Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ojla,

desni sprednji le?aj mi ru?i v tri krasne. Sem malce gledal pa bi probal sam zamenjat. Kaj mi priporo?ate?

Gledal sem tole: https://www.mx5parts.co.uk/front-bearing-mk1-25-with-p-312.html - IL Motorsport ima isto zadevo za 94? ali dra?je.

Potem sem pa za ?tos pogledal ?e na Silux in na?el tole: https://www.silux.si/izdelki/podvozje-in-pogon/kolesni-lezaj/1292401/kolesni-lezaj-prednji-mazda-premacy-99-05?car=524654

Na spisku kompatibilnosti je tudi Mazda MX-5 1998-2005, torej pravi model... ampak tole je samo le?aj in kolikor se malo spoznam, to pomeni nekaj dela s pre?o, med tem ko gre pri prvi opciji za celotno zadevo, za kar ne rabi? kak?nega posebnega orodja, vsaj glede na tale video ne:

Na IL Motorsport sicer predlagajo tudi tole matico in ?ep, verjetno ponovna uporaba starih delov ni za?eljena (mo?na?):

https://www.ilmotorsport.de/shop/article_detail.php5?aid=1134&oid=1&depth=0&page=0&count=5&PHPSESSID=b37a8ff2450668b8c11ee24f3fe12320%93%20target=%84_blank

https://www.ilmotorsport.de/shop/article_detail.php5?aid=1746&oid=1&depth=0&page=0&count=2&PHPSESSID=b37a8ff2450668b8c11ee24f3fe12320%93%20target=%84_blank

Za konec pa ?e: Stare modrosti pravijo, da se menja obe strani hkrati, saj druga ne more biti v dosti bolj?em stanju. Pomoje sem usekal ob neko luknjo na cesti in tole je posledica, ampak nimam kaj dosti izku?enj s tem, tako da...

Prosim za nasvete :)

Hvala in lp,

Oskar

olQpsQr.jpg

Casual Gearheads
: Drones, Trikes and Automobiles / General Youtube Shenanigans

Napisano

mx 5 ima prednji le?aj z pestom tako da si prav gledal edino pazi ?e ima abs ,tisti na siluxu je najbr? zadnji  le?aj  od mx5.Ni pa nobena znanost to menjat,pre?e ne rabi? -pa nabavi kaj kakovostnega  ne tisto kar prodajajo na siluxu

Napisano

?ep lahko brez problema uporabi? star, matico ti pa predlagam novo, pa? zarad varnosti ker je stara itak ?e enkrat zatol?ena in je oni rob matice lahk ?e mal zmatran.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Brane, hvala, meni tudi bolj na zadnjega li?i...

Aless, OK, bom upo?teval...

Kateri letnik je mazda in pa kateri motor?

Mazda MX-5 facelift 2002 1.6

olQpsQr.jpg

Casual Gearheads

Napisano

Huh. Kake cene, ne more? verjet.

24 ? za tole: https://www.autodoc.si/gsp/8379324

A je tolk cenena roba ali gre slu?ajno samo za le?aj, brez pesta?

olQpsQr.jpg

Casual Gearheads

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Ja ja...papir prenese vse... 
    • Super, bom natočil na Hrvaški Ini po 1.40 .... 🤗😉
    • @Bossv resnici ne ve, da cx-30 ni SUV ampak crossover oziroma karavan.... 😁😉
    • Malo trkinga zjutraj v okolici Novalje, zanimivi razgledi in pusta pokrajina.... 
    • Sej, kaj pa če imaš AOD vedno prižgan pa je? Jaz ga imam ugasnjenega, da ne kuri preveč baterije, ker itak mi obvestila na garminu javlja.   Ful sem zadovoljen. Hitrost je super, nič štekanja. Presenetilo me je updatanje aplikacij v google storu, se mi zdi občutno hitreje kot prej. Ni mi pa to zdej merilo, ker updataš itak v ozadju. Ampak včasih rabiš kakšen app na hitro, in te ne spusti notri brez updata. Fotoaparat me je tudi presenetil, z veliko pro opcij za raw fotke pa zoom je kar uredu. Veš pa kot fotograf, da to še vedno ni DSLR ali mirrorless     Še nekaj plusov za mene: - Vse google zadevščine imaš povezane med sabo če hočeš. - 1 leto zastonj naročnine na google one (2TB prostora na Drivu, AI pro funkcije), - dober foto urejevalnik (čeprav uporabljam Lightroom mobile). - Ogromno nekih nastavitev v telefonu, čeprav se ti od začetka ne zdi. - Termometer za telo in objekte (hrano). - Ne pregreva se. - Fotoaparat je odličen za telefon (meni osebno to veliko pomeni, ker objavljam za klub na socialna omrežja itd)   Stvari k so mi šle na živce: - nisem znal nastaviti odložišče na tipkovnici (to sem zrihtal). - gumb za zaklep je sedaj nad volume tipkami, prej sem imel pod volume tipkami in malo traja, da se navadiš. - Slovenski prevod je mal smotan in potem iščeš stvari kako se imenujejo. AOD = Vedno pokaži uro in informacije; Timelapse = pospešena reprodukcija ( )   Prej sem imel S21 FE. Super telefon. Samo z android 15 je začel štekati konstantno. Največ, ko si hotel kaj slikati je kar zmrznil za 3s. Problem sem imel tudi pri Android Auto, ker telefon ni hendlal in se je kar pregreval, kuril baterijo, če je bil povezan je štekal...itd.   Fotke od danes (neurejene):       30x zoom:          
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.