Skoči na vsebino

CX-7 zavore - poznate te firme?

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kot tudi drugi sem pri 34.000km za?el ?utitit masa?o preko zavor.....trese za popozdit ko se segrejejo (ve?kratno bremzanje, medtem, ko po dolgi voznji ko so hladne ne tresejo). Jajca od materiala!

No na?el sem dokaj poceni plo??ice, videti kvalitetne, zanima pa me ?e kdo pozna te firme:

EBC

http://www2.partstrain.com/store/index.php...tt=Brake%20Pads

AKEBONO (na CX-7 forumu jih ne morejo prehvaliti)

http://www2.partstrain.com/store/index.php...ND(universal:0)

Objavljena slika

Objavljena slika

BENDIX

PBR

Napisano

Diske ma? tud zvite, kar verjemi, ker na prej?nji ?estki sem tud na vsake 40.000km menjaval diske ker so tresli.

33112_1.png

Napisano

pod garancijo?

aha in to na 40.000 kot na 80.000. Sicer so se nek upiral, da ne bi smel po lu?ah vozit, pa sem jih s ?isto resnim ksihtom vpra?al, kje ima Mazda hovercraft button, da bom lahko lebdel nad lu?ami, ?e pada de?. ?al odgovora na to vpra?anje nisem dobil tako, da pa? ko pada de? ?e vedno v kako lu?o zapeljem. :ne vem:

33112_1.png

Napisano

aha in to na 40.000 kot na 80.000. Sicer so se nek upiral, da ne bi smel po lu?ah vozit, pa sem jih s ?isto resnim ksihtom vpra?al, kje ima Mazda hovercraft button, da bom lahko lebdel nad lu?ami, ?e pada de?. ?al odgovora na to vpra?anje nisem dobil tako, da pa? ko pada de? ?e vedno v kako lu?o zapeljem. :ne vem:

hahaha :bravo:

care si B)

Lp,

D

Napisano

js mam pa kontra problem ko so hladne ne tresejo ko so vroce bremze pa tresejo,sem bil na servisu in so mi rekli da bojo zrihtal to ko grem na servis kr je pa kmalu..baje da bojo samo malo postruzli..itak mi cisto malo tresejo..

www.trziskisladoled.si

Napisano

Glede, da nem?ko ne znam, a ni napisal, da tam pri 17.000 oz. 25.000 so diske samo podrejal brez menjave. Bru?enje diskov je pa? en Bla?ev ?egen, ki samo odlo?i neizbe?no kot je menjava diskov.

33112_1.png

Napisano

Glede, da nem?ko ne znam, a ni napisal, da tam pri 17.000 oz. 25.000 so diske samo podrejal brez menjave. Bru?enje diskov je pa? en Bla?ev ?egen, ki samo odlo?i neizbe?no kot je menjava diskov.

samo nadaljujem, Bru?enje diskove en VELIK bul?it, razen ?e je avto pol samo parkiran, samo v tem primeru ne rabi imet zavor.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Mo?no sumim, da so mu diske pri 17.000 res menjali. Po moje so mu jih samo pobrusili in to ponavadi zdr?i to?no tam nekje med 5.000-10.000km. Lahko, da so mu rekli, da je menjano pa ni bilo, saj po bru?enju disk zgleda skoraj tako lepo kot bi bil res nov in te?ko verjamem, da je model po "menjavi" snel kolo in si disk ogledal z vseh strani. :ne vem:

Edino kar je ziher ziher je bla menjava pri 40.000km, ko ?e niso ve? mogli drejat :hohoho:

33112_1.png

Napisano

Pravkar sem ti hotu predlagat...

Jaz bom moji Alfetti za bo?i?ka privo??il tole...

http://www.larkspeed.com/index.pl?a=i&...cs-Vented-Front

http://www.larkspeed.com/index.pl?a=i&...rake-Pads-Front

Hvalijo precej... tako da se mi zdi gut nakup... pride pa manj kot 400US dollars... :bravo:

Feel free....

Napisano

Mojster beri tole.

Cracks in Drilled/Slotted Rotors August 27, 2009

Reviewer: Michael East from Lake Charles, La

I combined the Red stuff brake pads with these rotors and have done no hard breaking for the past 4000 miles and upon inspection when rotating my tires I found several cracks in the rotors where they are drilled. Stay away from these rotors and stick with the slotted only.

?zmeden??zmeden??zmeden?

Napisano

clovek ne more kar po?it, kje s to najdu

pa pazi moje niso ebc.....

ti mislim da govori? o ebcju, ki pa je imel problem na pe?ojih........

EBC so namrec ventedin je med slojem spranja, rotora so pa polne in dvojne (double disc) :bravo:

Preve? misli? in to celo narobe, tako da je to nekoristno porabljem ?as.

Evo ti link

Napisano

Dobr ne govori glih o teh - te so StopTech za mpsko...

