Oh yeah, začel sm sestavlat novo kišto. Slikce bojo! Rabm pa mnenje... Razmišljam, da bi zadnji exhaust ventilator priklopu na CPU OPT 4-pin, da bi mu vrtljaje uravnavalo glede na temperaturo procesorja. Nekak skladno s tistim primarnim na hladilniku.
Torej bolj kot se proc greje, bolj tut izpuh meče ven. A je kdo to že probu? A v idle načinu potem laufa na višjih obratih? Verjetno ni bistveno glasnej? To je tut edini 120mm, večji zadi ne gre, ostali fani so 140mm in so praktično neslišni. Dal bi jih v biosu na stalno delovanje na 30%. 2x 140 spredi not, 1x 140 nad hladilnikom zgori ven. Hladilnik ma pa še svoj fan. Zadi bi pa potem meu 120mm na CPU OPT ven, da ne bi biu omejen na 30%. Je to ok zamišljeno? Hvala vsem entuzijastom za odgovor ☺️
Postavitev je povsem ok, tudi zadaj je lahko povsem stacionaren. Odvisno pa kam boš obrnil cpu hladilnik, mora biti tudi poravnan tako, da piha nazaj.
Tudi jaz sem se oborožil😁. Glede na to, da je 98% vse narejeno na kitajskem sem se odloču za talega kitajca😁 iz Poljske. Zaenkrat deluje ok. Je tih, dve stopnji obratov in sicer kao EKO deluje z manjšimi obrati in avtomatsko prilagaja obrate glede na moč. Glavnem priklopu sem 3-3.5kW mašinc (velik, mali flex, luči, vrtalko...) vse pelje. Pa tudi piknik je zdržal🤘
Ja normalno da je rezerva, npr v kampu pri nas ima lignje frigane 12, na žaru 12,5, s prilogo vred !!!
Potem se pa zapeljem do Crikvenice, tam imaš verjetno identičnega dobavitelja, so pa lignji posebaj 15, pa še 3 eure priloga... pri čemer moraš še upoštevat, da je tam verjetno dobava še ceneje, ker ima večje količinsko naročilo zaradi mase ljudi
Evo bil sem za vikend v Fažani pri Puli. Zvečer smo šli na večerjo pa so cene dvignili za cca. 30%, kar ni malo. Bili smo v klasični obmorski konobi, noben luksuz, pač tisti standar. Lingji 18EUR, špageti bolonese 13EUR, špageti carabonara 15EUR, pizza capricossa 13EUR, točen pir 4EUR. Coctaili so 10EUR, kepica sladoleta 2 EUR, palačinka 3,5EUR. Na poti nazaj sem šnofnil še zunanje menije v drugih konobah in ugotovil, da so cene tam tam, in sem nato od natakarja tudi dobil potrditev, da so cene vsi gostinci hkrati dvignili, torej so se dogovorili.
Ne vem ali so naši gostinci tud toliko podražili, ampak tole se meni zdi predrago za to kar dobim, ker gre pač za klasično menza hrano in nič več. Pretiravanja ne maram in bomo šli pač manjkrat ven jesti, pa naj tole Nemci financirajo.
Mislm veš kaj je fora - že samo trgovine si poglej, kok je cena npr cocacole, kruh, mleko, paštete...vse je šlo gor 15%, logično da bodo tudi gostinci podražali, pa če so morali ali ne. Pri sosedih je cena v trgovini še višja kot pri nas, verjetno imajo tudi dobavitelji hrane neke upaljene marže.
Vse skupaj lepo nakazuje umeten dvig cen in neke lari fari izgovore... so pač dvignli, ker so vsi dvignli, ni drugega izgovora
Bo pa pri njih kriza večja kot pri nas, sem prepričan, težko bodo lokalci, ki ne živijo ob morju preživeli tak dvig cen v trgovinah
Meni se je v ponedeljek po AC nasproti pripeljal en starejši možakar iz Nemčije. Sem mu blendal in trobil, upam, da je pravočasno dojel, kaj počne (v ogledalu sem samo še videl, da je polovično zapeljal z vozišča).
Pred tremi tedni sem imel BTjko na pooblaščenem servisu Interclass v Ljubljani (tisti, ki so pozabili kombinirke in tisti, ki so pozabili priviti vijake, ko so menjali jermenico). Kljub servisu se BTjka čudno trese, kadar je pod obremenitvijo. In to vedno bolj. Zato danes odprem kanal in zlezem pod avto. In odkrijem uničen križ na kardanu. Za dodatek: križ je popolnoma suh, čeprav naj bi ga na servisu podmazali. Ma, pizde usrane, ne pa servis!!! Boljše naredim, če ga peljem tu v vasi enemu 'majstru', ki pod kozolcem popravlja stare traktorje. Boljši servis bo naredil pa bistveno cenejše kot pa pooblaščeni servis...
A si rešil kaj pametnega potem s tem? Dobropis, karkoli?
A kej kosimo? Jaz sem prvič menjal olje v kosilnici, klasika B&S SAE 30. Potem pa izkoristil popoldansko vreme in šel v akcijo, ker sem imel že tako visoko travo, da ni šlo čez em dal dol ščitnik pa se je isto zabijal zarad mokrote.
Laksarco v roke in gasa, vse kar ponavadi pokosim z obično + še ene kar nekaj strmine, ki je čudovito drsela. Glede na uro naj bi porabil 1856 kalorij in 165 minut, kar se mi zdi za 4 are odličen rezultat. Pa še žgal sem ga ko norc, da me tema ne prehiti. Dans pa pač desna roka mal počiva
So me obvestili, da gre naš enoprostorec čez 14 dni v proizvodnjo.
Saj ne vem, ali naj se tega veselim ali naj se tega bojim. Mislim, ko spremljam, kakšne težave imajo ljudje z novimi vozili in kako slabi materiali so v novih vozilih, dobim občutek, da bi bolje naredil, če bi starega pošteno poservisiral pa bi znalo biti, da bi zdržal več kot novi...
S popustom na žlahto v revozu in z doplačilom za xenon je bil 16,5K€
Megane kot drugi avto v teh 14 letih odličen prav zaradi nizkih obratovalnih stroškov.
Čisto nesrečen sem, ko gledam kaj bi lahko kupil. Ampak ziher nisem edini nesrečnež, ker tale avtomobilski trg je postal katastrofa. Pa še na slabše gre. Najbolje da kupim dva avta in enega potem v garaži pokrijem z deko (ga šparam za po letu 2035).
Včeraj v Lajbahu spil vrček Reservoir Dogs Blondie, lih prou sladek in zakisan od enkrat, prijetnega vonja in super piten, priporočam.
Prav tako imate sedaj (ni vedno na razpolago) v Hoferju od Green Gold Brewing na voljo Kombajna. Isto, noro dober vonj in super pitno, prav tako priporočam.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz sem na 16, pa bom kupil sedaj 32.
V Call of Duty Warzone se dejansko pozna, če hočeš dosegat stabilnih 144. Manj kupiranja gor/dol.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani