Je kdo ze updejtal preko tega?
Sem prenesel datoteko, navodila ... ampak po pravici povedano me je kar malo strah se lotit. V kolikor gre kaj narobe je lahko kar problem
Jp fora mora biti z +386 ker tudi jaz imam isti problem kot @Carot. Vsi kontakti sinhronizirani, vse lepo pise, vse lepo klicem ... samo ko me klicejo pa ne izpise imena.
Mam pa vse shranjene z +386
A imam obcutek, da se ce se enkrat forum dobi bo cx30 v vecini al je se vedno vec šestic?
Kaj pa je to za ena barva? Neka nova v 2022 (saj je bila samo ena nova ce se prov spomnem)?
Ce mas vec opreme je pa kovcek kar nujen ja
Varno in srecno voznjo 👍
@dejannnn ce rabis preverit plac se komot dobiva in pogledas. Jaz imam notri trenutno 3 zicke Jahac za tavelko spredi, enega za 3,5-12 let, ter enega za 9 mesecev - 4 leta. Zdaj tole za voznjo v vrtec in solo je ok. Da bi sli pa na daljso turo z zeno pa nikakor ni
Samo razlika med 1 dojenckom in 3 otroki je precej razlike
Za par z enim otrokom je cisti dovolj velik. Samo malo bi moral preverit kaksen vozicek imas. Ce je sel moj maxi cosi mura 4 ... pol predvidevam da gre vsak
Menjalnik je tako kot je NevLado napisal, odvisno kaj ti pase. Meni je bil to prvi in najbol pomemben pogoj pri avtu. Tako da imam avtomatika.
Glede opreme .... sam bi najmanj pogresal usnje oz. ta paket z usnjem.
Glede ali se splaca vzet financiranje. V kolikor imajo se vedno 0% obresti potem bi mogoce rekel da se splaca Saj koliko bojo obroki / koncno placilo / ... se da vse zmenit. Tudi ni nujno da je nakoncu 20%, lahko je vec / manj / ali nic. Zdaj nisem financni ekspert ampak pri 0% obrestni meri in da imas dnar, lahko zdaj das 50%, ostalih 50% pa nekako vlozis z eno dobro obrestno mero (ce kje dobis 10%+) si zmagal.
Recimo ce je avto 30.000 eur. Placas 15.000, ostalo vzames recmo na 4 leta. 15.000 vlozis nekje kjer mas recmo 8% obresti na let in dobis 1.200 eur na leto od obresti (se pravi ti lih krije zavarovanje). Samo tole smo ze precej zasli iz teme o CX30.
Evo poraba po dobrih 18k km:
Zdaj v primeru kot ti opisujes bi resno razmislal o elektricnem ali pa o plug-in hibridu. Seveda ce dopuscajo finance.
RazširiSe pravi, da ta avto ni za mencače.
Če si se odločil, da se pelješ, stisni in bo lepo odpeljal.
Če pa sam ne veš, kaj bi, kako naj ti potem avto naredi to, kar bi ti rad?
Sem prav razumel?
Nisi.
Jaz vem kaj bi, ampak bi tokrat nezno pa pocas. Navajena je pa, da jo skoz gonim. In pol se mal zmede 🤷♂️
Razširi👍 Zanima me na katerm servisu in kaj so za ta denar naredili, poleg avtopralnice? 😁
Interclass LJ (dolgi most)
Na racunu je:
tesnilo AL, filter olja, olje, delo, potrosni material, odstranitev odpadkov - najvec je olje in delo
To cukanje obcasno opazim toda nisem preprican ali je menjalnik ali motor. Jaz sicer to opazim ce recimo pocasi speljujem iz krizisca. Nekako kar pospesi, potem prestavi in potem se zmede in malo cukne in potem je ok. Ce speljes z malo vec gasa tega ni.
Vcer opravljen 1. redni servis. Narejen je bil pri 18600 km, cena dobrih 220 eur.
Zaenkrat brez tezav ... upam da bo tako tudi v naprej.
Se en, ki je nekaj prihranil z aplikacijo Na poti 🙋♂️
Prej vedno ko sem sel notr a je bla ledena kava / red bull / sok / mogoc kaka cokoladica. Zdej pa lepo natocim in odpeljem. Pa se za zdravje je bols
RazširiLjudje se ne zavedajo da so pod crednim nagonom vceraj vecina vsi tankali ze po novi ceni. Po 15:00 je vecina petrolov in OMVjev ze dvignila ceno naf 1,6x€. Takoj ko so pritekle ovce, so dvignili ceno in ljudje sploh niso opazili.....
ne vem ce je cisto res ...
tankal 24. 2. ... cena za liter bla 1,431
tankal vcer (ob 17:18) ... cena za liter bla 1,458
neki gor slo sam ne toliko kot danes
Jaz sem sel tankat ... ker sem imel prazno
Je pa v Zireh ze popoldne zmankalo dizla. Zato sem rekel ok bom sel v LJ. Se pripeljem do crpalke in nora guzva sem sel samo naprej. Sem hotel na vrhniki ... se slabse kot v LJ. V zireh sem pa prisel takoj na vrsto. Je pa res, da se je potem pod vecer tudi naredila nora guzva in je zmankalo tudi 95 goriva. So potem tankali 100.
