Skoči na vsebino
Mazda CX 5 - mnenja, izkušnje…
Napisano
pred 2 minutama je Alex napisal:

Po statistiki tudi samo eden zadene na lotu. Pa se zgodi, da lahko zadaneš prav ti defekt ega benzinarja. A ni bilo kar nekaj generalnih na benzinarjih delanih tu na tem forumu? 😉

Sigurno. Vendar če imaš dizla, imaš v roki tri listke za srečen dobitek, pri bencinarju pa samo enega. 😃

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je Enos napisal:

Glede na to da je st sasije preverjena in so servisi redno narejeni po mojem mnenju nebi smel vlagat. Je pa res da se nikoli neve, ampak po informacijah naj nebi bilo treba.

Kakšnih informacijah? Edino na kar se lahko zaneseš, je garancija.

Sicer pa kot si rekel, nikoli se 100% ne ve. Lahko imaš tudi srečo in naslednjih 100.000 km preživiš samo z rednimi servisi. Lahko pa kupiš bencinarja, pa boš imel z njim več stroškov, kot s tem dizlom. Vse je možno. Ampak po statistiki je z Mazdinimi bencinskimi motorji manj težav kot z dizelskimi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 26 minutami je Enos napisal:

Haha pa nisem nekaj zelo vesc v avtomobilih pac kar preberem tukaj mi zelo pomaga, ampak vidim da je veliko vec ljudi na strani bencinarjev in sem potem malo zmeden glede vsega 🙂samo to je razlog in seveda vec mnenj bolje je 🙂 

Stvar je tudi v tem da pri svojem bi moral vloziti cca 1000€( kar realno nebom dobil nazaj ce ga prodam) in mi za zamenjavo ponuja v redu denar in tudi zaradi tega bi sel v nakup. Ker pa ponavljam bencinarjev ni na razpolago(aut) sem primoran gledat dizle 🙂

Na enakem sem bil leta 2019, kupil dizla, pa ga čez leto in pol prodal, ko sem našel bencinarja. Od takrat nobene DPF lučke. Meni je všeč, da čim manj obiskujem servise. :)

Na treh Mazda servisih so mi svetovali, naj kupim bencinarja. Je pa res, da sem vedel za 2 mehanika pooblaščenih servisov, ki sta oba vozila dizla. 😃 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 26 minutami je Enos napisal:

Pa zdaj imam Mazdo CX-5 175 AUT DIZEL letnik 2014. Moja poraba na racunalniku kaze cca 9-10l sicer zelo vec mestne voznje. Sicer moje relacije so kar kratke tam cca 20km, med vikendom pa tudi kaksna daljsa cca 100km. 

Kako mislis da skrajsam interval na 10000km glede olja? In kaj mislis z neprekinjanjem regeneracije? 

Hvala za odgovore vnaprej 

@Enos, in ti nas sprašuješ? 😃 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 minutama je SpEkTr napisal:

Ja, tukaj marsikdo vzame iz konteksta kak posamezen primer, ki se je zgodil. Sicer pa, če so res redni servisi  delani kot se zagre, pa preventivno še kake podložke ipd, bi moral to laufat.

@SpEkTr, zakaj si zamenjal prejšnjo dizel Mazdo s sedanjo? Koliko je imela prevoženih?

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 12 minutami je Enos napisal:

In kako odpraviti te težave z injektorji,turbina,glava motorja? Ali je pac to loterija tudi če redno servisiraš vse norkalno kot bi moral?? 

Redni servisi ne škodijo, veliko stvari pa je, tako kot praviš loterija. Tako mi je enkrat nakazal predstavnik Mazde, ki se ukvarja z reklamacijami ... je šla turbina lastniku pri 70.000 km, ki je z avtom ravnal več kot vzorno, nekaterim pa zdrži 300.000 km, pa ravnajo z avtom zelo slabo. Podobno je z injektorji, pri nekaterih nagajajo že kmalu, recimo pri 50.000 km ... nekaterim prvi injektorji zdržijo 300.000 km.  

Tudi bencinarji se kvarijo, samo je po statistiki tega 3x manj.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je Enos napisal:

Zakaj imas slabe izkusnje z njihovimi dizli?? 

Sicer sem gledal se hyundai tucsona 2.0 CRDI AT 2018 tudi dizel, ampak nvm so kar precej dragi po mojem mnenju in tudi porabo ima mislim da vecjo od mazde. 

Lahko bodo težave, povezane z velikimi stroški (injektorji, turbina, glava motorja, .... da naštejem samo nekatere). Pri 150.000-170.000 je priporočljivo menjati verigo oljne črpalke, sicer jo lahko odtrga, mašina pa zariba. Na tem forumu je bil celo primer, ko naj bi to verigo odtrgalo pri 136.000 km, če se ne motim. Drugemu je šla pri 130.000 km glava motorja ... na koncu strošek blizu 5.000€.

