Skoči na vsebino

Kupiti pametno ali neumno uro?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Skratka, te ure, ki niso preverjene v ?portu lahko po?iljajo napa?ne podatke, tako, da vas na cilju lahko gladko pri?aka re?ilni avto in ekipa za o?ivljanje... potem jim pa dopovejte, pri takem pulsu kot v formuli ena, da ste samo non?alantno kolesarili po senci par kilometrov dale?. :)

Napisano

Jaz sem jo kupil ker jo rabim za verjwni ali ne da mi kaze ?as, pa ob?asno kdo kli?e da ni treba imeti telefona stalno pri sebi

Ja saj, sam sem imel podobni namen, potem se mi je pa za?elo fajn zdeti, ko je aplikacija pokazala milijon podatkov od vadbe :D

Napisano

Moja drzi 8 dni - kot ura brez gpsijade

Moja gre prot 14dnem pa ?e vedno 35%,..se pravi brez gpsja in hrja,.. ful zadovoljen

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

• 10 mesecev kasneje...
Napisano

Evo, tudi mene so "naterali", da si končno kupim "pametno, športno" uro.Gledam,da bi vzel garmin fenix s6 pro.To pa zato, ker imam bolj drobno roko in je ohišje 42 mm po moje prave velikosti  napram 47 mm, kot je navadna fenix 6.in je Ali jo mogoče že kdo ima? Malo sem bral o njej in naj bi bila super ura. Kako mnenje? 

Napisano
pred 42 minutami je Alex napisal:

Evo, tudi mene so "naterali", da si končno kupim "pametno, športno" uro.Gledam,da bi vzel garmin fenix s6 pro.To pa zato, ker imam bolj drobno roko in je ohišje 42 mm po moje prave velikosti  napram 47 mm, kot je navadna fenix 6.in je Ali jo mogoče že kdo ima? Malo sem bral o njej in naj bi bila super ura. Kako mnenje? 

Mislim,da boš zelo zadovoljen,ker jaz imam razred slabšo že 4 leta in dela natančno in brezhibno. Razen šlingice na pasku ki so bolj plastične kot silikonske se trgajo-pokajo pa še to ena na leto(2-3 e). Uspešen nakup in mnogo veselja do športnih aktivnosti.:danzoman:

Napisano

Jaz tudi gledam Fenix. Sicer 6x sapphire varianto. Kot sem gledal review jo zelo hvalijo napram Sunnto. Mogoče je tam baterija malo boljša... drugače pa baje Garmin zmaga.

Napisano

Ja ..kaj pa cena...????:danzoman:lp😄😆😉

Napisano
pred 10 minutami je Gelipter napisal:

Ja ..kaj pa cena...????:danzoman:lp😄😆😉

Ne vprašaj... 😬

Napisano

Sam imam Suunto 9 Baro Sapphire, znanec pa Garmin Fenix 5x Sapphire. Oba sva zadovoljna. Kar vzameš, bo super in več kar rabiš

Napisano
pred 11 minutami je Slash13 napisal:

Sam imam Suunto 9 Baro Sapphire, znanec pa Garmin Fenix 5x Sapphire. Oba sva zadovoljna. Kar vzameš, bo super in več kar rabiš emoji16.png

Žena uma Suunto in ni zadovoljna z svetilnostjo ekrana. Če bi sedaj kupovala bi kupila Garminovo uro. 

Napisano

Če hočeš durabilnost baterije greš na suunto... garmin ma slabšo baterijo, ima pa seveda več monad na uri ki jo že po malem vleče na pametno/športno uro.

Jaz mam Suunto 9 baro titanium in nimam pripomb,.. pokrije to kar rabim

Napisano
pred 12 urami je TiEn napisal:

Če hočeš durabilnost baterije greš na suunto... garmin ma slabšo baterijo, ima pa seveda več monad na uri ki jo že po malem vleče na pametno/športno uro.

