Skoči na vsebino

Tole je pa kr smeh

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 13 minutami je GoB napisal:

Da si star, se zaveš takrat, ko prideš z veselice sit namesto pijan.

Hudič je, ko na poti razmišljaš a greš na veselico al se že vraćaš z nje.

• Haha 1
  • Začuden 1

33112_1.png

Napisano

- “Vi ste bili pa gotovo čudežni otrok!”

- “Ali res tako mislite?”
- “Da, verjetno ste pri šestih letih vedeli prav toliko kot zdaj...”

Napisano

Okrožno sodišče v Ljubljani

Zadeva: pritožba

Dne 2.3.2009 sem ob cesti res opazil okrogel znak z rdečim robom, v katerem je bila na beli podlagi številka sedemdeset (70). Poleg te številke pa ni bilo nobene merske enote, ki bi označevala, na kaj se sklicuje ta številka.

Kot sami veste, je Državni zbor Republike Slovenije z Ukazom o merskih enotah (Zakon o meroslovju (ZMer) Ur.l. RS, št. 1/1995 in Spremembe Ur.l. RS, št. 8/2000-ZUT, 22/2000), sprejel zakon, da so merske enote določene na temelju mednarodnih dogovorov, ki obvezujejo tudi Republiko Slovenijo. V Republiki Sloveniji so s tem zakonite merske enote SI standardizacije. V tej uredbi je določeno, da je merilna enota za dolžino meter, merilna enota za čas pa je sekunda. Izpeljava za hitrost je torej enota dolžine deljeno z enoto časa (m/s).

Ne morem si zamisliti, da celo delavci Ministrstva za notranje zadeve kršijo enega od osnovnih zakonov v RS. Torej, pri številki na znaku ni napisana merna enota, to pa pomeni, da velja v tem primeru osnovna mednarodna enota, ki jo je Republika Slovenija sprejela in uzakonila za uporabo na ozemlju RS.

Zato sem, spoštovano sodišče, predpostavljal, da pomeni število 70 na znaku veličino za osnovno enoto meritev - to je m/s. To je 70 m/s, kar je enakovredno 252 km/h. Ker sem jaz vozil le 51,39 m/s oziroma 185 km/h, kar je mnogo manj od določenih 70 m/s, prosim cenjeno sodišče, da mi nemudoma vrne nezakonito odvzeto vozniško dovoljenje.

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano

Združeni narodi so zaprosili vse države, da podajo pošteno mnenje o pomanjkanju hrane v ostalem svetu.

Nemci so vprašali, kaj je to 'pomanjkanje'.

Afričani so vprašali, kaj je to 'hrana'.

Kubanci so vprašali, kaj je to 'mnenje'.

Američani so vprašali, kaj je to 'ostali svet'.

V slovenskem parlamentu pa še vedno niso končali razprave o pomenu besede 'pošteno'...

Napisano

Delavci so obnavljali samostan. Nune so skuhale preveč juhe za kosilo, zato je mati prednica naročila neki nuni, naj jo odnese delavcem, saj so gotovo lačni. Nuna pa je sklenila, da jih bo prej malo povprašala o veri. Ko je prišla na gradbišče z juho v rokah, je vprašala enega izmed njih:
- "Ali poznate Poncija Pilata?"
Delavec se obrne proti skupini in zavpije:
- "Hej, fantje, ali kdo pozna Pilata?"
- "Zakaj?"
- "Njegova stara mu je prinesla juho..."

Napisano

– "Poglej, Janezek, tvoj bratec je izgubil svoj prvi zobek!"
– "Ja, tako se bo naučil pustiti pri miru moj playstation..."

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.