Skoči na vsebino

Prijavi

• Zadnja sporočila

• Omejitev hitrosti za tovorno vozilo na avtocesti je 80 km na uro. Za avtobuse pa 100 na uro. Tovorno vozilo ima omejevalec hitrosti na 85 ali 90 na uro. Če gre več, je nekaj hudo narobe. Se pa treba zavedat, da števec hitrosti na osebnem avtu kaže najmanj 5 % majn, nekateri tudi 10%...  
    • Ja, res se večinoma vozimo izven tega območja 50-80 km/h. Včeraj sem se trudil zaznati tresenje, ki ga imam naštudiranega na Mazdi 3 G122 MT (med 1500-1700 obrati), vendar nisem.   Hitrost po mojem ni važna, važni so obrati, pri katerih motor oz. stvari okrog njega začnejo tresti, ker pridejo v resonanco - frekvenca vžigov se ujame z lastno frekvenco motorja in pripetih stvari okrog njega. Če je tresenje (lastna frekvenca) pri 2 cilindrih pri 1600 obratih, bi potemtakem pri 4 cilindrih morala biti pri 800 obratih. Bom še testiral, ko bom vozil na primer med Ljubljano in Litijo. Kaj pa če so kaj spremenili-izboljšali (naša 6-ka je bila narejena sredi 2022).   Sicer pa, našemu vozniku CX-30 je G140 tudi zelo všeč, predvsem pa je navdušen nad AT, ki pravi da pride zelo prav v kombinaciji z radarskim tempomatom pri pogostih vožnjah v počasnih kolonah, ko se ustavlja, speljuje, ustavlja, ...           
    • Za tiste, ki stojijo ali se počasi premikajo v zastojih na avtocestah:    
    • Ampak v drugo smer pa to ne gre. Mislim, ko moraš pa ti zavarovalnici plačat premijo, je treba pa takoj, se ne čaka dva meseca...
    • In koliko imajo po novem omejitev tovornjaki? Ko sem jaz delal izpit, je veljalo, da morajo tovorna vozila imeti omejevalec hitrosti pri 95 km/h, kar pomeni, da hitreje ne morejo iti. Zdaj pa berem, da se pri 110 km/h vrže na prehitevalni pas...    
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.