The re-make of.....
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Seveda ti vse povrnejo, a moraš plačati, tudi v Italiji. Edino, če greš v javno zdravstvo, ki je v ritii, ne. Mi imamo vedno narejeno najvišje zavarovanje, kar obstaja, a smo morali tudi na Portugalskem plačati obisk zdravnika. In potem smo dobili doma povrnjeno.Soseda si je na smučanju zlomila nogo (v Dolomitih).Peljali so jo z snežnimi sanmi, nato z rešilcem do bolnišnice, kjer je Imela operacijo. Plačati je morala račun 4500€. In to motaš plačati, preden te odpustijo.
-
Pridejo čez mejo pa kr ne znajo več vozit. Po prehitevalnem brez potrebe al prehiter al prepočas. Samo sa ne bi normalno vozili, ker to je smrten greh al kaj. Men je fascinantno, da 90% tujcev s prikolicami al pa avtodomi ne znajo uporabljat tretjega počasnega pasu. Ne ker to je očitno sramotilni pas. Dej mi razloži kako švaba zna peljat v Germania lepo po vseh treh pasovih, ko pride k nam je pa desni na tripasovnici kao prepovedan al kaj. Jaz se, če je le možno z avtom peljem po skrajnem desnem lepo 130-140km/h pol moram pa dva pasa zamenjat, da grem mim jodlarja al pa švaba z avtodomom al pa prikolico, ki se vozi 90-100 po sredinskem. Men je to tolk neskončna misterija, da ne vem kaj. Pol grem po levi mimo in spet dva pasa na desno z mislijo "no zdej me je videl in mu bo vklopilo". A ma ne ne ne... on se ne da, še naprej po sredinskem v klanec z manj kot sto. Zanč je en prometni strokovnjak lepo rekel... Slovence smo že naučili, zdaj moramo pa še tujce - govoril je sicer o reševalnem pasu, ampak mislim, da je notri še velik drugega v tej izjavi.
-
Potem so verjetno imeli privat zavarovanje ala coris. To je normalno. Jaz z modro kartico nikoli nisem placal nic v italiji, hrvaski, spaniji ali avstriji. Jaz oz drug clan familije. V nemciji sem placal vse, ker smrkec kartice ne poznajo ali nocejo. Turisticno zavarovanje triglava je povrnilo vse. V 7h dneh brez vprasanja....zanasat se samo na evropsko je seveda premalo. Govora je o sistemu....
-
Tudi v naših bolnišnicah morajo tujci plačati. Ravno zadnjič sem bil v Izoli na urgenci (ne zame). Pride danska družina (starša plus trije otroci). Rekli so, da si je fantek razsekalu ustnico. Najprej so dve uri čakali, nato so se jih po pregovarjanju usmilili. Najprej so jih vprašali za bančno kartico. Nato so reševali naprej. V Nemčiji je zelo, zelo dober vozni park, predvsem pa moderen. Precej nad našim. Zelo malo je starejših avtov(te vozijo večinoma kaki Turki in podobno). Največ nemških, veliko top modelov. Na, avtocesti te prehitevajo same težke makine. Tej, ki hodijo k sosedom hrčkom na dopust, pa v večini primerov govorijo nemško z mejanim L - jem.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.