Jump to content

Janez007

Members
 • Posts

  2,505
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Posts posted by Janez007

 1. Mehanik pooblaščenega Mazda servisa mi je dobro leto nazaj dejal, da ne razume prodajnikov, ki dizle prodajajo ljudem, ki delajo relacije krajše od 50 km. Je pa tudi res, da čeprav mehaniki neradi šravfajo Mazda dizle (če jih vprašaš ti svetujejo nakup bencinarjev), jih pa radi vozijo (kar nekaj jih poznam). :) Kot že rečeno, zaradi neprimerno boljšega navora pri nižjih obratih. 

   

  Mene Mazda 6 CD175 MT ni navdušila (bila je slaba zamenjava za Hondo Accord 2,2 😏). Me je pa navdušila Mazda 6 G194 AT. Sem pa peljal tudi CX-5 G165 MT,  meni nič posebnega. Podobno kot ne Mazda 6 G165 MT - v redu avto za penzionersko vožnjo. 

   

  Če bi sam kupoval novo CX-5, pa denar ne bi bil faktor, bi vzel G194 AT. 

  • Like 2
 2. dne 2. 12. 2022 ob 21:05 je skritikrt napisal:

  Daj kakšno sliko,da ga celega vidimo😉...nič fotkiča šparati-vsi radi gledamo lušne kužate😁

   

  He,he...malo heca tudi mora biti,a ne😁

   

  Bom vseeno vzel resno :)

  Danes ob 11h

  image.png

   

  image.png

   

  Danes ob 13h po tuširanju (v 2 urah sem zaslužil za 1 kabinski filter na Mazda servisu), rezultat pa bolj za zjokat :(  🤣

  image.png

   

  Dnevna 60g doza hrane, pol je že pojedel

  image.png

   

  Pa še ena poletna bolj fotogenična

  image.png

   

  ... in zimska

  image.png

   

  otroštvo

  image.png

  • Like 5
 3. Olje Supra X znajo na servisu zaračunati več kot Ultro. Ocenjujem, da potem osnovni servis (olje, oljni filter, kabinski filter) pride cca 250-300€. Če pa menjajo še zavorno tekočino, pa še nekaj deset evrov čez. To pomeni 1% cene vozila.

 4. pred 13 minutami je NevLado napisal:

  Haha svaka čast. Jaz pod to pa ne bi šel več probavat :D 

  Trojka 2018 je stestirana na -80 km (pri porabi 6 l/100 km) +4 litre rezerve bencina, sedaj mora nekdo stestirat še 6-ko. :)

   

  • Like 2
  • Haha 1
  • Love 1
 5. pred 10 minutami je dvorjan napisal:

  Bravo, bravo.

   

  A to se s kantico bencina okoli furaš? 😃

  Ja, pa še res je. In kljub temu, da sem jo zavil v polivinilasto vrečo, je v avtu smrdelo po bencinu, tako da sem vozil s spuščenimi stekli.... 😀 In za vsak slučaj sem se zadnjih 20 km izognil avtocesti, ker je tam vsako ustavljanje smrtno nevarno, še posebej v tunelu. 

   

  Nizka kvaliteta izdelkov v KAMM - Stran 2 - Morjeplovec.net

   

  • Like 2
 6. dne 2. 10. 2022 ob 19:41 je Janez007 napisal:

  Bravo, da si se spomnil. 👍 Poskus se je končal pri -17 km pri prvi OMV črpalki. Natankal sem do konca, 43,8 l, to pomeni, da je notri ostalo (pri -17 km) še cca 8 litrov bencina (Mazda 3 2014-18) ima menda 52 litrski tank. 

   

  Sem za poskuse, me mikajo izzivi, ne bi pa rad v težave spravil sina, ki tudi uporablja avto. In danes sem bil spet pred dilemo, a natankat, ali probat kakšnih 50 km v minus. Na koncu sem natankal vse 3 avte na polno.

