Jump to content

Janez007

Members
 • Posts

  2,505
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by Janez007

 1. Kolikor vem so potrebne še posebne strešne letve ... razen če preluknjaš originalne (jaz jih ne bi) ali tistih 6 dni voziš brez (jaz ne bi). Del za lastnike vozil Mazda | Dodatna oprema | Mazda Slovenija WWW.MAZDA.SI Preberite dodatne informacije o dodatni opremi vozil Mazda in izberite prave kose, Ki bodo vaše vozilo Mazda naredili res unikatno.
 2. Mehanik pooblaščenega Mazda servisa mi je dobro leto nazaj dejal, da ne razume prodajnikov, ki dizle prodajajo ljudem, ki delajo relacije krajše od 50 km. Je pa tudi res, da čeprav mehaniki neradi šravfajo Mazda dizle (če jih vprašaš ti svetujejo nakup bencinarjev), jih pa radi vozijo (kar nekaj jih poznam). Kot že rečeno, zaradi neprimerno boljšega navora pri nižjih obratih. Mene Mazda 6 CD175 MT ni navdušila (bila je slaba zamenjava za Hondo Accord 2,2 ). Me je pa navdušila Mazda 6 G194 AT. Sem pa peljal tudi CX-5 G165 MT, meni nič posebnega. Podobno kot ne Mazda 6 G165 MT - v redu avto za penzionersko vožnjo. Če bi sam kupoval novo CX-5, pa denar ne bi bil faktor, bi vzel G194 AT.
 3. Vprašaj mehanike na Mazdinih servisih, Majesa na Interclassu, Jureta v BTC, Boruta pri Selmarju ali Simona Pelka s.p.. Moja izbira bi bil edino Mazda bencinar. Alternativa dizel VW, AUDI, ...
 4. Si mislim, da 1000 x po kapljico ne izmeri tako natančno, kot vseh 1000 kaplic naenkrat. In tudi si mislim, da ne v njihovo škodo. Kljub temu sem med tistimi, ki na koncu še malo pumpajo ročko ..
 5. Sem ga enkrat na Mazdi menjal in pazil, da se napetost ni prekinila (kabli s krokodilčki sem in tja). Kljub temu, da po menjavi nisem opazil nobenih težav, pa se je v računalnik ta menjava zapisala kot napaka - sprememba napetosti, kar je pokazala Mazdina diagnostika, Torque in FORScan pa ne.
 6. Še drugi ljubljenček... (ne tista Mazda zadaj )
 7. Bom vseeno vzel resno Danes ob 11h Danes ob 13h po tuširanju (v 2 urah sem zaslužil za 1 kabinski filter na Mazda servisu), rezultat pa bolj za zjokat Dnevna 60g doza hrane, pol je že pojedel Pa še ena poletna bolj fotogenična ... in zimska otroštvo
 8. Olje Supra X znajo na servisu zaračunati več kot Ultro. Ocenjujem, da potem osnovni servis (olje, oljni filter, kabinski filter) pride cca 250-300€. Če pa menjajo še zavorno tekočino, pa še nekaj deset evrov čez. To pomeni 1% cene vozila.
 9. Pa bi res lahko, ker imamo relativno ugodne cene. https://www.amzs.si/na-poti/cene-goriv-po-evropi
 10. Naš menda poje za 0,5 € na dan, tako pravi lastnica. Pa kakšen kolešček salame, ... Pa na 1-2 leti kakšen zobar za 200 €.
 11. Trojka 2018 je stestirana na -80 km (pri porabi 6 l/100 km) +4 litre rezerve bencina, sedaj mora nekdo stestirat še 6-ko.
 12. Ja, pa še res je. In kljub temu, da sem jo zavil v polivinilasto vrečo, je v avtu smrdelo po bencinu, tako da sem vozil s spuščenimi stekli.... In za vsak slučaj sem se zadnjih 20 km izognil avtocesti, ker je tam vsako ustavljanje smrtno nevarno, še posebej v tunelu.
 13. @dvorjan, nov osebni rekord, -80 km (pri povprečni porabi cca 6,0 l/100 km) Notri pa je ostalo še 4 litre bencina ... napolnil sem do konca, res kolikor se je le dalo polno, 47,92 litra. Čeprav bo bencin drug teden cenejši.
