Zanimivo, da sem dobil že danes odgovor na e-mail, imajo polno zasedeno do konca julija, nato imajo dopuste in so mi rekli, da naj jih kontaktiram v drugi polovici avgusta (in da naj dopišem, da sem jih kontaktiral že junija :)), tako da mogoče pa kaj bo....potem po poletju....
Ni problemov. Gre za preizkušen in posodobljen motor - kot vsi ostali HEMI motorji, ki jih proizvaja Chrysler.
Ta motor je uporabljen v precej vozilih:
- Chrysler 300 SRT-8, letniki 2012–2014
- Dodge Challenger SRT-8/SRT 392/Scat paket, letniki 2011–2023
- Dodge Charger SRT-8/SRT 392/Scat paket, letniki 2012–2023
- Dodge Durango SRT, letniki 2018–2024
- Jeep Grand Cherokee SRT-8/SRT, letniki 2012–2021
- Jeep Grand Wagoneer, letnik 2022–2023
- Jeep Wrangler Unlimited Rubicon 392, letniki 2021–2024
Ima pa sistem izklapljanja valjev - normalno dela kot 4-valjnik, če pa se zahteva moč, pa preklopi na 8-valjni režim.
Mene pri tem motorju najbolj moti to, da ni dizel: če ga ne žgeš na obrate, ni nič od njega. Najvišji navor doseže pri več kot 4.000 obratih. Sicer res, da je navor za cesto trgat (v spominu imam, da skoraj dvakrat toliko kot BTjc, ki ima 330 Nm pri 1.800 obratih)...
Kakorkoli, kar poznam lastnikov, so imeli pri Cherokeejih težave z vsem drugim (izživljanje na slabem terenu zna biti finančno zelo veliko breme...), samo z motorjem ne.
So pa manjši model tega motorja uporabljali za marsikaj...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.