na 14.000 km mazda CX-5 mi potroši 1l ulja.

U servisu kažu da je to normalno.

Meni je to čudno?

Normalno! In cx-3 2.0 in m6 2.5 mi pijeta olje, na servisu reči da tisto kar ostane od menjave olja da ti pustijo pol litra, pa potem po 10kkm ulij notri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 16 urami je FuManchu napisal:

Potem lahko brez strahu vzamem tak motor z 200Kkm? Turbine ni, da bi šla v maloro. Še kaj drugega takega, da je šibka točka na M6? Rja mogoče pri avtih starih cca. 20 let? Podvozje zadaj?

Glej o tem smo veliko pisali že tu na forumu.

- Motorčki špeglov.

- Škripajoč zvočnik pri bose opremi (odpreš in zalimaš).

- Težave s ključavnico

- Zvijanje sprednjih diskov

Ostalo je bolj kot ne potrošni material

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 minutami je Tilen5 napisal:

image.png

pred 15 minutami je Brane napisal:

Ne bo držalo-zvočna opozorila so na drugem paru ploščic.Ta plehek ti drži ploščico fiksno v vodilih. LP Brane tornado

Bravo fanta, res se gre za vodila - sem spregledal. Janez upam da nisi še montiral in si še med nami.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 52 minutami je Janez007 napisal:

Kakšna je sploh vloga teh plehkov? 

pred 43 minutami je x-layer napisal:

To je za "zvočno" opozorilo, preden ti ploščice čisto pobere. En tak mehanski senzor 🤣

Tako...seprav računej da se zadnje zavore enakomerno obrabljajo, je važno da je vsaj na eni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Janez007 napisal:

Ne, se bistveno bolje znajdem na navadnem ekranu. Sem pa videl, da so neki popusti z mobilno aplikacijo.

Sicer pa cene pri njih ves čas plešejo gor in dol. Meni so jih prodali za 46,77 €, danes so v akciji s 35% popusta 52,55€, na zalogi pa jih ni. Očitno je teh 10€ že všteto v nove cene. 🙃

image.png

image.png

Jajja jaz tudi, ampak potem samo naročim v mobilni aplikaciji, ker je ceneje

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.