 14. Če so to res zavestno delali, gre za kriminal. Sicer pa tudi prvim lastnikom ne gre vedno verjeti.
 15. Možno, vendar v tej zgodbi vidim veliko vprašanj, ... recimo, ali je 1. lastnica predložila račune vseh rednih servisov, ali je to samo rekla? Koliko je naredila letno km, ... Sam kdaj kupim filtre na zalogo - če je filter star 12 let in pravilno skladiščen, je verjetno tudi še OK. Morda je nekdo privil tak star-nov filter. Če je pa olje notri 12 let, pa verjetno ni OK, ampak dvomim, da pooblaščeni servis ne bi menjal olja, če ga je vsako leto servisiral in vsako leto olje zaračunal.
 16. To kar si povedal, še ni dokaz, da bi bilo karkoli narobe. Lahko da ste naredili servis leta 2003, lahko da je na filtru letnica kompatibilnosti, itd. ...
 17. Ma me zanima, zakaj rabite te grafične mrcine in ukrivljene monitorje Za igrice ali resno delo? Na moji ASUS GTX 1060 se ventilatorji komaj kdaj zavrtijo. Očitno je tukaj neka paralela med uporabo računalnika in vožnjo avta, mislim na dinamiko, obrate ...
 18. V smislu, s polno ritjo je lahko s..... Ja, že eden, kaj šele dva 32" 4K monitorja je seveda boljša izbira, kot eden 34" 3440x1440p. So pa tile 4K bistveno dražji (na površino), vsaj so bili pred pol leta, kot 34" 3440x1440p ... Tegale sem dobil za 290€. Monitor ViewSonic VA3456-MHDJ, 86,36 cm (34), IPS, UltraWide, WQHD, 75 Hz, 4 ms, črn | Enaa Nadomestil sem DELL U2719D in sem presenečen, ker ne opazim razlike v kakovosti slike, oziroma da bi bil kaj slabši od veliko dražjega DELLa.
 19. Saj če imaš novo CX-60, tudi nimaš problemov s prostorom
 20. A ni svoboda? Naj vsak vozi kot mu paše, dokler ne ogroža drugih. Za avto pa je po mojem najboljša zmernost. Tukaj se bojim, da ne boš dobil enoznačnega odgovora. Jaz ga zavrtim, ko zahtevajo razmere na cesti, pri vključevanju, prehitevanju. Sem pa to isto spraševal na Mazda servisu mehanike pol leta nazaj in sem dobil odgovor, da ga je kdaj fino prepucat. Ampak nič več od tega, nič bolj konkretnega. Nekoč sem se peljal z Adrijinim pilotom v VW Jetti 1,6 bencin po avtocesti v 4. prestavi enih 5 minut 170 km/h z Brnika proti Ljubljani. Je razlagal, da je to dobro za mašino vsake toliko časa .... Poznam pa nekaj primerov, ko je taka prepogosta praksa povzročila, da so morali delati generalko že pri 60.000 km (VW Jetta 1,6 diesel) ali Honda Civic bencinar pri 100.000, .... Te Mazdine bencinske mašine so menda zelo vzdržljive, pravijo jim celo "neuničljive".
 21. Večji obrati, večje sile na materiale motorja. Seveda tudi premajhni obrati, ko mora motor premagovati velik navor, niso OK. Pri meni se motor redko zavrti nad 4.000 obrati in še bolj redko nad 5.000, pa obvezno, ko je ogret. Pogosto ga vozim z eno nižjo prestavo, kot predlaga računalnik, sploh če grem v klanec. Zaviranje z motorjem se mi zdi najbolj varno zaviranje in se ga pogosto poslužujem. Zato zavorne ploščice zdržijo cca. 100.000 km.
 22. Potem se trudiš kupiti čim več goriva še po visoki ceni? Čet 9 dni bo gorivo cenejše, vsaj tako kaže, če ne bo presenečenja.
 23. Pri redno servisirani Mazdi se lahko zgodi šele pri 131.000 km.
 24. Kolikor vem, so s sprednjimi imeli težave (ne vem natančno katere), in bi morda poskusil, da jo v garanciji zamenjajo z novo? Kaj pa kasko?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.