Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kak?ne imate izku?nje s tehni?nim pregledam tisti ki vam sveti TPMS (tista za gume) lu?ka?

Gre brez te?av? Kje komplicirajo?

Napisano

Ja zakaj pa sveti? Napumpaj gume in dr?i nekaj sekund TPMS tipko, da si resetira stanje.

Pomoje ima se tastaro sestico in nima TPMS senzorjev na ventilckih... :) ... Ta tudi nima tipke za TPMS, ker se samo upari in neha svetiti, ce je vse OK ... :) 

Nisem se slisal, da bi na tehnicnem kaj srali zaradi tega ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Tko kot je Jest napisal, nekako ni opcije resetirat TPMS ali karkoli. Pa? zimske gume so gor, ventil?ki so pa na letnih (jebat ga ne mislim dat 400? za ventil?ke + krhki so za popizdit).

O?itno ?e nih?e ni probal :) V ponedeljek peljem pa da vidimo. ?e bojo te?il, pa letne gor pa peljem ?e enkrat.

Napisano

Evo pri?el ?ez brez vseh problemov. Niti pra?al niso kaj je tista lu?ka. O?itno imajo izku?nje :)

• 1 leto kasneje...
Napisano

Sicer je ?e preteklo nekaj vode od zadnjega komentarja, pa vseeno nadaljujem:

Pa kdo dejansko ve, ?e je to odvisno od kontrolorja (ki pogleda ?ez prste) in je zakonsko v resnici problem?

Napisano

To nima veze z izpravnostjo avta. Kaj pa ce mas lucko za vitrex?

To velja za vse, ki redno kontrolirajo tlak, se strinjam :)

Zanima pa me zakonsko/birokratsko.. ?e kdo ve.. 2012 so to uvedli kot obvezno opremo novih avtomobilov - zato me zanima, ?e je to obvezno tudi na tehni?nem.

Ne me razumeti narobe, pa? marsikaj butastega je ?e bilo obveznega.. Kot je bila pred ?asom nekaj let (2?) na vetrobranskem steklu obvezna dodatna nalepka za veljavnost tehni?nega pregleda.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Ok, dovolj te debate o asistenčnih sistemih. Čas bo pokazal svoje. Nek zaključek, ki sem ga naredil iz opažanj v zadnjih 15ih letih je tudi ta, da smo se v zadnjih 40ih letih hitrega razvoja teh elektronskih igračk (računalniki, telefoni, itd.) malo razvadili in bi radi to preslikali na vsa ostala področja, kjer so pa pogoji in fizikalne omejitve lahko čisto druge. Recimo energetika, kjer bi nekateri radi v 5ih letih naredili to kar se bo realno zgodilo v 50ih.   Glede zavarovalnice. Navadite da so kot branjevke na tržnici. Dali so prvo ponudbo. Ne jo zagrabiti ampak jih stisni v kot in zahtevaj več. Če lahko pijanke v Planici financirajo, potem morajo tudi takšne stvari korektno izplačati. Pri bankah je podobno.
    • Nimam izkušenj s tem. Kliči na policijo in vprašaj. Povej stanje, povej da te samo zanima informacija kje pridobit kopijo zapisnika. Če boš prijazen, bojo menda že povedali kako in kaj.   Samo totalko ti bo izplačala njegova zavarovalnica, ne tvoja. Tako da trenutno še ne moreš rečt, da ti 500€ ponujajo.
    • Eeee, to je tudi še težava, ki jo še moram rešiti. Namreč, policijskega zapisnika nisem dobil, zato ne vem, katera zavarovalnica je njegova...   A ta zapisnik policaji pošljejo po pošti al ga moram it iskat sam? A to kar na policijsko postajo? Ker baje da je razlika a je policija al je prometna policija...
    • Katera zavarovalnica.   Po navadi so izplačevali 80% Eurotax-a. Če si se pritožil, si lahko kaj več dobil.   Za poškodbe, pa preberi točno kaj nudi AO, ki je zakonsko obvezna. Vem da AO+ krije poškodbe povzročitelja voznika, tako da bi lahko AO krila ponesrečenca.
    • Začenjajo se pa težave z zavarovalnico.    Ima kdo kakšne izkušnje s tem?   Ker oni so ocenili, da je avto vreden 1.000€, da je razbitina vredna 500€ in mi ponujajo 500€ odškodnine.   Jaz pa sem januarja na tem avtu menjal zobati jermen in vse kar sodi zraven, ter izpušno cev in amortizerje. Vse to je bilo okoli 1.100€...    Poleg tega me zanima, ali njegova zavarovalnica plača tudi kakšno odškodnino za telesne poškodbe hčerke?   Ima kdo kakšne izkušnje, kako gre to naprej?
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.