Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

No pa smo tam! Moj zelenc prav da se mu ne da ve? in je za?el ka?lat pa cukat. Vleku je ?e po ravnini komej pa ful belega dima je ven spustu. Ma?ina je pa take zvoke iz sebe dajala, da se mi je kr srce trgov :(

Pa lih prjatla sva ratala :(:(:(

Pa take fajn plane sva mela :mi pijemoo: :mi pijemoo: :mi pijemoo:

Avto ?e ?aka na mehanika, sam a bi kdo kej vedu, kaj bi blo loh pa ?e se ga spla?a popravlat, da bom mal vnaprej vedu kaj me ?aka!

170000km ma, olje je blo pa ne dolg nazaj zamenjano.

:ne vem: Res nebi rad ?e po dveh mescih obupal nad mazdami :ne vem:

Napisano

Bel dim?? ajajaj to pa ni good tudi ne sli?i se dobro. Ti je kaj olja pila?Je kar naenkrat za?elo cukati?Je ?e prej kaj pokadilo oz. smrdelo za avtom?? Sem kar presene?en da je zaribalo pri teh kilometrih, motor je vzdr?ljiv samo kako je bil pa prej vzdr?evan pa ne more? vedet.

Napisano

Majster najmanj dihtunga na glavi, lahko pa ti je tudi po?ila glava ali pa blok, druga?e nima bel dim kaj delat.

Kak?na je bila tempratura ko se je to zgodilo?

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

avto je bil dva dni pri miru, pa nikol problema. Pa ga v?er v?gem, pa pustim ene 5min pa se po?as odpelem, po enem kilmetru pa ?e mal cuka, pa skos bl, kmal pa ?e dim. Temperatura je bla normalna, sam ?e bi ?e pr?gan pustu bi ?la najbr? gor. Olja pa odkar ga mam ni ni? popil.

Ja ne morm vedt kaj so prej z njim delal, ?e za servise ne vem kdaj so bli delan!

Je bil zgleda ?ist zgre?en nakup!

Napisano

Si kaj preveril, antifriz ? <_<

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Motor je 1.5

Antifriza je pa dost, -30.

Kolk se pa men to spla?a popravlat? ?e je sam dihtunga ?e, ka?ne pa so posledice tega?

Ka pa kr drug motor, ?e bi ga dobil, kak?na pa bi bla kej cena?

Napisano

Si kaj preveril, antifriz ? <_<

?e je sploh ?e bil antifriz, da ni bila samo obi?ajna voda ?zmeden?

33112_1.png

Napisano

Lej prvo naj ti mehanik preveri kak?na je ?koda, ?e je samo dihtunga in ni glava oz. blok po?en kot je ?e napisal YavarYe X6V6 potem se pa? popravi. Sam si pa povedal da temperatura ni narasla, ni zakuhal ipd.

?e je pa kaj ve? pa pa? dobi? drug motor. Za motor vpra?aj Dandota oz. ne vem ?e ima ?e Bobi eno f-ko za dele.

Napisano
:blink: to pa ni dobro za cut,ko bos kaj vedel kaj je sporocaj,motorja vec nimam je pa ga trenutno zerlo tezko dobit,ce pa je slucajno dihtunga in mogoce glava po?ena te ni problem mam eno glavo na rezervi

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Napisano

Torej, po besedah mehanika pride v po?tev samo menjava motorja. :(

Ne vem to?no ker ni odpiral, ampak menda da so ?li obro?ki in olje te?e iz izpuha.

Popravilo bi pa stalo od 700E dalje. :(

A ma kdo alpa ?e kdo ve za kak motor, k jst nobenega ne najdem! :ne vem:

Napisano
:( motor bo malo tezje zaj najt kaj je blo se je prodalo,ce pa kaj zvem pa javim

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Napisano

to pa ni dober :( ka pa ?e ti en mojster magar pol sam obro?ke zamena :ne vem: kupi? dele nekje

If in doubt, flat out... 

Napisano

A pa kej ve?, ?e pa?e od kake druge mazede motor.

323 C, alpa 323 starej?a 1.6?

323c ma cist isti motor,323 sedanke majo tudi 1.5 samo se nisem dobene pod havbo vido kaki motor ma,mogoce je tudi isti v glavnem ti rabis motor z oznako Z5

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Napisano

to pa ni dober :( ka pa ?e ti en mojster magar pol sam obro?ke zamena :ne vem: kupi? dele nekje

Ja bomo vidl, k se odpre vse skup pa to?n pogleda kako in kaj.

Stalo bo pa itak velik :vskalo:

Fantje a kdo kupi, prodam ugodno :D:D:D

Skor vse dela :D:D:D

Napisano

U matr, tole pa morm kupt :P

Drga? tud jst mal brskam za motorje tko da ?e bom kj najdu ti sporo?im.

POZOR!

Kredibilnost mojih izjav in nasvetov je lahko vpra?ljiva.

Napisano

mam jaz 2 motorja 1.8 BP in 1.5 Z5.Na 1.5 treba menjati batne obro?ke malo pije olja...,1.8 pa je tip top

:hohoho::hohoho::hohoho:

Powered by MAZDA MR racing & VICS-Variable Intake Charging System

Napisano
<_< vidim da ze se avto prodaja,si pa hitro obupal

mazdamaf311474.jpg

MAZDA POWER

Napisano

Ja dela velik, ?asa pa denarja pa ni.

