Torej ... na sihtu in povezanih firmah se tale korona kar hitro siri. Zvedel danes da je v oddelku trzenja ena pristala v bolnici (stara cca. 28). Potem bil na vezi z programerjem iz povezane firme, kjer so vsi fasali in je rekel, da je pac brez okusa in vonja in nekako, kot da bi ga zbil avtobus ampak glede na to, da me zaradi sluzbe klice je kar ok. Sicer nima tako veze samo je popularno to ... prva ni cepljena, drugi je cepljen z AZ in je bil narocen na pozivitveni odmerek. Sedaj ga ne bo rabil.
No pol pa druga bolj zanimiva storija ... X oseba ima eno od teh laznih potrdil. Pac nekaj eur in bam imas potrdilo da si 2x cepljen z pfizerjem. In sedaj vse bolj opaza kako okoli nje zbolevajo (mami skor v bolnic, brat tud ni lih v easy cez prisel), potem prej omenjena v bolnici, ..... No in sedaj bi se rada cepila. Ampak od zadnjega "cepljenja" je minilo 2 meseca. Pa to bi bila potem samo ena doza, ce bi se smatral kot pozivitveni. Se pravi nekako je malo fucked.
Ta forum sem več let podpiral tudi na način, da smo prispevali za nakup licence, strežnika in podobno, ker nam je ta forum res prav prišel, sam sem tudi naredil ne vem koliko DIY (webasto, šobe bla bla bla, bil je rešitev mnogin lastnikom, povod za druženja....). Sedaj pa je zaradi nekaj nemogočih posameznikov ratal sramota znamki mazda. Še sam se bi ogibal znamke, če bi vedel kaki so karakterji voznikov........adijo pamet, tole je umobolnica, ne me narobe razumeti nekateri jasno izraćajo svoje mnenje medtem ko drugi posesivno, agresivno in žaljivo gledajo neenako misleče. Jest je naredil vse za ta forum, še dajal iz svojega žepa zanj, in tudi jaz ga razumem.
Jest imaš moj glas da UKINEŠ ta forum. Sramota res, sram vas je lahko!
P.S. Jaz sem cepljen drugič junija 2021
Govorim za obe strani:
Meni pa res nekaj ni jasno ... zaradi ene slabe in pokvarjene teme je taka drama, da je treba forum zapustit in na podlagi tega komplet vse zakljucke potegnit.
Mislem kot, da bi se od zene locil ker drugace super kuha pa je res fajn ... samo vampe pa ultra zanic nrdi. Pac reces da si sit in ne bos jedel in je.
Tako tudi preskocis to temo in je.
P.S. Tocno take drame se dogajajo na vseh forumih tako, da tole ni nekaj novega. Ignoriras in gres naprej.
Saj se vsi zavedamo, da se gredo ljudje po večini cepit iz razloga, da si KUPIJO življenje nazaj in ne iz razloga bolezni? Al tega nekateri še vedno ne štekate?
Vedno na to napisem isto .... ali se zavedamo, da se vecina ne gre cepit zaradi politike in ker ne marajo Janeza. Ali tega se vedno ne stekate?
Nisem nek hribolazec, toda danes mi je uspelo prilezt na veliko planino. Je sel cel office (4je) smo sli tam na kranjski rak pa potem tam pri kamnolomu parkirali.
Vreme ok 👍 Pihalo, ko pri norcih 💨 .... voznja s CX30 po tistih ovinkih ... cisti uzitek 💪
Take novice s poudarjanjem v naslovu, da je nekdo umrl pri 85 letih s korono so tudi čisto odveč. Tudi da izveš nato v tekstu, da je bil polno cepljen ne igra nobene vloge. Človek je pač bil že 85 let star in po statistiki vsako leto umre tretjina starostnikov starejših od 85 let - kovid gor al pa dol.
Tole gre pa tudi men na K... Ali je lahko ena novica kjer se ne omenja korona, cepljenje, .... Me cudi da pri tistem napadu na norveskem ni pisalo, od petih ubitih sta bila 2. cepljenja, 3. necepljeni. Evo dokaz da cepivo deluje!
No pa, da ne bo kdo mislil, da gre samo meni (oz. nam to na zivce). Tudi oglasevalci zadnje case zahtevajo, da se njihovi oglasi ne prikazujejo ob korona novicah oziroma slabih novicah.