Ma isti ?morn, samo dimenzija druga?na, mora? pa upo?tevat tud razliko v te?i, tako da ....

Napisano

Situacija danes - normalno bremzanje.....

http://www.mojvideo.com/video-problem-brem...74e246d5eb4fc50

ah to ti le avto ple?e po glasbi.... :bravo:

Sam je pa hec, da ti najprej oreng zaniha volan (a je mo?no, da so bile kolesnice) in ?elo potem za?ne tresti zaradi zvitih diskov.

33112_1.png

• 1 mesec kasneje...
Napisano

No takole, prej?nji teden na 1500km dolgi poti se je dokon?no odtrgal mojim diskom ki so tresli 10 po rihterjevi lestvici

Objavljena slika

Objavljena slika

V Petek sem jih zamenjal se spredaj (po tem ko sem gledal in se u?il ko je Ajvar zadnje menjal) :bravo:

CX-7 je sedaj cel preobut. Zaenkrat se vpeljujem bremze ampak razlika je ?e o?itna... :bravo::bravo:

To je pri 40.000km... :angry2:

:ouje:

Objavljena slika

Si dal prav levo desno ?

• 3 meseci kasneje...
Napisano

No takole, prej?nji teden na 1500km dolgi poti se je dokon?no odtrgal mojim diskom ki so tresli 10 po rihterjevi lestvici

Objavljena slika

Objavljena slika

V Petek sem jih zamenjal se spredaj (po tem ko sem gledal in se u?il ko je Ajvar zadnje menjal) :bravo:

CX-7 je sedaj cel preobut. Zaenkrat se vpeljujem bremze ampak razlika je ?e o?itna... :bravo::bravo:

To je pri 40.000km... :angry2:

:ouje:

Objavljena slika

Pozdravljen!

Po ?tiriih mesecih vo?nje z zavorami, ki si jih pokazal na sliki, me zanima, kako se je menjava obnesla?

Imam namre? tudi CX-7 v lasti z enakimi problemi (tresenje pri vi?jih hitrostih), ?e vedno v garanciji, vendar glede na povedano bi skoraj raje kupil sam kak?no drugo robo, ki je preverjeno dobra. Ne mislim hodit non stop po servisih in jamrat!

Hvala in lp

Napisano

po 9.000km vse ok - oziroma ne ves da jih imas...:)

Pa pazi na Interclassu so mi rekli, da ne menjajo samo diskov ampak tudi roke pod garancijo!!

Mogo?e nisem prej zasledil, katere si pa to?no kupil? Pa kje?

Hvala lp.

• 2 leti kasneje...
Napisano

Zdravo,

jaz sem tudi (v garanciji) menjal diske na 45.000.... no, sedaj sem na 90.000km in ista stvar, spet krivi diski. In jasno, na servisu jamrajo da "najbr? garancija ne bo ?la skozi". se na?eloma strinjajo da 45.000km ni ravno realna ?ivljenska doba diskov (itak!), ampak pa? "da jih ne morejo zdej kar skoz menjat zastonj". Pravijo pa? da so diski pre?voh in da Mazda nima re?itve za to...

Pol se pa j*bi, ane? Ne vem kaj bi zdaj... bi kupil kak?ne bolj kakovostne, samo ne vem kaj bi kupil, da bi bili ziher bolj?i od originalnih (nisem ravno doma v teh zadevah :)). Bi vzel kak?ne Brembotove samo na njihovi www strani ne pridem do podatka, ?e imajo kaj prav za ta avto.

Ima kdo kak?no re?itev oz. predlog?

Sicer nisem imal ve?jih te?av, ampak sem si vseeno predstavljal da bo Mazda (sploh "made in Japan") kvaliteta pa? bolj?a. Kot veste jo imam predelano na plin (zdaj ca. 70.000 km) in dela v redu, ?eprav mi na (uradnih Mazdinih) servisih vsaki? re?ejo da bo "vse crknilo", da bo "ma?ina ?la", ipd. Menjal sem radio/Cd pod garancijo (so ful komplicirali), parksenzorji in blouetooth je zezal, voznikov sede? se malo gunca, nekaj mi je na spojlerju plasitka odstopila, pa ?e neke te?ave imam pri v?igu (akumulator je nov!). Prakti?no za vsako zadevo ki se pojavi najprej re?ejo, da je to zaradi predelave na plin, kot da sem idiot.

Avto je sicer super za vozit, ampak je to ziher moja (prva in) zadnja Mazda.

Hvala, kerr

Napisano

Js mam Brembo kit gor in diski imajo ?e krepko ?ez 100 kkm pa nobenih te?av. :ouje:

Napisano

Js mam Brembo kit gor in diski imajo ?e krepko ?ez 100 kkm pa nobenih te?av. :ouje:

Mi zaupa? katere in kje si jih nabavil/montiral? Ker na Mazdi pravijo, da je to sedaj moj problem.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.