Skoči na vsebino

avtoplin

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
Napisano

Nekako sem se ze 99% odlocil za Sigas..

Ne morem se odlociti kateremu monterju naj zaupam vgradnjo plina .. Kaksni nasveti/reference? :):cheers:

Niham med Gorenjo vasjo, ki mi je sicer bistveno blizje in med Jesenicam na Dolenjskem ..

:ne vem:

When in doubt, duck it!

Napisano

Nekako sem se ze 99% odlocil za Sigas..

Ne morem se odlociti kateremu monterju naj zaupam vgradnjo plina .. Kaksni nasveti/reference? :):cheers:

Niham med Gorenjo vasjo, ki mi je sicer bistveno blizje in med Jesenicam na Dolenjskem ..

:ne vem:

Primo?a in Toma?a, oba poznam, fajn majstra, priporo?am. :prstgor:

Ve? naj pa Yavarje pove, ko ima ?e dodatne informacije

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Moja gre v ponedeljek k Primo?u. :-) Bomo pol vidl kaj bo, sam zaenkrat vse 5. Edino "prepovedu" mi je it v torek na morje z njo.. :-D Treba je prvo 500 testnih nardit. Tud to poka?e nek odnos do stranke! Vsaj men se zdi to zlo korektno!

Napisano

Zmaj - El Prezidente je ?e vse povedal.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

• 3 tedne kasneje...
Napisano

to vem, da so dobri, si je bratranc pred kratkim vgradil njihov sistem. Moti me samo to, da je njihov sistem glasen.

Priporo?am, da najprej pokli?ete na kak servis Mazda. Vam bodo povedali koliko Mazd je ?e zaradi plina zaribalo, popravilo je 3000 EUR. Mazde so ob?utljive na plin! V nekaterih seznamih se Mazda 3 pojavlja kot avtomobil, kjer se pojavi obraba ventilov po 60.000 kljub mazanju. Verjetno pri M6 ni kaj bolj?e.

http://vozi-eko.si/si/top/mozne-tezave/maz...edelavi+na+LPG/

Napisano

Priporo?am, da najprej pokli?ete na kak servis Mazda. Vam bodo povedali koliko Mazd je ?e zaradi plina zaribalo, popravilo je 3000 EUR. Mazde so ob?utljive na plin! V nekaterih seznamih se Mazda 3 pojavlja kot avtomobil, kjer se pojavi obraba ventilov po 60.000 kljub mazanju.

verjetno je problem pri motorju 1.6, ki je General Motors motor, pri G1 si niti ne upajo dat garancije na ta motor, kot tudi na vsa ostala Oplova in Chevroletjeva vozila ne....

Napisano

Priporo?am, da najprej pokli?ete na kak servis Mazda. Vam bodo povedali koliko Mazd je ?e zaradi plina zaribalo, popravilo je 3000 EUR. Mazde so ob?utljive na plin! V nekaterih seznamih se Mazda 3 pojavlja kot avtomobil, kjer se pojavi obraba ventilov po 60.000 kljub mazanju.

Ne trdim, da ni mo?no (ne vem kaj me lahko doleti v prihodnosti), vem pa da imam v tej 2.3i 6-ki ?e izpred 251.000 km homologirano LPG napravo in se to doslej ?e ni zgodilo. :punk:

Popravilo 3.000 ?? Odvisno koliko je lastnik iznajdljiv, osebno trdim da je tole nekaj-kratnik dejanskega stro?ka popravila. :)

?e nekaj zanimivega z njihove www strani;

http://vozi-eko.si/si/top/zanimivosti/

Napisano

verjetno je problem pri motorju 1.6, ki je General Motors motor, pri G1 si niti ne upajo dat garancije na ta motor, kot tudi na vsa ostala Oplova in Chevroletjeva vozila ne....

[/quo

Prvi? sli?im, da je motor v M3 1,6 GM. To ni verjetno.

Napisano

Povej nam za eno, ?e servis re?e da je to zaradi plina, je to lahko en velik BS. Imamo veliko takih primerov, kjer se i??e zgolj in samo izgovor v plinu.

Ti dam dana?nji primer - Mazda CX7 2.3 plin, ?el veretno katalizator, sploh niso pogledali, so rekli aha na plin je to bo to in dali ceno 3500?, gre avto verjetno danes k Pelkotu.....vsaj priporo?il sem kolegu, ker servis je dal oceno na parkiri??u.

E vidi?, to je tudi eden od problemov, ko te za?nejo po?iljati od enega do drugega in i??ejo izgovore. Poznam enega kolega, ki je imel te?ave najti avtokleparja, ki bi mu popravil pleh, ker so se bali plina. Te?ave so verjetno odvisne tudi od sistema, ki je vgrajen v avtomobil.

Napisano

Te?ave niso v sistemu.....te?ave so v ljudeh, ki te prepri?ujejo druga?e.

Torej si se sedaj tukaj registriral, da bi nas odvrnil od plina ali kaj je namen? :ne vem:

druga?e pa povej prijatelju da poznamo veliko kleparjev ki bodo klepali plin....kere bu?e ej

Ne vem, zakaj bi bil moj interes, da kogarkoli odvra?am od plina. Vsak ima pravico, da po?ne kar mu pa?e. ?elim samo opozoriti oz. pomagati pri odlo?itvi tako, da se pred vgradnjo pokli?e na kak?en servis, kjer imajo izku?nje s tem. Ne vem, ?e imajo tam interes, da kogarkoli odvrnejo od plina, glede na to, da slu?ijo s popravili in se potem lahko izgovarjajo na plin, ?e je kaj narobe.

Bom pa mogo?e s ?asoma razvil tudi mojo izku?njo s tem.

Napisano

Posplo?evanje M6 ima fordov motor ? Ja itaq.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Posplo?evanje M6 ima fordov motor ? Ja itaq.

Ja ?e bi ga imela pol bi bil ta problem :hudicek:

33112_1.png

• 1 mesec kasneje...
  • 5 tednov kasneje...
Napisano

?e se kdo trenutno zanima za vgradnjo LPG sistema, predlagam da premislite o naslednji ZELO UGODNI mo?nosti, navedeni tule;

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=11168

Imam eno vpra?anje. Sli?al sem da leasing hi?e v?asih ne dovolijo posege v avto, dokler ga ne izpla?a?, npr. temnenje ?ip, monta?a ?portnih fedrov in spu??anje avta ipd. Je to res, ima kdo kak?ne izku?nje s tem? Zanima me, ker imam avto na leasing in bi ga rad predelal na plin.

Napisano

Imam eno vpra?anje. Sli?al sem da leasing hi?e v?asih ne dovolijo posege v avto, dokler ga ne izpla?a?, npr. temnenje ?ip, monta?a ?portnih fedrov in spu??anje avta ipd. Je to res, ima kdo kak?ne izku?nje s tem? Zanima me, ker imam avto na leasing in bi ga rad predelal na plin.

lahko lahko,samo prej jih poklici in prosi za pooblastilo,ker z tem potem lahko homologeras sipe,plin,feltne,bla bla bla

(rabs ga pa zato,ker nisi ti lastnik tega vozila,ampak je leasing...) ker leasing mas?

Insured by mazda mafia you hit me,we hit you ...

qxMGjr2.png

Napisano

Nimam pojma o tem, lahko pa pokli?e? Primo?a iz SIGAS, ?e kaj ve o tem. Upam, da se dobro zmenite, saj bo vo?nja zate kreeepko ugodnej?a. :prstgor:

Napisano

Hvala fantje, tole je bilo pa hitro. :) Jo? ?ta imam SKB leasing, Zmaj imam tri ponudbe, sploh ne vem, kam naj bi dal predelat: G-1, Plineks, sedaj ?e Sigas....

Napisano

Hvala fantje, tole je bilo pa hitro. :) Jo? ?ta imam SKB leasing, Zmaj imam tri ponudbe, sploh ne vem, kam naj bi dal predelat: G-1, Plineks, sedaj ?e Sigas....

plineks ti odsvetujem

Napisano

@MazdaBoy, odlo?itev je tvoja, dobro se pozanimaj in pretehtaj ponudbe. Cenovno bo verjetno tale SIGAS (akcija) najbolj?a, ker 1.050? je stra?no ugodno, pa ?e da so hkrati preverjeni mojstri v tej ceni. :notworth:

Napisano

Nekdo tukaj o?itno u?iva, ?e cuka hudi?a za jezik...

Pred kratkim sem dobil ZS. Kratka vsebina in link:

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=11168

?e nekajkrat sem omenil, da je rentabilnost vgradnje plina odvisna od ve? dejavnikov in da v?asih enostavno ni smiselna. Vsaj pri meni je tako. V?eraj sem prav v ta namen od?el do Ajdov??ine, da sem nato?il bencin in se vrnil nazaj. In na avtocesti naredil ?e posnetek:

post-5658-1376940758_thumb.jpg

To je poraba pri 100 km/h in prazen avto. Sicer pa je poraba okoli 4,8 do 5,5. Ko smo ?li predlani na po?itnice (jaz, ?ena, dva otroka in kamp-prikolica) je bila poraba rekordnih 7,8 litra na 100 km. A to so izjemni primeri. Sicer pa je povpre?je (od kar sem kupil avto do zdaj) 5,3 litra na sto km. Bencina, seveda, 95-oktanca. Tako visoka je najbr? zato, ker ?ivim v hribih. Kdor je pri?el na MPL ve, kako visoko je...

