Skoči na vsebino

Janez007

Člani
  • Sporočil

    4.222
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    28

Vse objave uporabnika Janez007

  1. Janez007

    Dopust tako ali drugače

    Tega gospoda, ki je delal na črno, nisem srečal. Smo pa včeraj obiskali restavracijo v Stomorski, kjer smo lansko leto dobili dober vtis. Letos vse cene cca. 25% višje, ampak to smo vedeli v naprej. Nas je pa presenetil natakar, ki je na končni znesek pribil še 10% napitnine, brez naše vednosti, kar smo ugotovili šele potem, ko smo že plačali s kartico, mu dali v roko bankovec z napitnino in prosili za račun. Na računu je bila napitnina prikazana čisto spodaj, komaj opazno, kar smo opazili šele doma.
  2. Janez007

    Testi ostalih avtomobilov

    čez 10 let boš kupoval stara jajca od jajc, ali kaj? 😀 Imam podoben problem samo da se ga ne veselim.
  3. V tej kokoški očitno ni možno brez zapletov, pri popoplavni obnovi, pri nabavi mask in ventilatorjev, pri 2. tiru, pri Patrijah, pri TEŠ 6, ... ne glede na barvo vlade. Da bi se preprečevalo korupcijo, se je zakonodaja z raznimi varovalkami maksimalno zapletla, kar pa hkrati onemogoča hitro, gospodarno, učinkovoto izpeljavo tudi nujnih ukrepov. Po eni strani se zagotavlja pravna država, ki po drugi strani državo hromi.
  4. Nekaterim menda pomaga, če zaslon nastavijo na nižjo svetlost, pri najvišji pa jim ne preklaplja v nočni način.
  5. Android Auto Maps Do Not Switch to Night Mode - Android Auto Community SUPPORT.GOOGLE.COM
  6. Janez007

    Dopust tako ali drugače

    Mi pa kar na Šolti ... je čisto nekaj drugega kot pred 25 leti, ko smo bili v isti hiši prvič. Iz pristne skromne ribiške vasice se je Maslinica razvila v turistično oblegani kraj ... vsak dan se iz Trogirja in Splita pripelje na desetine ladij polnih enodnevnih turistov. Včasih sem večkrat plaval do bližnjih otočkov, danes bi bila to ruska ruleta ..
  7. Odvisno s katere strani gledaš - dober agent mora poskrbeti tudi zase, pa da hkrati seveda ne izgubi stranke
  8. Tako je to danes s servisi, pa mislim da Mazdini niso izjema. To je dobra odločitev - osebni obisk servisa. Če je to BTG v BTC, tam je sprejemnik Brane Brožič, kar razumen, človeški, morda lahko da še kakšen popust, ... ali lastnik Grušovnik... Prvič slišim, da ocenjujejo raztegnjenost verižice oljne pumpe??? Sem mislil, da samo menjajo, pri cca 150.000 km. Ocenjujejo pa raztegnjenost glavne verige. Si pa v zoprnem položaju, ... po eni strani lahko srečen, da so ti pripravljeni avto takoj zrihtat, kar pa ima na drugi strani svojo zoprno plat - (redno) ceno. Če si redna stranka, avto pri njih kupil in ves čas servisiral, imaš dobre šanse za ugodno ceno, sicer pa slabše ... in to je tvoj primer. Po mojih izkušnjah da najboljši rezultat prijazen pristop, dobrodošlica (na primer 6-pack), še najboljše popuste pa dobim, če pošljem ženo, samo ženo. 😀 Potem popusti pridejo sami od sebe ...
  9. Gre za pooblaščen Mazdin servis? Sam bi plačal 160 € in ga "prestavil" k Pelkotu. V vsakem primeru je nujno čiščenje sita korita in nova oljna ketnica ... jo je že odtrgalo pri teh km ... Srečno in naj bo naslednja Mazda bencinarka.
  10. Janez007

    Klima v stanovanju ...