Te nove fenix 6,še posebej

pred 12 urami je TiEn napisal:

Ta nova serija fenix 6 je kar se tiče same baterije zelo napredovala. Pri modelu, ki ga gledam, so prednaloženi tudi zemljevidi 2000 smučarskih prog iz celega sveta. Pa tudi ostale funkcije na tej uri  niso švoh. 😁

https://www.bokal-sport.si/sportne-ure-gps-naprave/garmin/multisport/garmin-fenix-6s-pro-010-02159-14

Napisano

Sem imel pametno uro pa sem jo kmalu likvidiral. Ni mi bila všeč. Manj teh bedarij bolje je.

Nosim že dvajset let G-Shock ure od casia. Pa še jih bom dokler bom živ.

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)
pred 7 urami je Alex napisal:

Ta nova serija fenix 6 je kar se tiče same baterije zelo napredovala. Pri modelu, ki ga gledam, so prednaloženi tudi zemljevidi 2000 smučarskih prog iz celega sveta. Pa tudi ostale funkcije na tej uri  niso švoh. 😁

https://www.bokal-sport.si/sportne-ure-gps-naprave/garmin/multisport/garmin-fenix-6s-pro-010-02159-14

Če si pripravljen dati toliko za uro ni boljše za ta denar,zagotovo. Vprašanje je samo če vse to rabiš in poglej mogoče malo nižje po cenovni lestvici. Uživaj ob nakupu in rekreaciji z njo :party0035:

Popravljeno od Bini
Napisano
pred 9 urami je Alex napisal:

Recimo ta model garmina ima najdaljši način delovanja z GPS 50 ur medtem k ma moj suunto 120 ur u ultra načinu , kar meni za 2-3dnevne ture v hribih bolj ustreza,.. katero uro kupiti je preferenca posameznika kaj mu je bolj pomembno.

Napisano
pred 18 minutami je TiEn napisal:

Recimo ta model garmina ima najdaljši način delovanja z GPS 50 ur medtem k ma moj suunto 120 ur u ultra načinu , kar meni za 2-3dnevne ture v hribih bolj ustreza,.. katero uro kupiti je preferenca posameznika kaj mu je bolj pomembno.

Primerjava obeh modelov. 

https://versus.com/en/garmin-fenix-6s-pro-vs-suunto-9-baro#group_battery

Napisano (urejeno)

Ne da se mi primerjav gledat,.. jaz že imam uro. Zate se boš pa moral ti odločiti sam

pa nima smisla primerjat suunto 9 in fenix 6 ker sta popolnoma različni uri,.. suunto 9 je izključno sport watch medtem ko fenix meji že na pametno uro

Popravljeno od TiEn

Napisano
pred 3 minutami je Bini napisal:

Glej, ni boljše sem ti že napiso, boš sigurno zadovoljen pa še test ti pove enako! :bravo:

Sej sem se že odločil, da kupim to. Prav danes sem jo videl pri kolegu v živo in mi je malo razložil in pokazal, kako deluje. 👍

Napisano (urejeno)

Ura je naročena. Upam, da bom zadovoljen z njo. 👍😁

Odločl sem se na koncu za fenix 6 pro, ki je v malo večja kot 6s pro. Nekako je bolj prave velikosti. 

Popravljeno od Alex

Napisano

Pomoje pametno. Ko sem jaz gledal, so s verzije svetovali ženskam, ker imajo ožja zapestja. Moško uri si nabavil

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

Alex sej jaz imam tudi tanjše zapestje pa 50mm ure lepo sedejo

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.   Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.   Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.
    • Sej vidiš, da sm najprej žensko komentiral pol pa avto 😅
    • In zakaj bi iskal nastavitve med vožnjo? Nastaviš na avtomatiko... večinoma deluje čisto OK ... Če pa kdaj ne začne brisati, pa lahko ročno prižgeš preko ročke... Ni tako grozno  ... V časih fičkotov in katrc je bila itak samo taka ročka... samo on of, pa aktiviranje brizganja vode... pa še to so imelik nekateri avti pumpico poleg pedala za sklopko
    • WTF... resno? Pa to je smrtno nevarno, da moraš na zaslonu iskat kako brisalce nastaviš. Že tako so navadno takrat take neprijetne vremenske razmere, voznik pa po zaslonu išče nastavitve za brisalce. Madness and stupidity.
    • Al Bundy se ne strinja?😜
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.