No evo, bil na zavarovalnici in zvisel 🤣 Pazi zdej to, imam polico na kateri imam po trditvah zavarovalničarjev zavarovano vse in še več, razen izključno samo glodalcev, ki so zajeti izključno samo v delnem kasku.
Itak me je utrgal, klical agenta, ki mu ni bilo nič jasno in je klical v poslovalnico. No na koncu so ugotovili, da so glodalce vrgli ven iz splošnega kaska in so samo v delnem kasku. Agent ni vedel, kaj naj naredi in mi je ponujal, da mi on plača celotno popravilo, pa sem bil človek in rekel, da to ne pride v poštev, da se vsak lahko zmoti, da pa hočem imeti pri novi polici, ki jo imam že vplačano, zavarovane še zajce, veverice, svizce in ostalo navlako, pa je rekel da mi bo to dodal na novo polico kot delni kasko in da bo on v opravičilo vsaj simbolično doplačal 17 eur razlike.
To je to, popravljali ne bomo, svet se vrti dalje, glodalci bodo pa še naprej žrli izolacijo.
Ja glih zadnjic sem na Mazdi spraseval ce bodo prodajali 2.5 turbo, odgovor seveda negativen. Cudno mi je da Mazda tega ne da v EU, se mi zdi da bi dobili nove kupce ki Mazde ne kupijo samo zaradi presvoh motorjev.
Ma ne jebem, prov trudim se da ozavestim da je feltna pac potrosni material in da ni konec sveta. Ne bom popravljal, ne bom se obremenjeval, gremo dalje, nbene se nisem podrl na racun feltn
Enkrat sem ze pisal o tem... ko mi moj nepooblasceni mehanik ni nasel napake in celo po nepotrebnem menjaldele, sem bil izredno presenecen ko je mojstr na uradnem Mazda servisu napako odkril v 10 minutah in jo zrihtal v 1h. Od takrat bolj verjamem pooblascencem kot kvazi mojstrom.
O porabi smo se že kar dosti pogovarjali. Moj zaključek je bil da 2.5l bencinar porabi cca. 1l več kot 2.2l 175km diesel, odvisno od nacina in relacije se to giblje nekje od 7 do 9l. Sedaj pa je samo odvisno kaj komu pase, ampak glede na kratke relacije vzemi 2,5 bencinarja in ne bo ti zal. Poraba je na ravni konkurence oz. se manjsa.
Jaz imam 2,5 M6 porabo 6,8l, ampak se ne vozim v hrib. Vglavnem motor ni pozresen in je meni super, obcutno boljsi kot g165. Svojo sem pripeljal 2 leti staro iz Nemcije in sem pri nas normalno uveljavljal garancijo za ogledalo in volan.
Kaj pa rabljenega 2.5 bencinarja automatica npr. iz Nemcije, 2-3 leta stari se prodajajo za 25k s top opremo. Prisparas denar pa se boljsi motor dobis.
Imam prav tako Mazdo CX-30 po kateri sprašuješ. Kar se tiče AWD velja kar je napisal Bossek, dejansko niti ne veš kdaj deluje AWD, lučka na armaturni plošči za AWD se prižge le ob kontaktu nato pa nič več (vsaj zaenkrat tega nisem opazil, da bi se ob delovanju AWD prižgala). To je sicer moja 3. Mazda (za M323F in M6) in sem bil z njimi zelo zadovoljen. Seveda je bilo pri vsaki nekaj malenkosti za popravit kar sem rešil v garancijskem roku. Tudi pri CX-30 sem imel težave z navigacijo pa smo jo uspešno rešili (sicer po cca. slabem letu). Z vozilom sem zaenkrat zelo zadovoljen kot tudi z motorjem X180. Imel sem že tudi prvi servis v M BTC s ceno 239,00 € (olje, filter, delo..). Mogoče je le poraba, sedaj ko je zima malo večja - trenutno po računalniku 8.2 l.
8,2 l je pa precej porazno glede na napovednike o varcnosti teh novih motorjev.
Hja, zdej jaz načeloam sicer Save ne bi menjal, ampak ok. Na generaliju so ponudili ceno 684€, z enakimi kritji. Tako mi je zatrdila agentka. Kaj je res, ne vem. S tem da generali ima še nekaj okoli pnevmatik zavarovano, ter ključe...to nisem siguren ali pri Savi je ali ne.
Glede na to, da je Generalli cenejsi za 103eur dvomim, da bodo na Savi prisli zraven, ce pa bodo pa se je treba vprasati zakaj so te oz. te hocejo olupiti.
niti ni tak ugodno, majnka ti parkirišče , divjad, svetlobna telesa ali je to kje drugje zavzeto??'
Zadeva je sledeča:
- splošni kasko imam brez odbitne franšize in krije vse kar nimam zavarovano pod dodatno (ključi, kraja, toča), torej parkirišče, divjad, luči, steklo...
- imam tudi odkup prve škode, kar pomeni, da mi prva škoda v primeru moje krivde ne vpliva na bonus
dalje:
- če npr. uveljavljam parkirišče gre prva škoda iz splošnega kaska brez odbitne franšize in mi prav tako ne vpliva na noben bonus ker imam odkup
prve škode
- druga škoda na parkirišču mi zbije PR 1 na PR4, kar zame predstavlja še vedno isti bonus pri popustih, prav tako tukaj ni odbitne franšize
- tretja škoda, ki bi jo uveljavljal pa bi mi vplivala na bonus ampak računam na to, da do tretje ne pridem
Če skrajšam, če dvakrat uveljavljam škodo npr. na parkirišču, steklo.. mi ne vpliva na nič in nič ne doplačam , kljub temu, da nimam posebnih delnih kaskov, zato pa obstaja splošni kasko brez odbitne franšize in odkup prve škode.
Tvoje vozilo, tvoja odlocitev. Sam gledam drugace in zavarujem na vozilu vse mozno, ker vem da bi me glih pobralo da bi mogel za popravilo npr. odkartati 5k al pa da bi naredil totalko in ostal brez vozila ki si ga zelim.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
No evo, bil na zavarovalnici in zvisel 🤣 Pazi zdej to, imam polico na kateri imam po trditvah zavarovalničarjev zavarovano vse in še več, razen izključno samo glodalcev, ki so zajeti izključno samo v delnem kasku.
Itak me je utrgal, klical agenta, ki mu ni bilo nič jasno in je klical v poslovalnico. No na koncu so ugotovili, da so glodalce vrgli ven iz splošnega kaska in so samo v delnem kasku. Agent ni vedel, kaj naj naredi in mi je ponujal, da mi on plača celotno popravilo, pa sem bil človek in rekel, da to ne pride v poštev, da se vsak lahko zmoti, da pa hočem imeti pri novi polici, ki jo imam že vplačano, zavarovane še zajce, veverice, svizce in ostalo navlako, pa je rekel da mi bo to dodal na novo polico kot delni kasko in da bo on v opravičilo vsaj simbolično doplačal 17 eur razlike.
To je to, popravljali ne bomo, svet se vrti dalje, glodalci bodo pa še naprej žrli izolacijo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani