Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
- Kakšna je podobnost med žensko in avtom? - Bolje ko je videti, dražje je vzdrževanje.
-
Saj ne vem, komu naj jebem vse po spisku: Fordu ali Hankooku. Po 12.000 km so gume za v kanto. V bistvu so bile že zdavnaj za v kanto, samo nisem pričakoval, da jih bo tako hitro pobralo. Gume naj bi bile napumpane na 2,8 bar. Jaz jih pumpam na 4,3 bar. Gume so C (cargo), ker ima Ford 2.500 kg, kadar je polno obremenjen - in pri nas je to kar pogosto. Vožnja je pa zmerno do pretežno po ovinkastih hribovskih cestah. Ko jih gledam, se mi zdi, da so SPET znotraj bolj obrabljene kot zunaj, vsekakor je pa sredina najbolj ohranjena. Kot da bi bile premalo napumpane - čeprav so bar in pol čez navodila. In obrabljene so približno enako, kar bi pomenilo, da sta obe premi slabo nastavljeni... Ali pa so optiko nastavili za navadni, dvokolesni pogon, pa štirikolesni zdaj gume pobira po notranjem robu bolj kot po zunanjem, po sredini je pa sploh ne pobira... Ni logično. In ne zastopm. Mrbit zato, k sm kmet an s hribu doma... Ali so pa gume take, da imajo mehke robove in trdo sredino - kot motoristične... Še slike. Sprednja guma: Zadnja guma:
-
Tvoj AI je bolj levo usmerjen, ker verjetno upošteva, kaj pišeš in kaj prebiraš na spletu, moj je realen. Kaj zdaj. A bomo poklicali črno kocko, da pove, kaj je res?🤗
-
my point exactly... če se bo poslušalo švabe bomo spet korakali.
-
Kaj zavajam, pismo k bi Janšo poslušal, kako obrne stavke... dej poglej kaj ti je tvoja UI napisala in o čem si ti pisal v prejšnjem postu. Dal si poudarek na nemško avtomobilsko industrijo in da smo brez nemcev opleli in na to sem ti odgovoril. 8% Slo izvoza je v avto industriji in to v Nemčijo, Francijo in v vse ostale države kamor izvažamo produkte avto industrije. Kje je tukaj zavajanje ne vem. A si ziher, da tale UI daje pravilne podatke, ker vem, že dolgo na pamet, da to ni 18-20% Če gre 33% od teh 8% v Nemčijo to pomeni par procentov skupnega izvoza. In ker vidim, da je tukaj ratal trend pomoči z UI sem še sam dal v Copilota, ki je samo potrdil moje navedbe. 📊 Glavne izvozne panoge Slovenije (delež v %) Panoga / skupina izdelkov Delež izvoza 💊 Farmacevtski izdelki (zdravila) ~40,8 % ⚡ Električna oprema in elektronika ~8,6 % 🚗 Vozila in avtomobilska industrija ~8,0 % 🛠️ Stroji (vključno z računalniki) ~7,2 % ⛽ Mineralna goriva (nafta, energenti) ~4,7 % 🧴 Plastika in izdelki iz plastike ~2,9 % 🔩 Aluminij ~2,5 % 🏗️ Železo in jeklo ~2,2 % 🌲 Les in lesni izdelki ~1,6 % 🔬 Optična in medicinska oprema ~1,6 % Ostalo (manjše kategorije skupaj) ~20 % Enake podatke mi je vrgel tudi Google AI assistent Celotni avtomobilski sektor v Sloveniji šteje okoli 40.000 delovnih mest in če izberemo tretjino za dobavitelje nemčije je to le kakih dobrih 13.000 delovnih mest.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)