Skoči na vsebino
Katero olje?
Napisano

Sem gle?dam na motorja-olja sem je ve? razli?nih 5w30 zdej na specifikacije se pa ne spoznam kaj vzet. Se ti da nalimat link?

0w30 ali 5w30 ACEA C3

?eprav bi jst priporo?al bolj 5w30, ker Mazde rade me?ajo gorivo v olje in posledi?no postane olje redkej?e.

Hvala lepa  :)

Samo da ne bo pomote, ?e ?e kdo drug to bere in bi lahko na hitro spregledal, tole olje velja samo za dizelski skyactiv motor.  :)

Bencin pa 0w20 ali 5w30, API SN oz. ACEA A3/A5.

Da ?e jaz pristavim k skledi: na toyoti dizlu sem ve?ino ?asa vlival castrol magnatec 5w30 A5, predvsem da ne bi preobremenjeval motorja ob mrzlih v?igih vsako jutro. Pri 180 tiso? po servisu ?e vedno ne spije ve? kot 2 deci olja na 15 tiso?, je pa res, da je bilo olje vedno menjano na 15 tiso? ali 1 leto, kar je bilo prej. Zato bom naprej veselo trdil, da je to eno izmed bolj?ih olj na tr?i??u (cena pa tam tam).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Torque PRO seznam dodatnih PID-ov
Napisano

Kater OBD vmesnik uporabljate? Imam nekaj pocenskega, pa ga nebi ravno tla?il v "nov" avto, da se ne zgodi kaj nepri?akovanega. Sem ?e razmi?ljal o nabavi BlueDriver-ja, ima kdo? V?e? mi je, ker podpira Android in iOS, ker sem presedljal na iOS. V?asih sem isto uporabljal Torque na Androidu in sem bil zadovoljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava ohi?ja klju?a - CX-3
Napisano

Aless a mi posljes link od prodajalca. Jest sem se isto zanimal za drugo generacijo, ampak imajo vse kitajske replike drugacen dizajn in notri ne pase original vezje (cip). Opcija bi bila da naredim kar si ti in nabavim komplet z elektroniko in imobilizerjem in ga potem sam skodiram. Ce se ne motim lahko sam skodiram nov (tretji) kljuc, ce imam dva originalna kljuca? Na uradnemu servisu nemorem kupiti samo ohisja ampak cel zgornji del kljuca k pa pride... Prevec :D

Naredil bi pa novega ker sem ta kljuc ze dobil v bogem stanju in je povsod luft.

kakor sem gledal, ima? 2 tipa klju?a, da je baterija na sredini ali pa da je baterija "pri vrhu"

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava ohi?ja klju?a - CX-3
Napisano

Pozdravljeni foruma?i,

zanima me, ali je kdo ?e menjal ohi?je klju?a pri CX-3, je kitajska varianta iz ali/ebay ok, je sploh kaj razlike v kvaliteti s originalom? Klju? deluje, ampak je plastika po?ena - torej rabim samo ohi?je. Nisem se ?e pozanimal na servisu, koliko sploh pride original. 

Also moja prva objava na tem forumu, od letos januarja ponosen lastnik Mazde CX-3.  :jupiii:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.