Danes je en teden od naročila na autodoc, ma kaj to zmer tok časa traja? Zdej zastopm zakaj je Janez svoje ploščice naročil že pol leta prej kokr jih bo dejansko rabu
Do grosista iz Avstrije sem izvedel, da Zimmerman naj nebi sam izdeloval diskov in ploščic, ampak prepakira pod svojo znamko kvaliteto, ki ji lahko zaupa.
ATE je pa tisti, ki sam izdeluje material pa še to ne za vse tipe.
koliko sem pa gledal pa ima cx 5 184 kW diesel največje diske, ki se verjetno na 6 tudi ne bi zvijali.
jaz sem z mojimi naredil cca 100000 KM in je avtomatik
Zanimiva informacija. Bom poročal kaj bo z njimi ampak verjetno bodo čas dokler imam avto zdržali.
Toliko so sedaj naredili original + ploščice (94 tisoč)
V splošnem bi (če ni od nakupa mililo predolgo časa) te stvari najprej uredil s prodajalcem - kaj se da naredit glede tega, jamstvo, etc.
Če ta opcija ne gre čez, ti svetujem, da avto pelješ na tester -> ali do pooblaščenca, ali pa do privatnika. Mazdini dizli so občutljivi na ali slabo nafto, ali slabo servisiranje, ali kratke razdalje, ... Tester bo povedal kje je najverjetneje glavni vzrok. Potem pa dalje.
Za proizvajalca pa so te samo za 2018 letnik in naprej
Mazda je torej vmes posodobila kataloško in imajo letniki od 2018 naprej "boljše" diske, dimenzijsko so identični, so pa težji (8,9 vs 8,1) kg. Jaz sem se držal tanove kataloške in vzel te tanove, poročam kakšno bo stanje, ko jih dobim
@scania gledam diske za mojo - dejansko je razlika med mojim in tvojim, namreč moja disk oem se konča z "A", torej GHR133251A..imaš kaj info kaj je razlika z tistimi brez A?
Sedaj sem preveril nivo olja in je pod sredino med min in max.
Servis je predviden konec aprila - začetek maja.
Letno delam 20000 km mogoče kak km več,trenutno imam 211000 km.
Katero olje priporočate za mojo Mazda 6 letnik 2015 CD 150 ?
Letos nameravam sam kupiti olje,ker mi je malo drago pri originalnem serviserju,dali pa so mi
DEXELIA 5W30 DPF (208).
Mazda olje je ok, ampak delaj servis na 10-15 tisoč prevoženih, sploh ker imaš težave z EGR
Evo, dobro da imamo zgodovino in datume na tem forumu.
Aprila bo torej moja M3 2 leti z mano.
Včeraj sem opravil mali servis, tokrat samo olje in filtre. Nato sem mehaniku dal listek, na katerem so priporočila od @scania. Torej zaenkrat ima moj avto 164.000 km, na naslednjem intervalu sva se pa z mehanikom zmenila, da zamenjava nekaj stvari iz listka. Torej na nekje 180.000 km.
- napenjalec
- mikro jermen
- jermen vodne črpalke
- očistit loputo za zrak
- vse 4 diske in ploščice
- namazat bate v čeljhustih
Iz listka sva pa črtala stabilizator in štangice, rekel je, da se to sliši ko je fuč.
In pa čiščenje sesalnik kanalov. Nekaj je pojamral da je treba vse razdret da prideš do njih.
Nekaj mi je še kazal da mi vodna črpalka spušča, je nek zelen posušen prah okoli. Potemtakem lahko še to poleg jemena? Sicer nisem opazil da mi pije, edino ko sem ga kupil, sem zamenjal komplet tekočino in dolil 1 dcl, ker je manjkala.
Sedaj pa... bi prosil za kakšne linke na autodoc da naročim zadeve oziroma nasvete kaj vzeti.
Za diske in ploščice sem našel na foumu da priporočate Zimmerman diske in ATE ploščice?
Diske in ploščice menjaj enak komplet, torej oboje isti proizvajalec.
Če jemleš dol jermen in napenjalce, menjaj še vodno pumpo in maš mir.
Sesalnih kolektorjev po moje ne rabiš pucat, razen če opažaš povišano laufanje motorja v prostem teku - naj nekdo z G120 pove na kolkih vrtljajih mu avto miruje.
Je razlika. Za Mann najdražji kabinski filter sem plačal na Autodoc cca. 15 €, Mazda ti podobnega zaračuna cca. 30 € + delo. Podobno je verjetno z zračnim filtrom.
Lahko kupiš 5 litrsko kanto olja za 45€ (pri olju prihraniš 50€) in ti bodo zaračunali še okoljsko takso in stroške z odpadnim oljem ... mogoče bo na koncu 20€ prihranka. Pri morebitni okvari znotraj motorja, pa bo krivo tvoje olje. Sam tega zato ne bi naredil, saj gre za najdražja garancijska popravila.
Če pride do okvare motorja ti bodo tudi za zračni filter komplicirali
Sodelavcu je astra pila liter olja na tank goriva. So mu na servisu rekli,da generalka pride 1500€, samo da mu ne garantirajo, da po generalki ne bo več olja pil.
Frend dela na Reno servisu,pa je reku, da menjajo 1.2 tce motofje zaradi porabe olja, pa da se je tudi že zgodilo,da je nova mašina isto imela prekomerno porabo olja 🥴
me pa zanima,kako se boš odločil, ker tudi meni 6ka, 2.0 (147KM) popije liter 10 000km. Sicer poraba še ni pretirana,samo glede na to, da bi rad avto še nekaj časa imel, me zanima, koliko pride tak strošek popravila/generalke ?
VSAKA MAZDA BENCIN pije olje. Odvisno je sam od vožnje (pri mestni se v skyactiv-g generira ful goriva v olju in pol ti nivo olja naraste kar te lahko zavede), pri relaciji in AC pa pridno papca. Pol litra na 10kkm prevoženih je povsem normalno, 1 liter je pa fora med min in max, tako da če se držiš uradnega intervala ne boš nikoli pod minimumom.
No kar sem hotel povedat je, da ti je džabe delat generalko, če spije liter na 10kkm.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pooblaščeni servis ti bo menjal samo motorček, če je potrebno. Priporočam, da pokličeš na najbližjega in se pozanimaš.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani