V glavnem, za tako stvar je ročni menjalnik zakon.
V Ameriki imajo enaki avti a z ročnim menjalnikom približno 30% višje cene. To velja še posebej za športne avtomobile. V zadnjem času so postali pravi hit in zelo iskani.
Oba sta prava. A dolžina obeh je samo 278mm. Ne vem, če ne bo opletal, ker je ležišče dolgo 300mm.Jaz sem dal noter 95Ah, ki je dolg nekje 302 mm. In paše točno v luknjo pa še moči ima več kot preveč. Ne pozabit, naši avti so dizli s ful porabnikov.
Tole razlago bi pa tud jaz rad slišal. DPF nima direktne povezave z oljem, razen če ti avto kuri olje.
Preberi si razlago Aless-a malo više. Govora je o tem, kolikoima posamezno olje VMP (sulfatnegapepela). Manj kot ga ima, manj bo obremenjen DPF filter. To se je tudi pri meni poznalo, ko sem vlil noter Motul olje, ki ima tega "pepela" manj.
Hm, to bi znal Aless bolje razložiti. Že pri mojem Motul so se časi med regeneracijami podaljšali. Na začetku, dokler je bilo olje še novo, celo za 40-50 km.
Ravenol v avtu, prvi občutki, slišat je kot Golf 😂
Ne sej ne, lepo teče, prej je lepo teklo, sedaj isto, zanima me če se bo regeneracija kaj podaljšala, pa bolj mirno bom spal vedoč da mam res dobro olje v avtomobilu
Poročaj o regeneracijah. Me prav zanima, če bo kaj drugače. Sicer bom pa tudi sam dal ob naslednjem servisu to olje not.
Avto je uvožen iz Italije in je sam 2 leti garancije neka taka fora pa še to gre pa pa ko avto uvoziš.
Ne bo držalo. Vsaka mazda ima najmanj tri leta garancije.Pri nas je 3+2.Garancijo lahko uveljavljaš v vseh državah evropske unije. Moja je tudi uvožena iz Nemčije pa sem trikrat uveljavljal garancijo pri nas brez problema. Prav tako pri stari, ki sem jo uvozil 2006 leta prav iz Italije.
Mogoče neumno vprašanje
dizel : Olje zadnji diferencial --> 150000km , to je mišljeno pri AWD ? Konec meseca me čaka servis in študiram kaj vse narediti pri 153k km. Danes je bil na čiščenju DPF filtra in sesalnega kolektorja.
No Alex mislim da imam jaz tocno ta problem. Se ne zatakne zatic in tudi pri meni je verjetno zajla problem. Razdiranje ne uide ker drugace ne prides zraven
Mogoče je kje na netu kaka razlaga, kako naj bi se to naredilo? Ali pa, da greš na uradni servis in njih vprašaš za pomoč. Po mojem ti bodo rade volje dali kak nasvet.
A si zlagal z ročicami v prtljažniku? Tam sta dve ročici, če se ne motim na levi strani. Preveri, ali se ni mogoče katera zataknila v odprtem položaju.
Problem je bil z zajlo, ki skrbi, da se zatič zatakne, ko dvigneš sedež. Enostavno ne natedi "klik". Baje, da je kar zahtevno popravilo, ker moraš razdirati sedež!?🤔
Ne... z nobenim ni priporočljivo, tudi z boljšimi v teh dizel motorjih, kjer se steka nafta v olje ob nedokončanih regeneracijah, delati servise pri tolikih kilometrih. Priporočilo je vsakih 10000 km.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
O, verjamem. Kakor verjamem tudi, da tisti, ki si kupi električno kolo, navadnega več ne pogleda. 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani