Skoči na vsebino

Glasna "rolca" mikro jermena Mazda6

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdavljeni!

Pred kratkim se mi je pojavil problem na moji Mazdi6 letnik 2008 2.0i. Problem pa je bil ?klepetanje v predelu mikro jermena. Ker nisem vedel od kje zvok prihaja, sem vzel leseno palico in jo za?el prislanjat na vse mogo?e vijake v okolici ropota. Ko sem jo prislonil na vijak ki dr?i rolco preko katere te?e jermen, sem takoj odkril te?avo. Zelo se je sli?al le?aj. Ob?asno je tulil pa spet ne in tako dalje. Zato sem klical na mazdo in povpra?al kak?ne so cene za novo.... ?OK!!! nova stane okoli 160?. Plus novi jermen med 50-60 ? To ni normalno!!!! Zato sem se obrnil na kolega avtomehanika, kateri mi je zrihtal rolco nonoriginale za 58? in jermen za 21? ter mi oboje zamenjal. Res je bil malo zajebancije ker je malo prostora, vendar avto sedaj laufa kot urca. Staro rolco sem razmontiral, izpre?al posu?en-glasen le?aj, kupil novega za 3?, ga nazaj vpre?al v rolco, jo malo o?istil in je kot nova. Da bi to prej vedel, da je potrebno zamenjati samo le?aj za par evrov, nebi sploh ?el kupovat tiste nonoriginale za 58?. Kaj bi mi ?ele moglo bit da bi jo kupil pri Mazdi! Tako da bo vsem, kateri imate podobne te?ave kot sem jo imel jaz, la?je in da boste bolj poceni preko pri?li. ?e pa kdo nuca Staro-Novo rolco za MAZDO6 08 2.0i pa mi nej javi, se bomo kej zmenli. LP

post-7550-1374522968_thumb.jpg

post-7550-1374522995_thumb.jpg

post-7550-1374523014_thumb.jpg

post-7550-1374523037_thumb.jpg

post-7550-1374523052_thumb.jpg

M61.jpg
Napisano

Te pa povej ?e tip le?aja, ki pa?e noter, za ostale, da si naprej nabavijo robo.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Ni ravno vezano direktno na temo ampak z mulcem sva iskala njegov 1. Avto, Fiat pride domov. Budget 3000-5000 odvisno kaj dobis. Vse se giblje tam okoli cca letnik 2010. V 14 dneh sem prevozil celo Slovenijo in ogledal ene 12 avtov ker 'gospoda' so se vedno v Nemciji, ampak z veseljem. Kaj vse ti prodajo preko telefona, ne mores verjet....   V to filtražo pade bolj konkretno: Bmw 1 Fiat Bravo VW Scirocco Swift Mini Fiat 500 En miljon zgonenih peugeotov, cliotov, oplov...   Konkretno sta dva padla v finale VW in Bravo.   Pleh....pleh je najvecji problem, vse rjavo ne glede na znamko. Pragovi....za 5k je izjemno tezko najti avto 15 let star, takle mamo.   Na koncu ni bilo druge da sem se njegov motor prodal in sva morala visje, da se najde kaj bolj uporabnega.   Kilometre je treba enostavno ignorirat, dokler so realni (avtovlog pomaga, avta ki ni bilo notri sem preskocil)   Groza, nakup rabljenega avta Ampak sva najdla potem res dober kompromis.    NIsem kupoval rabljenega ze dooooolgo, ker menjam pod lizingom, ampak trg rabljenih je nor.
    • Popolnoma res, je pa sedaj situacija ko lahko vsak svoje dobi, ce je le pripravljen delati, ne glede na izobrazbo.   Zacudil sem se sedaj na poti do Splita...ni vazno a je petrol, ina...delajo indijci, pakistanci, tudi kitajci za pultom. Znajo samo anglesko. Ne vem a res vbevropi nihce vec ni pripravljen oz sposoben delati ali pa vsi pricakujejo ene 3k placo laganini....🤕
    • Raje kaj drugega šlataj. 😉   Pirellike PZ4 se ful dolgo grejejo. Ko pa so tople/vroče pa so kot čiguma in držijo noro.... če z toplimi parkiram se poznajo na asfaltu sledi ko zavijam.   Tak da se ne sekiraj. Tak mora bit .... športne gume se bolj rabijo, ker na tak način bolj držijo.
    • To vecinoma civkajo taksni orto desnicarji  ... Pa ni vazno... ali je res ali ni ... Vazno, da se pljuva ... in mece polena pod noge ... Vse to, kar sedaj očitajo Golobu, so sami poceli v prejšnjih mandatih ... 
    • Dobro, za ZDA vemo, da tam je sranje za tiste, ki nimajo denarja. Za tiste, ki ga imajo je super. Sošolec iz osnovne  je predavatelj na univerzi v Los Angelesu in živi na veliki nogi (vila, bazen, super avto...) Švedska recimo je polna ta črnih in ni varna. A je kvaliteta življenja in sociale  še vedno veliko pred nami. Da ne govorimo o kaki Danski. Mi ne bomo tam, kjer so oni niti čez petdeset let ali pa še takrat ne. 😉 Je pa res, da so oni drugače vzgojeni (beri - niso balkanci). Tako, da mi smo realno  nekje v zlati sredini med zahodno Evropo in vzhodno. Naj vas ne zavede naše kao "javno, urejeno, zastonj javno zdravstvo. Ker ni zastonj.  Od vsake plače gre precej denarja vsak mesec. Sedaj so golobnjaki modro preimenovali dodatno v obvezno. In ga morajo plačevati vsi.  Recimo prijatelj, ki živi in dela v Švici je bil tam na operaciji rame. Ker je plačeval dodatno zavarovanje, je prišel na vrsto v dveh tednih, pripadala mu je enoposteljna soba z televizijo. In še veliko ugodnosti. Tako, da to je zame urejeno zdravstvo in ne ta smeh pri nas, ko pomeni "zelo nujno" čakalno dobo 15 mesecev. 😊
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.