PS: če prideš ves popečen s kropom na urgenco rabiš PCT, če pa se greš cepit proti gripi, pa ne. Nice.
No tole je debil od dohtarja, drugace za nujne primere ne rabis PCT.
Sem 1 teden nazaj peljal brata na Jesenice na urgenco. Izpahnil si je koleno. Sicer ga je sam dal nazaj ampak, ker ga je bolel je vseeno sel slikat. Pride do vhoda ... ste cepljeni, ne ... ste preboleli, ne .... ok vam zmerim vrocino in je sel not ter v slabi uri bil pri zdravniku, sel slikat, nazaj k zdravniku in sva bla na poti proti Kranju k Pinkuju na sendvic
P.S. No mene pa niso spustili, tko da sem moral na kofe v mercator
Kot sem že pisal pa bom konkretiziral primer znanca, ki je sredi štiridesetih in zagrižen hribolazec. Že pri prvem cepljenju s Pfeizerjem je dobil čudne fleke kot modrice po nogi pa so dohtarji (na daljavo seveda) rekli, da ni nič. Po drugem cepljenju se je pa tako zapletlo, da je ostal brez noge pod kolenom. Tudi on ne bo več tekel še manj pa hribolazil.
@Boss tole je pa kar ekstrem stranski ucinek. Ali je tale tvoj znanec pripravljen it javno s tem oz. ali se je pripravljen izpostavit? Mi posredujes kontakt in dam naprej nasim novinarjem?
Moram priznat, da je tole kar fascinantno videt. Cisto drugo podrocje kot sam delam (web dev), ko mi je za HW vseeno
@jures me pa cisto za info zanima. Kolega je imel 1 mesec nazaj primer ko mu je server room zalil voda. 2 stuka visje je pocila cev in je vse teklo dol. Na serverje, v serverje, ..... konkretna pi.... Kako je tukaj to reseno? Je nekak "vodotesno" proti izlivom od zgoraj in poplavam od spodaj?
Zakaj imam jest obcutek, da ce JJ rece “ne skocit s strehe”, bodo nekateri sli na streho rekli “ti pa men ze ne bos govoru kaj ne smem” is skocili dol 🤔
bodimo realni no in si priznajmo da stavek razmislaj s svojo glavo za vsakega pomeni isto, samo vsak razmislja drugace
pa baje da so dons v italiji vozniki blokiral precej avtocest in naj bi z protestom nadaljevali dokler vlada ne popusti z ukrepi, ravno tako naj bi v sredo zaceli vozniki z protesti v nemciji ....
Nisem (še) pogledal videa, mi je pa zanimiv stavek: "Če to pove pravnik,bo potem tudi držalo."
mal bi moral popravit, ce pove "kar zelim slisat" pol bo drzalo
Bossek ne gre to tako omg. To je tako, kot da bi jaz imel lokal in imam pred vhodom nalepljen napis, da je temnopoltimi vstop prepovedan. Ti se moraš določenih pravil in zakonov držat tako, kot je rekel boss. In hvala bogu, da je tako. Kako bi pa zgledalo, če bi vsak malo po svoje delal in si sproti zmišljeval pravila.
Temu se pravi diskriminacija ... in ja to je prepovedano. Za PCT pa so ze povedali, da ni diskriminatoren ker je stvar izbire.
Zanimata me pa 2 stvari:
- omejitev na obcine je bila protiustavna .... je kdo tozil kakga policaja osebno ker ga je ustavil in mu dal kazen?
- sprejmejo odlok o preverjanju PCT-ja. 1/2 pravnikov pravi da je ok, 1/2 pravnikov pravi ni ok, dajo v presjo traja celo vecnost, .... Kako za hudica naj zdaj varnostnik osebno ve ali je ok ali ne? Ali ima 50% opcij da krsi neki in ne dela ali pa 50% krsi nekaj ker dela. Ali pac more it na FB/mazda forum in pogledat kaj se pise in potem ve kaj naj pocne?
Kar mene moti je .... folk dobi kazen kar se potem pokaze da je protiustavno. In kaj je sedaj ..... ja 0 ups. No tle je problem. Ne more bit 0. Avtomatko vsem vrnit z nekimi odskodninami (brez, da morajo ti karkoli narest). Tiste ki so zajebal pa ustrezno kaznovat. V primeru veckratne krsitve pa magari ce celotna vlada gre ker nima pojma kaj dela.
