Skoči na vsebino

dpicul

Člani
  • Sporočil

    1.085
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    6

dpicul je nazdanje bil dnevni zmagovalec dne april 14 2022

dpicul je imel največ všečkanih vsebin!

Kontakt

Informacija o profilu

  • Spol
    Moški

Dodatne informacije

  • Moj avto
    Mazda 6 II Wagon

Nedavni obiski profila

1.692 ogledov profila

Dosežki uporabnika dpicul

Navdušenec

Navdušenec (6/14)

  • Dobro reagiranje Rare
  • Predano Rare
  • Zelo priljubljen Rare
  • Začetnik pogovora Rare
  • Posting Machine Rare

Nedavne značke

201

Ugled

  1. že ko je ovse podrto, ali se ne menja obeh verig, natezalcev, vodil...?
  2. Kot prikazuje samo raztegnjenost verige. Ko pade pod 9 stopinj se prižge lučka, takrat je potreba menjava le te+ verižnikov in ostale periferije. Veriga je vedno enako nategnjena, za to poskrbi natezalec verige, zato ni zamikanja pri odpiranju ventilov. Menjava verige odmične gredi + menjava verige oljne črpalke z pogoni. Timing Chain Oil Pump Sprocket Kit MAZDA R2AA-12-231 MZR-CD 2.2 DIESEL 3 6 CX-7 WWW.EBAY.CO.UK Find many great new & used options and get the best deals for Timing Chain Oil Pump Sprocket Kit MAZDA R2AA-12-231 MZR-CD 2.2 DIESEL 3 6 CX-7 at the best online prices at eBay! Free delivery for many...
  3. dpicul

    Bela tehnika

    Fantje, edino Sony izstopa po kvaliteti, kolega je serviser 30 let in še vedno priporoča, če ne drugega zaradi dobave rez.delov v primeru okvar, katere so zelo redke.
  4. Pa imaš težave, da ti ne greje? Sklepam da če imaš T.Č. ti grelec samo dogreva oz. sanitira? Pri takem režimu obratovanja se okrog grelca ne bo nabralo kaj veliko kamna. Še ena opomba: ti imaš grelec na sredini, sodeč iz fotografije, tako, da če že, preveri tam ali je morebiti kaj kamna. Ja, obtolčeš ga dol, nekako.
  5. Sam sem ogrevam na pelete, poleti pa sanitarno z boljerjem. Tako je, okrog grelcev se nabere ta vodni kamen, lokalno ima grelec lahko tudi čez 100°C.
  6. odviješ prirobnico, odstraniš pokrov, meni se tesnilo ni utrgalo, tako da sem pustil enakega. Delovni tlak je do 2 bara, tako da ne bi smelo biti hudobije tudi če pustiš staro tesnilo - serviser ti ga bo zamenjal, logično. Noter pa ja: po približno 10 letih uporabe, sem recimo iz grelcev odstranil približno 2 kg kamna.
  7. snov ki je reagirala z vodo(dežjem).
  8. dpicul

    Smetenje ...

    Elektronik.si ima določena pravila na forumu kar se tiče objav in možnosti ogleda fotografij. www.elektronik.si :: Poglej temo - www.elektronik.si pravila obna¹anja na forumu WWW.ELEKTRONIK.SI
  9. Tukaj je od spodaj aktuator in senzor pozicije.
  10. Z vrha ne vidim kaj dosti, edino če je pod pokrovom turbine.
  11. Torej je to težava in ne serijsko za ta motor. Sem malo gledal turbino, vendar je treba dvignit avto za kaj več videt. Vem da se pri porabi ne pozna, bolj sem porabo navedel kot zanimivost.
  12. Kot že veste sem pred nekaj meseci razbil mojo staro Mazdo, ki pa sem jo hitro nadomestil z malo bolj novo, ampak še vedno staro, letnik 2010 z 250kkm. Po nekaj tisoč odpeljanih kilometrih sem se je dobro navadil, malo je tišja in lepše se pelje po ovinkih. Opazil pa sem da ko prestavim iz prve v drugo(tudi iz druge v tretjo-sam, samo ni več tako očitno), in da zamenjam v prenizkih obratih okrog 1500, mi avto pocuka, kot da bi vklopil-izklopil-vklopil turbino, oz. spremenil kote loput na turbini, po tem prenihaju avto vleče normalno naprej. Zanima me ali je to samo neka turbo luknja, ki pač ni dodelana pri teh motorjih ali imam kako specifično težavo, za katero bi moral poiskati vzrok? Tester ne pokaže napak. Kaj pravite na to vi, kateri imate- v večini imeli tak motor. Še nekaj zanimivosti: Ne vem kje se nahajajo tej konji, ali so že umrli, ali pa se skrivajo globoko v motorju, ker imam občutek da WW grupa s 140ks, veliko bolj odziven motor kot ta. Poraba za zaspane konje je 6.2 litra. Hvala.
  13. hvala, se bo treba pripeljat do Lj na kratek obisk.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.