Meni dvojno dno pride zelo prav. Notri imam 3 palce za golf, majico, cevlje in rokavico za golf. In je cel prtlaznik se prazen. Tako imam vedno pri sebi ce je ravno lep vreme da skocim na vadbisce.
Pa kako shopping vrecko imam vedno spodi pa mogoc kake rezervne stunfe
Je pa res da je ta spodnji del precej nizek in recimo ze cevlji ne grejo cist lepo not..
No jaz se z @mito3000 ne strinjam lih.
Sam imam safety paket in mam se vedno vse zadeve vkljucene.
- 360 stopinjska kamera je super zadeva
- opozaranje na precni promet zadaj deluje super in mi pride prav vsako jutro, ko otroka pelam v vrtec moram rikvercat na cesto in tole kar super prav pride
- asistenca za voznjo v zastojih (CTS) je pa bolj tako tako. Saj dela, samo ni pa neka 100% ziher opcija Nekako je toliko, da lahko ko grem na/iz sihta v koloni mal po telefonu brskam brez problema ker lepo vozi za avtom spredi. Se vseeno pa mores drzat volan pa spegat na cesto, da ravno ne gre iz smeri.
Pa da ne bo kdo mislil da je to edini problem z radijem pri mazdi.
Tale podcast govori o se enem problemu:
#140 The Roman Mars Mazda Virus | Reply All
Sam imam trenutno tko:
Poraba EuroSuper 95 pri družbi Petrol: 7,10 l/100km (št. zapisov: 13 )
Poraba Super 100 pri družbi Petrol: 6,83 l/100km (št. zapisov: 11
Razlika je da je bla 100tka povecini poleti od jeseni naprej pa skoz 95. Tako da sam neke razlike ne opazim.
Radijska postaja je poslala datoteko brez koncnice in radio se bricka. In to toliko da je potrebno celotna menjava glavne enote. Ki jih pa seveda ni.
Radio station snafu in Seattle bricks some Mazda infotainment systems
No jaz sem ravno kontra kot @Bini. Niti malo mi ni zal, da je avtomatik. Ce bi se enkrat bi zopet avtomatik
Da se ne bi mogel odlocit o prestavi se mi ni zgodilo. Kot pa sem napisal se obcasno pri zacetku naredi, da nekako prehitro da v 2. potem pa prec v 1. in tko malo cukno. Ampak to je zelo redko.
Jaz sem pogledal precej YT reviewev in so razni razni komentarji. Potem sel na testno voznjo ravno zaradi avtomatskega menjalnika. In na koncu vzel avtomatika.
Je pa tako, da je bil avtomatik pri meni prva prioriteta. In ce bi bil mazda avtomatik zanic, ne bi vzel mazde ampak kaj drugega.
Imam tocno tak avto za katerega sprasujes.
Poraba je slabih 7 l/100km. Zdajle pozimi je malo vecja (malo cez 7), poleti pa malo manjsa (6,5).
Motor deluje lepo. Je pa tako kot pravijo, potrebno ga je priganjat v obrate ce zeliz da pokaze moc. Pa nekako, ne daje obcutka da ima 186 konjev.
Menjalnik je ok, zna pa kdaj malo se zmest. Meni se to obcasno zgodi ce res pocasi speljujem. Sem se ze navadil, da z malo vec gaso speljujem in potem je ok. Drugace pa deluje ok.
Sam zaenkrat po 16,000 km nimam pripomb.
Poraba je vidna na poraba.com:
Resno me mika, da bi kupil mrezico za spodnji sprednji del. Je to ze kdo gledal ali celo kupil in vgradil.
Malo me skrbi velikost.
Tist je pa drug adapter:
CPLAY2air wireless adapter for factory CarPlay on CARPLAY2air.com
No saj ni tako mali avto Jaz imam 3 (otroke) pa smo se vsi stlacili not. Res, da smo bili ko ribice in je bilo samo za testno voznjo, samo gre
No za enega otroka je ok, za kaj vec je pa res ze malo premalo placa predvsem za prtlago (ce rabis vozicek, .....). V primeru da sta dva in oba 5+ je pa tudi za 2 dovolj. Velika vecina resuje s trugo na strehi.
Drugace pa cestitke za narascaj in uspesno prodajo.
Saj pomoje november 2021 so zadnje posodobitve 🤔
Ob nakupu CX30 se je dobilo 5 let nadgradenj map. Mape pridejo pa 2 krat na leto.
Napisano
Evo sem izvedel update, ki je sel lepo cez in je sedaj na verziji 11000.
Je pa problem (ki tudi pise v navodilih). Ne deluje voice recognition. Javi Microphone error.
V navodilih pise to to kar je na sliki. Kaj to samo odklopim - iz akumulatorja in pocakam par minut ter potem nazaj? Se to se kaj drugega resetira ... na 6 vem, da se je avtomatski premik stekel?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani