Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Wifi pomeni da na primer ko se priopelje? domov ti sam nalo?i posnetke?

Kako je z baterijo v tem primeru (recimo da je 64GB) to ni malo ?asa.

a sesek pa tako prime da mora? ga zamenjat celo?

WiFi je samo za shranjevanje fotk ali posnetkov ... Moras pa izbrat naprej funkcijo "share" in se nato povezes na kamero preko aplikacije Garmin Virb (Andoid, iOS) in izberes, kaj zelis shraniti... 

Nosilec je prilepljen na sipo... in je magneten, da lahko kamerco snames... "krogec" z magnetkom pa ostane nalepljen na sipi ... 

Ve? >> Klik

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

aha. ne zgleda slabo.

a pa lahko na primer preko wifija in aplikacije tudi na mobiju predvaja? posnetek? NA primer da policistu ali komu drugemu na licu mesta poka?e? posnetek?

Nisem se probal... oz. na brzino sem... apak nisem se imel posnetkov :) ... slike sem lahko pogledal... Sicer pa lahko na licu mesta pokazes posnetke kar na kameri ... ker ima zaslon in pregledovalnik :) ... Baterija naj bi drzala do 30 minut ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jest, s kje pa ima? ti to speljano napajanje? Jaz sem gledal za dashcam na moji 3 pa nisem na?el neke pametne re?itve kako speljati elektriko (pa ne bi rad vlekel po sredi armaturke z 12V priklju?ka ker to zgleda ?e?ko).

Napisano

Jest, s kje pa ima? ti to speljano napajanje? Jaz sem gledal za dashcam na moji 3 pa nisem na?el neke pametne re?itve kako speljati elektriko (pa ne bi rad vlekel po sredi armaturke z 12V priklju?ka ker to zgleda ?e?ko).

stalni plus sem vzel nekje pri sovoznikovih nogah v enem sopu kablov... Tam imam prikljuceno neko skatlo, ki skrbi, da se akumulator ne izprazni (odvzame elektriko, ko napetsot akumulatorja pade pod doloceno mejo ... Ta skatla je PowerMagic Pro >> https://www.blackvue.com/product/blackvue-power-magic-pro-vehicle-battery-discharge-prevention-for-parking-mode/ in jo imam se ob BlackVue kamere... lahko pa se zveze tudi brez tega... direktno... najbolje da na plus, ki ga prekine kontakt ... Na ta PowerMagic imam potem prikljcueno kamero... in sicer za sovoznikovim predalom... Potem pa imam kabel speljan okoli po robu stekla... pod gumo do vzvzratnega ogledala ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Tale kamerca zgleda obetavno... film?ek je super, daj ?e enega no?nega prosim, po mo?nosti z vo?njo v naselju.

A je notri mikro SD kartica?

33112_1.png

Napisano

Mogoce zaradi fisheye efekta ampak res je zgledalo kot da te bo zapel z robom prikolice.

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Napisano

Kvaliteta je vrhunska :prstgor: . A je to blackvue al garminov dash cam ?

BlackVue ... model je napisan v spodnjem desnem vogalu :) ... 

Kamionist_se_je_zgubil_on_Vimeo-20170421

lp

Thomas

image.png

Napisano

mah s kamero je zoprno, ?e bi pa lahko prek telefona je pa top

Da se preko telefona pregledovati posnetke ... 

skitched-20170421-081156.jpg

lp

Thomas

image.png

Napisano

Ta blackvue mi je ful vsec sploh k se lepo skrije :). A s telefonom lahko pregledujes oz. predvajas posnetke pri doticnem modelu ? :)

Napisano

Ta blackvue mi je ful vsec sploh k se lepo skrije :). A s telefonom lahko pregledujes oz. predvajas posnetke pri doticnem modelu ? :)

Lahko ja... edino hitrost preko WiFija je pri tem modelu precej pocasna... za kopiranje 3 minut dolgega posnetka je rabil ene tri minute... vsaj kolikor se spomnim, ko sem se imel...

Drugace je meni tudi BlackVue se vedno top...

lp

Thomas

image.png

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Katero kamerco trenutno priporocate, do max.100?? :)

Menda je taka zadeva v naketerih EU drzavah prepovedana? :P

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Katero kamerco trenutno priporocate, do max.100?? :)

Menda je taka zadeva v naketerih EU drzavah prepovedana? :P

Do max 100? je skoraj vseeno katero vzames ... odvisno je seveda od tega, kaj bi rad... ali rabis tudi GPS... ali je dovolj samo snemanje ... 

Tukaj so nekateri linki do zadev, ki so OK ... tudi za "male pare" ... >> https://dashcamtalk.com/best-dash-cams-of-2017/

Pa se video z razlogi, zakaj je fajn imeti vgrajeno kamero :) ... Sicer pri nas tega se nisem zasledil... ponekod pa je to izgleda postalo ze skoraj olimpijska disciplina :) ...

lp

Thomas

image.png

Napisano

lp

Thomas

image.png

Napisano

Samo v info... recimo v Nemciji je uporaba kamere po zakonu ilegalna...

http://www.motorradonline.de/vermischtes/aerger-um-actioncams.812338.html

Navkljub sivim luknjam torej lahko videoposnetke vedno uporabijo kot dokazno gradivo proti avtorju, bodisi zaradi prometnih prekrskov ki jih je sam storil, bodisi zaradi kadrov ki jih je posnel in vsebujejo tablice drugih vozil ali obraze oseb, torej varstvo osebnih podatkov - enako velja pri nas v Sloveniji.