No sem se pa odlo?il da ?e zmer pri mazdah ostanem :)

K tle mate same dobre stvari o njih za povedat :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Dovolj,da sem tudi pozimi zmeraj v majici z kratkimi rokavi😊   Jaz bi pripomnil-ni tako važno koliko stopinj ima zrak v hiši...bolj je važno,če je hiša suha in cela ogreta...tako ni premočnega vrtinčenja zraka itd... Ker lahko imaš 22 stopinj,pa vseeno takšne izgube,da jih komaj nadomeščaš,da vzdržuješ temperaturo zraka okoli  recimo 22 stopinj....če pa je hiša suha,pa je lahko pri 20 stopinjah lepši občutek kot pri 22 stopinjah v mokri bajti. Sem že v drugih temah pisal-najvažneje je seveda kako "poceni" zbasati potrebno toplotno energijo v bajto,da pokriješ izgube-zato TČ. Tukaj mi je pri Tilii (CTC) rekel,da niti ni tako važno katera TČ,kolikor je važno kdaj jo boš dal...mislil je čim prej,ker vsako leto brez TČ si zmetal ogromno cvenka skozi okno. Je rekel,da je njihova,ker ima boljši izkoristek itd...v grobem samo toliko drugačna,da se ti investicija povrne cca. eno leto prej... Nato je važno da je hiša suha!!!-to je v mojih očeh najvažneje...šele po tem koliko je izolirana.
    • Napišite še koliko stopinj imate v hiši. Pomemben podatek za porabo.
    • A ChatGPT si vprašal?   Pri Mazda CX-30 je takšno “skrivnostno piskanje brez opozorila na zaslonu” precej pogosto povezano z enim od sistemov ADAS ali z multimedijo, ne pa nujno z napako, ki bi jo tester zaznal. To, da se ob pisku za trenutek utiša radio, je zelo pomemben podatek — pomeni, da pisk generira originalni Mazda sistem (infotainment ali varnostni modul), ne kakšen mehanski del. Najbolj verjetni vzroki po vrstnem redu: Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (TSR) Mazda včasih zapiska brez vidnega opozorila, če kamera zazna: omejitev hitrosti, konec omejitve, “prepoved”, ali napačno prebere znak. Če imate vklopljeno opozarjanje ob prekoračitvi hitrosti, lahko zapiska tudi brez jasne grafike na zaslonu. Posebej pogosto pri: soncu pod nizkim kotom, mokri cesti, odsevih, gradbiščih. Preverite: Settings → Safety → Traffic Sign Recognition / Speed Warning Za test: začasno izklopite TSR in opozorilo za hitrost za nekaj dni. Driver Attention Alert / Driver Monitoring CX-30 zna piskati zaradi: zaznane utrujenosti, pogleda stran, “nenavadnega” načina vožnje. Včasih opozorilo izgine tako hitro, da ga skoraj ne opazite. Preverite: Settings → Safety → Driver Attention Alert ali Driver Monitoring. Navigation / Connected services opozorila Če imate: Android Auto, Apple CarPlay, telefon povezan prek Bluetooth, lahko pisk povzroča: navigacija, radarji, aplikacije za promet, Google Maps opozorila. Ker se radio utiša, je to zelo možno. Poskus: nekaj dni vozite brez povezanega telefona. popolnoma izključite Bluetooth in USB. Seat belt / senzor sovoznika Mazda ima precej občutljiv senzor na sovoznikovem sedežu. Že: torba, laptop, plastenka, lahko sprožijo občasne piske brez vedno jasnega opozorila. Zanimivo: včasih grafika ne ostane prikazana. Rear seat reminder Mazda ima sistem, ki opozarja na zadnje sedeže ali odprta vrata. Če: ste prej odprli zadnja vrata, dali kaj na zadnjo klop, lahko kasneje sproži pisk. Radarji / parkirni senzorji Če je pisk: kratek, večkrat zapored, predvsem v mestu, je lahko: blind spot monitoring, parking sonar, cross traffic alert. Mazda radarji so precej občutljivi na: dež, kovinske ograje, odboje. Infotainment “ghost” bug Pri nekaterih Mazdah (tudi CX-30 in Mazda 3 generacija BP) se pojavljajo: naključni opozorilni zvoki, brez napake, brez kode na testerju, zaradi firmware buga CMU enote (infotainment). To je posebej sumljivo, ker: radio utihne, ni opozorilne lučke, tester nič ne pokaže. Servis pogosto tega ne najde, dokler: ne posodobijo firmware, ali resetirajo CMU. Zelo priporočam: preveriti verzijo infotainment sistema, vprašati za najnovejši firmware/TSB za CX-30. Pomembno vprašanje: Ali se pisk pojavlja: med vožnjo ali tudi stoje? pri določeni hitrosti? v mestu ali na AC? v istem delu poti? v dežju ali soncu? z navigacijo ali brez? s telefonom povezanim ali ne? To lahko zelo zoži vzrok.
    • Pozdravljeni, imam M CX 30, ki kar dobro služi. Se mi pa že kakšen mesec pojavlja zvočni signal, ki ga lahko opišem kot pisk, ki bi naj na nekaj opozarjal. Na zaslonu se ne pojavi noben znak, ne zasveti kakšna lučka nič, Nastavitev nisem preverjal, sem ji sicer še enkrat preveril.  Frekvenca piska je zelo različna, v enem trenutku enkrat, drugič spet 6, 7 zaporednih piskov. Kakšnega zunanjega vzroka ali vzroka zaradi opozorilnih nastavitev v meniju ne morem prepoznati. Na servisu na testerju ne najdejo nič, se jim pa tudi drugačene sanja kaj bi lahko bilo. Tester tudi ne pokaže kakšne napake. Pogosto se v trenutku piska stiša zvok iz radia. Res bi bil vesel, če imel kod kakšno idejo. LP
    • Si PAČ kmet in s hribou duma.   P.S. ne živimo vsi tik pod nebom, matrwola
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.