In pa se enkrat, ne me napadat kot da sem alex samo razumel bi rad kako so stvari tako preproste, da se skoraj vsak spozna na to.
P.S. pa prosim ne mi nazije pa hitlerja tlact zravn
P.S.1. Od znanca sin je dobil ze 2 dozi (star 13). Pac fotr zagovornik cepljenja.
P.S.2. Glede na avstralije ... vse katere spremljam so polni zagovorniki cepljenja in se zgrazajo nad protesti Samo je pa res kot sem ze napisal, da sledim programerjem, ki so v vecji meri nakljonjeni cepljenju.
@Boss stekam kaj hoces povedat, toda se vedno mislim, da ne bi pilo vode. Mogoce pa samo moja bolj kmecka pamet napacno razmisla.
Recimo primer:
Imam mini trgovinico s steklenimi kozarci. Ker nocem, da mi stranke vse razbijejo prepovem, da v trgovino vztopajo stranke s torbo na hrbtu (BTW to je v Londonu Harrods ... ti varnostnik skoz tezi, ceprav jih ne upostevajo), prav tako ne stranke z rolerji in pa tudi stranke s psi. Ker pa mi je zaradi covid-a umrla tasca in dedek sem previden in sedaj zahtevam se PCT. Da sam PCT ni diskriminatoren so ze odlocili. Se pravi nekako je na tebi, ali bos pokazal PCT ali pa pac ne bos vztoopil v trgovino. Ce se ti zdi, da ne smem videt PCT pac ne gres tja.
Ne pravim, da se strinjam s pogoji, se manj, da se karkoli spoznam na pravo, samo ni mi logicno, da bos kar tozil enega ker te ni spustil v trgovino. Iz mojega vidika je trgovina privat zadeva nekoga. In on te ni spustil v privatno zadevo, kot da te ni spustil v hiso.
Predstavljam si, da bo ustavno sodisce odlocalo o odloku in prislni uporabi PCT-ja. Predvidevam, da ne glede na razplet, ce se nekdo se vedno odloci to imet ima lahko.
Recimo kot so nasli nišo vrtci in varstva, da sprejemo necepljene (katerkoli cepiv), tako recimo lahko ena gostilna rece pri nas pa strezemo samo cepljene.
P.S. Nisem zagovornik PCT-ja, samo probam razumet vse to in pa tudi stran nekoga, ki je "ZA" in ima trgovino in podpira ukrepe
@Boss nocem bit zaljiv ampak zadnje nekaj dni delujes kot da scrollas po FB in sem kopiras vse kar najdes
Ne vem ce je kar tako preprosto no. Da ti prides do trgovskega centra, te varnostnik ne spusti not ker nimas PCT in ti bos tozil varnostnika osebno direktno. Mocno mocno dvomim da tole pije vodo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Torej ... na sihtu in povezanih firmah se tale korona kar hitro siri. Zvedel danes da je v oddelku trzenja ena pristala v bolnici (stara cca. 28). Potem bil na vezi z programerjem iz povezane firme, kjer so vsi fasali in je rekel, da je pac brez okusa in vonja in nekako, kot da bi ga zbil avtobus ampak glede na to, da me zaradi sluzbe klice je kar ok. Sicer nima tako veze samo je popularno to ... prva ni cepljena, drugi je cepljen z AZ in je bil narocen na pozivitveni odmerek. Sedaj ga ne bo rabil.
No pol pa druga bolj zanimiva storija ... X oseba ima eno od teh laznih potrdil. Pac nekaj eur in bam imas potrdilo da si 2x cepljen z pfizerjem. In sedaj vse bolj opaza kako okoli nje zbolevajo (mami skor v bolnic, brat tud ni lih v easy cez prisel), potem prej omenjena v bolnici, ..... No in sedaj bi se rada cepila. Ampak od zadnjega "cepljenja" je minilo 2 meseca. Pa to bi bila potem samo ena doza, ce bi se smatral kot pozivitveni. Se pravi nekako je malo fucked.
Popravljeno od Bossektypo
Povezava za deljenje
Deli na druge strani