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Samo v info... recimo v Nemciji je uporaba kamere po zakonu ilegalna...

http://www.motorradonline.de/vermischtes/aerger-um-actioncams.812338.html

Navkljub sivim luknjam torej lahko videoposnetke vedno uporabijo kot dokazno gradivo proti avtorju, bodisi zaradi prometnih prekrskov ki jih je sam storil, bodisi zaradi kadrov ki jih je posnel in vsebujejo tablice drugih vozil ali obraze oseb, torej varstvo osebnih podatkov - enako velja pri nas v Sloveniji.

Cakaj...kaj?

Anyone can give up, it's the easiest thing in the world to do. But to hold it together when everyone else would understand if you fell apart, that's true strength.

Casual Gearheads

Napisano

Cakaj...kaj?

?e si recimo sebe posnel, ko si prehiteval na polni ?rti, ali podobno... in med bilo kak?no preiskavo ugotovijo tudi ta prekr?ek, in ?e bo organu v interesu, te lahko ?e za to za?ijejo... 

do preiskave pa lahko pride recimo, ?e te policijska kontrola ustavi, in ima? vklju?eno kamero, ter snema? okolico, in ?e hkrati obstaja sum, da posnetkov ne bo? uporabljal zgolj za lastno uporabo (recimo da jih ima? namen dati na Youtube)... 

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Mal prevec je panike okoli tega... Sama uporaba kamere ni ilegalna ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Nekateri se zgrazajo nad uproabo kamer... predvidevam, da so to ravno tisti, ki najbolj nesramno vozijo in izsiljujejo vsepopvrek... in se bojijo, da bodo tudi sami postali zrtev nekoga s kamero ... 

http://www.primorske.si/2017/07/22/Kaznovali-voznico-ki-je-prehitevala-v-skarje

Edino kar mi ni jasno je... zakaj je enkrat dovolj ze samo posnetek... drugic pa komplicirajo, da posnetek ni dokazni material ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

A je kdo zasledil kako kamero ki jo das spredaj in zadaj ter ti kombinira hkratno sliko situacije z obeh strani (slika v sliki ali podobno, oz dve sliki ki jih potem SW zdruzi na enako ?as...)?

BlackVue ima nekaj takih modelov ... racimo iz vrha ponudbe DR650S-2CH >> https://www.blackvue.com/dr650s-2ch/

Drugace pa poklikaj tukaj, kjer se dual kamere >> https://dashcamtalk.com/best-dash-cams-of-2017/

lp

Thomas

image.png

Napisano

Ampak na smucanju ne snema tablic hisnih stevilk in druge zasebne lastnine, kar je kamen spotike v avstriji...

Kamen spotike je predvsem zbiranje podatkov... javno objavljanje,... Hkrati pa vsak dan pri porocilih gledamo prav to... ljudi, obraze, registrske tablice ... Torej eni lahko... drugi pa ne ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jap.. tam, kjer dr?ava lahko pobere denar je dovoljeno, tam kjer ga pa ne more je pa prepovedano. Simpel logika.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Pri vseh neumnostih, ki jih zadnje desetletje počnejo, se ne bi čisto nič čudil, če bi naredili kaj takega. Saj v kombije tiščijo 1,5 litrske dizle, kaj bi jim bil problem speštat skupaj 3 valjni litrski dizel?
    • Delal hišo iz nule.  Je odvisno, s čim in kako delaš. Sam sem na primer zidal s porotherm 38, ne pa z modularcem in 30 zid. Pa je pol ceneje z modulom. Zid ostane za vedno, vse ostalo adaptiras. Če sam delaš, je ugodno. Drugače so roke dražje od materiala... Roman bi lahko napisal... 
    • povej več, a si že imel tak projekt pa te je zdaj sesulo in ti je zdaj žal? se mi zdi, da nekaj veš 
    • Ja, jurja na kvadrat bo kar pravilna ocena po moje. Kot so drugi že rekli tule. Jaz sem tudi šel dograjevati hišo iz leta 85 in je zdaj dvostanovanjski objekt na lokaciji, ki jo danes ne dobiš kar tako samoumevno - bližina Celja, avtocesta 5 min stran, vse stvari na dosegu roke, otroci lahko (že) sami hodijo po dejavnostih. Ne govorim o neki Ljubljani, pa vseeno, saj vemo kako je z bajtami in cenami danes. Več faktorjev špila tu.   Zgodba je tudi drugačna kot včasih. Danes je glavno da se zapufajo ljudje in da je čez eno leto fertik. Včasih se je pa lepo 10 let delalo in se je počasi naredilo. Malo smo to tudi pozabili. Res je pa, da danes pri vsej izbiri in dopaminskih šusih od drugje je težko glavo v stvar spraviti.   Sam sem si dal kar zalogaj. Začetni objekt velikost cca. 300 m2 neto sem dozidal in ga spremenil v dvojček 220 m2 + 170 m2 skoraj brez kreditov in z veliko lastnega dela in predvsem načrtovanja s tem, da sem v objektu skozi živel. Se pa lahko v prihodnosti lastništva urejajo posebej če je treba.   O mojem porabljenem času za ta projekt zadnjih 10 let pa raje ne bi govoril. Poleti 2022 in potem še celo 2023 sem bil čisto sesut, pa še iz projektov v firmi se nisem videl. Sem pa tehnik po duši in imam OCD s prefekcionizom, tako da vemo kako potem to gre. 🤪
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.