Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Joj Jures, kak dan bi pa šlo brez teh hvalospevov 😀
-
Da ti odgovorim na kratko, kot motorist sem 2x boljsi voznik avta. Vratne misice mam kot Verstappen in ni dbeva da ne manevriram refleksno No pa ta teden sem 'na drugi strani' kot kolesar v Franciji. Tako avti, kot avtodomi, kot motoristi spostujejo kolesarje vzajemno. Ceste so sireoke, uzivamo vsi, noben nima problema z nikomer.... V Slo na kolesu, gre vse na noz in to na polno mimo tebe. Govorim o prometnih cestah, ker za moutain so pa odfookani francozi, to pa samo slisis pss pss pss pss, pardon, uh la la, sam letijo dol med smrekam ampak pri njih je to povsod dovoljeno, tudi avtodomi so povsod na svoje, ni prepovedano. Normalno da potem vsak najde svoj prostor. Pri nas? Omejitve, prepovedi....da o omejitvah na cesti ne bi. Pri nas je na 50m drug znak za omejitev, sploh bi vec odprtih cest. Zato pa se sproscamo izven slo...
-
Kar je napisal jures je popolnoma, do potankosti točno. Sam se vozim dva do trikrat po avtocesti med Koprom in Ljubljano. Toliko ene agresivnosti kot je pri nas je ne vidiš nikjer. In posledično se, ko pridejo tujci k nam, prilagodijo našemu stilu vožnje (prevelika hitrost, nevarna prehitevanja, vožnja po levem pasu deset kilometrov...). Tipičen primer takšne vožnje je na odseku od Kozine proti Kopru, kjer se popravlja cesta. Pokažite mi s prstom enega, ki tam vozi 60km/ uro. Mogoče se kak Nizozemec res vozi takoj na začetku, a ko vidi, da ga domačini lepo in prehitro prehitijo na tistem ozkem odseku, kjer komaj vozita vštric dva avta, storijo enako. Nazadnje je en model iz notranjosti dežele prehiteval tako kamp prikolico in zaružil v kamnite bloke, ki so ob strani. In smo lepo stali urico tam in se po polžje cijazilii, ter si ogledovali zanimivo okolico. Na naših cestah absolutnon primanjkuje avtocestna policija, več radarjev in večja kontrola policajev.
-
Tam so bili rumeni Britanci, tu pa modri Japonci. Drugače pa res malo spominja na Camel Trophy...
-
Katerem šefu? Kak eni enostavno stvar zakomplicirajo... Ja, Boss, imam možnost imet plačan hobi.
-