   

  A gremo probat, kdo si več upa? Zaenkrat imam -17 km. 😀

  @dvorjan, nov osebni rekord, -80 km :) (pri povprečni porabi cca 6,0 l/100 km)

   

  Notri pa je ostalo še 4 litre bencina ... napolnil sem do konca, res kolikor se je le dalo polno, 47,92 litra. Čeprav bo bencin drug teden cenejši. :) 

   

  Screenshot 2022-11-30 18.08.02.png

   

  image.png

   

  image.png

   

  image.png

   

  image.png

  • Like 2
  • Love 2
 7. pred 42 minutami je FuManchu napisal:

  Škoda, da ti razlagam še kaj naprej ker je servis že propadel zaradi tega🤣

  Kakorkoli že,  poznam veliko zgodb in poznam veliko uničenih avt zaradi bedakov. 

   

  Mene vem da uradni servis nebi videl. Naj si garancijo vtaknejo v rit :bravo:

  Če so to res zavestno delali, gre za kriminal. Sicer pa tudi prvim lastnikom ne gre vedno verjeti. 

  • Like 2
 8. pred 44 minutami je FuManchu napisal:

  Ko namesto olja tečejo "žolca" iz karterja veš kolikokrat je bilo olje menjano. Avto je bil kupljen leta 2015 in pripeljan na dvigalko. 

  Take servise bi jaz zaprl za vekomaj.

  Možno, vendar v tej zgodbi vidim veliko vprašanj, ... recimo, ali je 1. lastnica predložila račune vseh rednih servisov, ali je to samo rekla? Koliko je naredila letno km, ...

   

  Sam kdaj kupim filtre na zalogo - če je filter star 12 let in pravilno skladiščen, je verjetno tudi še OK. Morda je nekdo privil tak star-nov filter. Če je pa olje notri 12 let, pa verjetno ni OK, ampak dvomim, da pooblaščeni servis ne bi menjal olja, če ga je vsako leto servisiral in vsako leto olje zaračunal.

 9. pred 19 minutami je FuManchu napisal:

  Še ena zgodba z pooblaščenca...

  Znanec je kupil Peugeot 106 od prve lastnice. 

  Smo naredili servis in pri menjavi oljnega filtra ugotovili, da je isti letnik kot avto in zapečen na blok motorja...

   

  To kar si povedal, še ni dokaz, da bi bilo karkoli narobe. :) 

   

  Lahko da ste naredili servis leta 2003, lahko da je na filtru letnica kompatibilnosti, itd. ...

   

 10. Ma me zanima, zakaj rabite te grafične mrcine in ukrivljene monitorje 🤔 Za igrice ali resno delo? 🙂

   

  Na moji ASUS GTX 1060 se ventilatorji komaj kdaj zavrtijo. Očitno je tukaj neka paralela med uporabo računalnika in vožnjo avta, mislim na dinamiko, obrate ... :)

  • Like 1
  • Haha 1
 11. pred 19 minutami je Jest napisal:

  In kaj ima CX-60 tukaj zveze? Jaz imam CX-5 :) ... Samo nima tako velikega ekrana :P

  V smislu, s polno ritjo je lahko s..... :)

   

  Ja, že eden, kaj šele dva 32" 4K monitorja je seveda boljša izbira, kot eden 34" 3440x1440p. So pa tile 4K bistveno dražji (na površino), vsaj so bili pred pol leta, kot 34" 3440x1440p ...

   

  Tegale sem dobil za 290€. :)

  Monitor ViewSonic VA3456-MHDJ, 86,36 cm (34), IPS, UltraWide, WQHD, 75 Hz, 4 ms, črn | Enaa

   

  Nadomestil sem DELL U2719D in sem presenečen, ker ne opazim razlike v kakovosti slike, oziroma da bi bil kaj slabši od veliko dražjega DELLa.

   

  image.png

   

 12. pred 1 uro je Jest napisal:

   

   

  Sam imam 32" 4K monitor Philips  ... z locljivostjo 3840 × 2160 ... in nimam problemov s prerazporejanjem oken... Treba se je pa navadit, da aplikacij pac ne uproabljas vedno v "full screen" nacinu ... Samo takrat, ko je res smiselno... recimo pri obdelavi videa ali fotk ... 

   

  image.jpeg

   

  image.jpeg

   

  Saj če imaš novo CX-60, tudi nimaš problemov s prostorom :)

 13. pred 28 minutami je Boss napisal:

  Jaz edin ne razumem ene stvari - tolk je govora proti dizlom pol pa večina bencinarje vozi kot, da bi bli dizli. :nevem:

   

  Mislim, resno no, jaz grem z dizlom vsaj 2x  dnevno nad 4.000 obratov pri pospeševanju na AC, klele pa berem, da se ljudje vozijo z bencinarji do 3000 al pa ob dobrem dnevu do 4000 obratov.

