Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Nimaš kaj, dobil si premium probleme. Sočustvujem, po mojem bo treba ubrat @ignacij -ev predlog. Ali pa enostavno prodat in kupit drugo rabljeno, ki teh problemov ne bo imela.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 14 urami je MPero napisal:

Lahko podelim svojo pozitivno izkušnjo potovanja z vlakom do Prage. Sicer ne iz Slo, ampak iz bližnjega Graza. Moderen vlak, dobili smo 4 sedeže z mizo vmes. WiFi, USB priključki, vagon restavracija, kjer strežejo tudi več vrst češkega piva. Med Dunajem in vstopom v Nemčijo so happy hour cene, tako da smo dobili veliko pivo za ca. 2€ in jedli zelo ugodno. Cena karte za 4-člansko družino le malenkost dražja od stroška poti z avtom. Drugače je to linija Graz-Berlin, vozijo pa tako češki kot avstrijski vlaki, večkrat na dan.

Jap ta relacija je dobro pokrita že več kot 10 let, ko sem hodil v Prago še brez avta, sem izbral točno to pot. Se vsedeš v Grazu in za 8ur dvigneš in izstopiš na hlavnim nadraži :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 21 minutami je g.Wankel napisal:

Kako se pa mi tehtnice odločimo, ali zategneš bolj proti 108 ali bolj proti 147? 😬

Easy peasy, na zziher, torej točno 147 Nm :P xD

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Kaj pa če bi se raje pri teh zožitvah vsi vozli po omejitvi? :D e to pa ne ...

Na resnični štajerski AC med Dramljam in Sl. Konjicam, kjer se dela izvajajo že več kot leto dni, zgleda kot da je signalizacija za okras, raja se pač vozi na približno +- 40 km/h nema veze.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano (urejeno)

Js bom kr svojo teral še vsaj 5 let če bo le hotla :P 

Kar se pa tiče CX-5 sem jo videl od zunaj in mi deluje večja kot stara, oblika mi pa sliči na bavarca vsaj zadaj. Se pa očitno prodaja glede na to, da si jo je stranka ogledovala pred prevzemom.

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 18 urami je g.Wankel napisal:

5. Ne vem za vas, ampak moj avto je vsakič najmanj 50% poln.

Tudi sam nameravam, sedaj končno začet vozit z Nissanom, da bom imel bolj zasedene kapacitete avtomobila. Tole je bila kaplja čez rob, ga grem registrirat jutri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 15 minutami je g.Wankel napisal:

Jaz bom pa natankal, pa zavil nazaj na vhod črpalke in natankal spet 🤠

Ampak Shell ma itak na 100 litrov omejeno baje.

Včeraj v Tepanju so imeli 200 litrov 2x na dan. Kako je danes ne vem, me bo zanimalo spet čez 3 tedne :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 32 minutami je Alex napisal:

Imamo jih 3-je na CX 30, pa ni tega opazil nihče. Približno tako so glasne, kot moje letne Conti premium 7. No, mogoče za odtenek glasnejše.

Res je tudi, da je 6-ka precej glasnejša, kar se tiče hrupa gum. Na moji 6-ki so tudi GY assimetric 6 precej glasne. 

Trenutno jih vozim na M3, letnik 2025. In so glasnejše kot so ble GY na šestki poleti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ne vem za letne, ma zimske: hankook winter i*cept evo3 so katastrofa z zvokom, to tak tuli ko traktorska guma.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

- novi modeli motorjev so na začetku radi s porodnimi težavami in dostikrat mora pretečt kar nekaj let, da proizvajalec odpravi napake. Ja Mazdi je recimo z 2.2. CD načeloma ratalo šele z zadnjo generacijo leta 2018, ko so se ločili od koncepta vračanja plinov v sesalni kolektor in čiščenje začeli izvajati preko SCR katalizatorja.

Nekatere motorje pa po pretečenih X let poslabšajo :D Vse je mogoče ... u bistvu če bom še kupoval avtomobile, bom najprej preveril s katerimi je največ problemov in vzel točno tistega, to vsaj veš kaj boš dobil :D

Popravljeno od 50keda
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Joj spet sem zamudil dramo xD

@tommzy kot ti je jest napisal, ne se preveč sekirat pojdi končno na servis in poročaj in tako pripomori k boljšemu jutri, da bo nekdo, ki bo na forum prišel za tabo vedel kaj se pri danih težavah da urediti ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.