Zdaj pa naredimo en ra?un:

1. verzija: Kupim 1498,04litrov bencina. Za to bom pla?al 2274,02?.

2. verzija: Avto predelam na plin. Za to bom pla?al 1050?. Nato kupim 1361,86 litrov plina. Za to bom pla?al 1017,30?. Pa ?e 136,18 litra bencina za zagone in vo?nje s hladnim motorjem, za kar bom dal 206,73?. Vse skupaj pride 2274,02?. In zraven imel rezervno kolo v prtlja?niku, kar bo oviralo prevoz otro?kega vozi?ka, ali pa poseben pribor, ki nadome??a rezervno gumo, ker je na njenem mestu rezervar za plin. In zraven ?e dodatni servisi plinske napeljave. In zraven ?e prepoved parkiranja v kletne prostore avtomobilske hi?e (ki so poleti prijetno hladni, pozimi pa dovolj topli, da se avto vsaj malo odtali...). In zraven ?e iskanje bencinskih servisov, ki imajo avtoplin (sicer jih je vedno ve?, a na Bov?kem, Kobari?kem, Tolmiskem, Gori?kem, Ajdovskem in Vipavskem jih je ?est: ena v Kobaridu, ena v Vrtojbi (Nova Gorica), ena v Ro?ni Dolini (Nova Gorica), ena v Aj?evici (Nova Gorica), ena v Ajdov??ini in ena v Vipavi). Ne vem, kako je pokritost drugje, a ?e je podobna, se mora? ustaviti na vsaki ?rpalki, ki ima avtoplin, druga?e ti zmanjka in vozi? normalno na bencin. Od 460 Petrolovih bencinskih servisov jih ima avtoplin zgolj 148...

Cene goriv sem dobil tule: http://www.promet.si/portal/sl/1cene-goriva.aspx

Recimo, da je poraba plina enaka porabi bencina, ?eprav naj bi ?lo plina za 10% ve? kot bencina. Pri porabi, ki jo imam, se investicija povrne ?ele ?ez 28264,90 km (?e pa upo?tevam 10%ve?jo porabo, pa ?ez okroglih 30000 km...). Pa to je ponudba, ki ima precej popusta - 30%. Pri redni ceni bi se "doba odpla?evanja" ?e podalj?ala (investicija se povrne ?ele ?ez 38463 km). Pri ceni 1800?, kolikor mi je predlagal G-1, ker je baje potrebno dodatno mazanje ventilov, pa ra?unica ni ve? ?la skozi...

Me pa zanima, koliko ?e vedno prepla?ujemo tovrstne predelave. Ne verjamem, da bi mehaniki delali v svojo ?kodo. In tudi, ?e da 30% popusta, ?e vedno nekaj zaslu?i. V?asih je pa dobro, ?e pride do recesije. Se cene spustijo na realna tla, ker ljudje nimajo denarja za metat naokoli... ?e bo ?lo tako naprej, bo predelava kmalu 500 do 700 ?. Potem se bo mogo?e celo meni spla?alo predelati na plin...

Do takrat pa vsi tisti, ki mi radi po?iljate kak?na ZS, pustite hudi?a pri miru in ga ne cukajte za jezik. Predelava na plin je pa? odlo?itev vsakega posameznika. In za mene je (zaenkrat ?e) prevelika traparija, da bi se je lotil.

Ja, vem, zdaj me boste vsi zaplinjeni razglasili za bogokletnika...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Sicer sem zaplinjen ampak nimam namena razgla?evati bogokletja :prstgor:

Je vse lepo in prav si tole nara?unal, ampak kot vidim je to samo za 1. leto. Se mi zdi, da se je ob omembi LPGja vedno govorilo, da se investicija za?ne 'povra?at' ?ele nekje po enem letu po vgradnji :ne vem: (pred tem je logi?no prihranek ni?eln oz. minimalen, ?e ?e)

Si za kasnej?a leta tudi naredil ra?unico, koliko se bi npr. prihranilo v naslednih 5ih letih? Samo predlog pa? :)

No, vsekakor je pa vgradnja smotrna le v primeru, da obdr?i? avto ?e vsaj naslednjih nekaj let oz. ?e obstaja opcija dogovora ob vgradnji, da ti ob menjavi avtomobila ?e kupljen LPG sistem prestavijo v drug avto, ?e toliko bolje.

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.