   

  Sicer ne vem o katerem motorju je govora v Mazdi 3 ampak ne glede na to, pri 3000 obratih ima moči le od 85-90KM pa ne gleda al je to 120KM, 150KM al pa X motor.

  A ni svoboda? Naj vsak vozi kot mu paše, dokler ne ogroža drugih. :) Za avto pa je po mojem najboljša zmernost.

   

   

  pred 18 minutami je MarkoSolnir napisal:

  Mazda 3 sp g120 revolution (2016). Kako pogosto pa se priporoča v visoke obrate? Kako visoko? In ali je bistveno, v kateri prestavi?

  Tukaj se bojim, da ne boš dobil enoznačnega odgovora. Jaz ga zavrtim, ko zahtevajo razmere na cesti, pri vključevanju, prehitevanju.

   

  Sem pa to isto spraševal na Mazda servisu mehanike pol leta nazaj in sem dobil odgovor, da ga je kdaj fino prepucat. Ampak nič več od tega, nič bolj konkretnega.

   

  Nekoč sem se peljal z Adrijinim pilotom v VW Jetti 1,6 bencin po avtocesti v 4. prestavi enih 5 minut 170 km/h z Brnika proti Ljubljani. Je razlagal, da je to dobro za mašino vsake toliko časa ....

   

  Poznam pa nekaj primerov, ko je taka prepogosta praksa povzročila, da so morali delati generalko že pri 60.000 km (VW Jetta 1,6 diesel) ali Honda Civic bencinar pri 100.000, ....

   

  Te Mazdine bencinske mašine so menda zelo vzdržljive, pravijo jim celo "neuničljive". :) 

  • Like 3
  • Haha 1
 14. Večji obrati, večje sile na materiale motorja. Seveda tudi premajhni obrati, ko mora motor premagovati velik navor, niso OK. 

   

  Pri meni se motor redko zavrti nad 4.000 obrati in še bolj redko nad 5.000, pa obvezno, ko je ogret.  Pogosto ga vozim z eno nižjo prestavo, kot predlaga računalnik, sploh če grem v klanec. Zaviranje z motorjem se mi zdi najbolj varno zaviranje in se ga pogosto poslužujem. Zato zavorne ploščice zdržijo cca. 100.000 km. :) 

   

   

  • Like 4
  • Thanks 1
 15. pred 18 minutami je dvorjan napisal:

  Ni bilo ravno danes, sem pa:

  - natankal do čepa

  - zadnjo vožnjo z letnimi gumami izkoristil za pošteno razmigavanje obratomera in test Vmax

  - premontiral zimske gume na "jeklenkah"

   

  Ob zadnji točki sem opazil še, da je v eni gumi vijak, tako da je bila ob pomoči soseda opravljena še vulkanizerska storitev.

  Potem se trudiš kupiti čim več goriva še po visoki ceni? 😲 😀 Čet 9 dni bo gorivo cenejše, vsaj tako kaže, če ne bo presenečenja.

   

  image.png

  • Like 1
 16. pred 28 minutami je Alex napisal:

  Glih sem hotel napisati, da je ful dobra reklama za motor, ki je riknil pri le 138000 kilometrih. In potem so Mazdini dizli problematični. 😄😄

   

  Pri redno servisirani Mazdi se lahko zgodi šele pri 131.000 km. 🙄

   

   

  • Haha 4
 17. pred 10 minutami je asddas napisal:

  No, pa imam prvo težavo. Sprednja kamera, tista pod radarjem, je šla po gobe. Bolj natančno, počila je zaščitna plastika, ki je čez lečo. Kamera še deluje, ampak zaradi počene plastike je slika neuporabna. Kaj je za narediti, zamenjava celotne kamere ali je mogoče možno zamenjati samo to zaščitno plastiko. Sem iskal po internetu in sploh ne najdem nikjer OEM številke za kamero. Morda kakšna ideja preden grem na servis?

  Kolikor vem, so s sprednjimi imeli težave (ne vem natančno katere), in bi morda poskusil, da jo v garanciji zamenjajo z novo?

  Kaj pa kasko?

  • Like 3
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.