Kolega se je pred kratkim znebil sicer starejšega i40 pri 200.000 km, ki pa je imel podobne fore kot Mazde (dviganje nivoja olja, itd.).

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Pokliči in vprašaj kakšnega mehanika, ki jih je prešravfal kar nekaj, recimo Simona (Pelko), Borut (Selmar), Jure (BTG), Majes (Interclass).

Sam Mazde dizla ne bi več kupil, tudi če je pol cene bencinarja. 

Dodano (ker vidim, da se Boss smeji). Sploh me več ne zanima, tudi če je zastonj. Resno. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 28 minutami je NevLado napisal:

In zaradi takih situacij, ki jih opisujete, imajo servisi takšne marže kot imajo, ker se potem vsem fajn zdi, da dobijo še malo popusta in malo izcenkajo - na koncu je pa servis lih na nuli :D 

Ja, se strinjam. Mi bi bilo bolj všeč, da bi bile fiksne cene, ampak res za vse enake:) 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 17 minutami je FuManchu napisal:

Sem kupoval varilno masko par let nazaj. Cena 80€. 

Itak, če bom tiho nisem jaz:D grem do kase in rečem, evo dam 60€. 

Možakar prikima in reče ok. Dam 60€ in grem domov švasat. To je to. 

Imam še hujšo ... sem peljal pred 40 leti punco na sadno kupo na ljubljanski grad ... in se na koncu natakarju pohecam, da bi lahko hiša častila ... in potem natakar reče OK in mu sploh nisem mogel plačat oziroma ni hotel zaračunat. 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 31 minutami je FuManchu napisal:

Kdor jezik špara, kruha strada se glasi pregovor. 

Če bi takrat Berus dal še enga novega polota zraven, nebi bil nič v minusu.

Kdor je pa tiho je pa sam kriv in take prodajalci najraje vidijo. 

Ne vem, če je vedno tako. Sem nekaj kupoval za kopalnico v Tapru, pa po telefonu namigujem na popust ... prodajalec pravi, da mi lahko da največ 10%, rezerviram. Gre žena naslednji dan iskat, prodajalec ne najde rezervacije, najde pa produkt, žena pa, ne da bi kaj rekla, dobi 20% popusta😂

240.webp

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 3 minutami je FuManchu napisal:

Na srečo nikoli in ga nikoli ne bom. 

So pa naši nazadnje dva.

Se je fotr zmeraj zmenil in za poln tank, zimske gume in še kake malenkosti. Je pa res, da ko je on prišel v salon so se kar poskrili pod mize 🤣

Poznam tudi jaz enega takega. Mi je razlagal, kako je kupoval avgusta 2022 novo KIO za 18.000€, ... z vztrajanjem, pregovarjanjem je poleg rednih popustov in ugodnosti izposloval: tepihe, zastonj 1 servis, zimske gume, keramično zaščito laka, poln tank bencina, ... pa še kaj sem verjetno pozabil. 😂 Že samo ob poslušanju mi je ratalo nerodno. 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 minutama je Alex napisal:

Ampak, kolikor je meni znano, se tega, da ko imaš enkrat noter kartico in se ti zaklene, ne moreš pozneje nadomestiti z drugo in da bi povrh še delalo vse skupaj. 🤔 Edini, če so Kitajci kaj shekali in naredili kak obvoz v sistemu in jo sistem prepozna kot prvo kartico?? 🤔

Ja, to je res. A to lahko storiš samo enkrat. In to prvič, ko v avtu ni bilo še pred to  nobene kartice

To pa spet ne gre skupaj z mojimi informacijami. :) 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 36 minutami je 50keda napisal:

Če se kartica zaklene na VIN je tak vseeno. Važno je da se infotainment ne zaklene na kartico ;)

Sklepam, ker sem slišal, da lahko original kartico po prvi uporabi v avtu prestaviš na drug avto - predno prevoziš teh nekaj 100 km. Če pravim, da "sem slišal", to pomeni, da je skoraj 100%, ker vira ne želim razkriti.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je TBA napisal:

Zato pa do velke noci ponavadi ne menjam gum😆

Torej nekje od 23. marca do 23. aprila? 😀

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sprašujem se, koliko je prihranka časa, če dvignem celo stran in se lotim naenkrat 2 koles v primerjavi z vsakim kolesom posebej? So kakšni drugi pozitivni razlogi (celo stran naenkrat)?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Evo sem izmeril, spredaj cca 5,5 mm, zadaj cca 5 mm.

zadaj

image.png

image.png

zadaj

image.png

spredaj

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.