    Tudi mi imamo eno zunanjo in 2 notranji, Toshiba, in dela 20 let brez težav. Razlog take izbire je manj navlake na fasadi ...
  11. Janez007

    Jamralnik v2

    Ugrez verjetno ni odvisen samo od supa, ampak tudi od teže tovora ... se je v enem letu spremenila ??? 😀
  12. Janez007

    Klima v stanovanju ...

    Jaz bi kupil enostavno, priznano znamko, z dobrim servisom, pred 20-timi leti je to bila Toshiba. V nobnem primeru "no-name", kamor bi uvrstil tudi Gorenje, kar se klim tiče. Just a moment... WWW.TOPTEN.EU
  13. Janez007

    Kava

    v enem letu kava na Šolti 25% dražja ...
  14. Očitno, bi jim ga pa z veseljem poslal. Znajo pa tudi računati - poštnina bi prišla več ...
  15. Reklamiral pri Autodoc (dobro dokumentiral, tudi s posnetkom) in so že rešili - za omejevalec vrat bodo vrnili kupnino. Tako da gre sedaj ta nov izdelek v mešane odpadke.
  16. Janez007

    Mazda ceniki, najdi cenik

    Gledam zadnji Mazdin cenik z dne 1. 6. 2024 in ga primerjam s prejšnjim, 2 meseca starejšim. Večina cen ostaja enaka, nekaj so jih dvignili, malenkost je tudi takih, ki so jim cene spustili. april: junij:
  17. Včeraj sem prejel paket iz Berlina in na Cliotu zamenjal odškrbljeno zadnjo luč (še od karabmola spomladi) ter zamenjal omejevalec vrat. Ampak takoj ugotovim, da še veliko bolj poka, kot stari. Kako je lahko nova roba tako slaba? Nobene kontrole kakovosti? https://www.autodoc.si/fast/18832882 20240716_183328.mp4 https://www.autodoc.si/johns/2082351
  18. Včeraj redni servis na Mazdi 3 G120 MT in Mazdi 6 G165 MT, obe pri cca 100.000 km: - olje Mazda Ultra 5W-30 https://olje-dg.si/trgovina/mazda-dexelia-ultra-5w-30/ - filter olja MANN W 6018 https://www.autodoc.si/mann-filter/7886688 - zavorna tekočina ATE DOT 4 03.9901-6202.2 Typ 200 https://www.autodoc.si/ate/954933 - filter zraka MANN C 27 019 https://www.autodoc.si/mann-filter/7624420 Na Mazdi 6 G165 so bile pri 97.860 km potrebne zamenjave original prve zavorne ploščice. Zamenjane z ATE 13.0460-5675.2 https://www.autodoc.si/ate/15801911.
  19. Misliš, da bi ga odprl in kaj od teh 300 členov prebral, razumel? Pa nočem zafrkavat, ampak vedno več nas je "kavč selektorjev", ki se na vse spoznamo. Edino aviona si ne bi upali pilotirati, ali pa operirati na srcu, ... ostalo pa v glavnem vse vemo in znamo. 😃
  20. Zadeve so zapletene, določene s predpisi (mednarodnimi pogodbami, sporazumi, zakoni, direktivami, uredbami, ...), zato je več kot normalno, da kmet an s hribu doma ne zastop lih tanartabl usega tega ... razen če zvečer za hobi študira predpise. In zakaj bi sploh moral vse razumet? https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAKO8249 ZAKO8249_NPB4.pdf
  21. Pa pazit je treba, ker se v košarici lahko kakšen artikel izgine (ni več na zalogi) in se zaradi tega cena zniža.
  22. 2 + 6 + 3 koze ... pa smo že približno tam 😃
  23. Moja izkušnja je pa taka: čez vikend je cena iz petkovih 159 € v nedeljo zvečer narastla na 179 €, v ponedeljek zjutraj v mobilni aplikaciji je padla na 143 € (- 1€ bonus) in sem kupil. Danes pride isti set na spletu 182 €, v aplikaciji 167 €. Na računalniku je veliko lažje pregledovati - izdelke sem dodal na seznam želja. V mobilni aplikaciji sem iz spiska želja izdelke prenesel v košarico, tu pa se znesek preračunava na aktualno stanje cen ... pustiš in čakaš, če se ne mudi.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.