Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Haha. Meni pa Forda, ki je 6 let star, niso cenli sploh. Mogoče za to, ker je gospodarsko vozilo ta tvoj BT? https://www.zurnal24.si/slovenija/kako-se-pri-otroskem-dodatku-uposteva-avto-422102
-
Eh, @Boss, ... ... ... Če se že gremo, tudi avta ti ni treba imeti. Lahko si tudi brez. Koristiš javni prevoz, pa še malo pokombiniraš s kolesom in taksijem, pa je... Ampak za avto nihče ne reče, da se mu bo odrekel, ker je to strošek in stres, ko prideš na parkirišče, pa avto opraskan, pa prideš domov in v nabiralniku položnica za prehitro vožnjo in podobno... CSD? Oni imajo pa itak neke svoje tarife. V zadnji odločbi o otroškem dodatku piše, da je naš 16 letni BTjc vreden 7.000€. Poglej si v 'Splošna debata' temo 'Mazda BT-50' pa oceni, koliko bi to vozilo bilo realno vredno na tržišču. Ne, za koliko bi se lahko prodajalo na Avto.net ampak koliko bi bilo realno vredno na tržišču... Kar se pa preživnine tiče: pri nas žena vodi dokaj podrobno evidenco stroškov. In sem samo za tole debato šel malo pregledat tale excel. A veš, da dejansko res na člana porabimo okoli 560€, za celo družino torej okoli 5.040€ na mesec. To so vsi stroški: ogrevanje, elektrika, kanalizacija, RTV, avto, hrana, obleke, knjige, ... ... ... skratka, vse. Zdaj, hrana je svoja rubrika, težko je zdaj ločit, ko se nas devet usede za mizo, koliko je kdo pojedel. V rubriki 'otroci' pa je v dobrih 17ih letih (212 mesecev) cifra prišla že do 59.260,13€. V povprečju torej 279,53€ na mesec. Začelo se je z enim otrokom, zdaj jih je že šest. Koliko gre na enega otroka, je malo težko določit, ker najmlajši je star komaj 5 let in je torej samo tretjino časa "strošek" na tej razpredelnici... V rubriki 'avto' pa je cifra 236.340,60€, v povprečju torej 1.114,81€ na mesec. Sem so všteti vsi stroški: nakup vozila, vzdrževanje, registracija, zavarovanje, nafta, vinjeta, cestnine (slovenske pred vinjeto pa tudi vse v tujini), ... ... ... Začelo se je z Tomosom ATX, avtom, terencem, tovorno prikolico in počitniško prikolico, zdaj so pri hiši FucksWagen, BTjc, Honda CB125F, tovorna prikolica (še vedno ista, nje nismo menjali za novejšo) in počitniška prikolica. Na leto pa prevozimo skupno okoli 42.000 km (najbrž ni treba posebej pisat, da za prikolice ne štejem kilometrov, ker nimajo števca...). Torej, a je otrok strošek? Ja, je. Ampak avto je krepko večji strošek. Tako, da ne mi tu, da kakšni hudi stroški so otroci...
-
Normalno. Boljše ne imeti, kot pa trpeti z njimi.
-
Po moje še vedno hodi po Evropi in išče cx30 , da bi lastnike prepričal, da naj se pritožijo.
-
Ampak @Slivka sej avto moraš imet pa al maš otroke al pa jih nimaš... oziroma, če jih imaš je še toliko bolj pomemben. Tko, da ta primerjava je rahlo brezvezna. Bi blo pa dobro, da daš tale tvoj preračun stroškov za otroka direkt na CSD, ker tele si namreč drznejo ocnjevati mesečni strošek na otroka cca 500€ ali letno 6.000€. To je ene 4x toliko kot si ti naračunal. Zdej ali CSD neupravičeno obremenjuje recimo razvezane starše z visokimi preživninami ali si pa vseeno ti tole bistveno prenizko ocenil. 😜
-