Skoči na vsebino

avtoplin

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Hehe, Slivka, sem mislu da ti bo glede na razmeroma nizek dru?inski prora?un zanimiva ideja, ampak o?itno ti ni. :jezicek:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Kok ste eni zanimivi :) mate avtomobile ki imajo porabo 6l pa potem ra?unate pa ra?unate pa zra?unate da se vam po 2 letih ?ele vrne investicija in potegnete ?rto, da je plin ok ampak se ne izpla?a. Jest da mi avto pije 6l niti tega ne grem ra?unat. Predelave delamo tisti, ki imamo porabo 10l+ ;) tukej je pa potem mal druga?na matematika ane :)

When in doubt, duck it!

Napisano

Hehe, Slivka, sem mislu da ti bo glede na razmeroma nizek dru?inski prora?un zanimiva ideja, ampak o?itno ti ni. :jezicek:

Saj sem napisal: bo zanimiva, ko bo predelava kve?jemu 500 do 700?... Do takrat pa me ne zanima. Je poraba premajhna in dokler ?ena ne dobi slu?be, niti kilometrov ne delamo (10000 do 12000 na leto).

Kok ste eni zanimivi :) mate avtomobile ki imajo porabo 6l pa potem ra?unate pa ra?unate pa zra?unate da se vam po 2 letih ?ele vrne investicija in potegnete ?rto, da je plin ok ampak se ne izpla?a. Jest da mi avto pije 6l niti tega ne grem ra?unat. Predelave delamo tisti, ki imamo porabo 10l+ ;) tukej je pa potem mal druga?na matematika ane :)

Jaz ne bi ra?unal in se ne bi ogla?al, ?e me ne bi nekdo pocukal za jezik. Ja, pri porabi 10 litrov ali ve? in pri veliki kilometra?i je ra?unica gotovo druga?na. In najbr? na ?em novej?em, ne pa na avtu, ki bo ?ez dve leti ?e po?asi iskal prostor na odpadu...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Nisem plina? ampak si zadel bistvo... ve?ja kot je poraba bolj se spla?a in hitreje pokrije ter za?ne var?evati s stro?kom goriva. Manj?a, ko je poraba in ?e je to vezano ?e na malo prevo?enih km bolj je investicija nesmotrna.

33112_1.png

• 3 meseci kasneje...
Napisano

Do danes ?e nisem sli?al, da obstaja tudi posebno motorno olje za LPG vozila. Ve? o tem si preberite tule;

http://www.motul.com/si/sl/fluidsearch?utf...amp;fluidsearch[q]=specific+lpg+cng

http://www.motul.com/si/sl/products/201?f[application]=139&f[range]=25

Napisano

borut full zanimivo :prstgor: dobra stvar meni bi rablo 5w 30 olje lp ale? :cheers:

Napisano

Bu?e sam da se prodaja, ?e bi sedanja "navadna" bla zani? bi .....

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

• 2 leti kasneje...
Napisano

Malo vle?em temo iz treh let pa me zanima dejansko izku?nje s plinom. Ga ima kdo na Mazdi in je naredil recimo 50.000 do 100.000 km pa lahko pove ali je res motor ribnil, kot tukaj nekateri pi?ete ali dela normalno. Imam bencin in delam 40.000 letno pa razmi?ljam o varianti po preteku garancije. V primeru da bi se odlo?il sem pa ?e v temi videl, da hvalite Primo?a, Prins sistem pa ne. Zanimivo :)  

Kdo ve kako je s plinom in novimi bencinskimi motorji Skyactive?

Hvala  

Napisano

Baje, da ni najbolje zaradi previsokega kompresijskega razmerja.

33112_1.png

Napisano

Malo vle?em temo iz treh let pa me zanima dejansko izku?nje s plinom. Ga ima kdo na Mazdi in je naredil recimo 50.000 do 100.000 km pa lahko pove ali je res motor ribnil, kot tukaj nekateri pi?ete ali dela normalno. Imam bencin in delam 40.000 letno pa razmi?ljam o varianti po preteku garancije. V primeru da bi se odlo?il sem pa ?e v temi videl, da hvalite Primo?a, Prins sistem pa ne. Zanimivo :)  

Kdo ve kako je s plinom in novimi bencinskimi motorji Skyactive?

Hvala

Ej...lp jaz sem imel v prej?nji mazdi 5 2.0 benz.montiran avto plin naredil 100.000km.redni servis in itd...delovalo ok...

Zdaj imam MAZDO CX5 benz .in ne bom montiral,avto plin LPG,ker je tako ok.poraba je normalna

Tudi kot je napisal Boss zaradi,kompresiskega razmerja 14 :1 te?ave pri nastavitvah,ra?unalnik in itd..tako mi je razlagal mojster Primo? SI -GAS,

Res ,da v tujini ima?,predelane avte na avto plin z takim motorje skayactive.MAZDA.

Jaz ne bi reskiral....saj poraba...je 7-8 lit.lp

Napisano

Jaz sem mojo 2003 Mazdo6 2.3B vozil cca. 90.000km in pred tem je imela ?e 180.000 na LPG, skupno pa kar 351.000km ko je ?la od bajte. Jaz sem bil ZELO zadovoljen, se mi pa zelo smilijo vozniki, ki so vgradili sistem pri G-1 iz Celja in imajo na papirju 7 let garancije, a firma je ?la "zu grund", torej si lahko garancijo le ?e nekam arhivirajo, beri zatla?ijo.  <_<

Napisano

?zmeden?

A sem mogo?e kaj zamudil?

LPG prenese kompresije dizela?ev, se pravi 18:1 in ve?, pa bi ne prenesel kompresije skyaktiv motorjev?

:ne vem:

Vem, da se da diesel tovornjak predelati na plin, tudi na sovoznikovem sede?u takega tovornjaka sem ?e sedel. Pa ima tovornjak (mislim) kompresijo 22:1.

serviser.gif

Napisano

Bol kot kompresija je problem direktni vbrizg, ampak se tudi to da zrihtat, sam dra?je je, kar prinese dalj?i ?as vra?anja investicije in ko se doda v matematiko ?e relativno nizka poraba, zna bit za prevozit dvakrat ve? km, kot pri navadni LPG predelavi, da je pozitivna ni?la.

miataviperfinal.png

"It's better to be a lion for a day, than a sheep all your life."

• 1 leto kasneje...
Napisano

Za vse zaplinjene sem danes na?el eno reklamo:

Vsi ?lani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE boste ob vsakem to?enju avtoplina LPG nad 30 l avtomati?no prejeli popust v vi?ini 4 centov na liter. Ugodnost velja vse do 31.8.2017.

Bencinski servisi OMV s ponudbo avtoplina LPG:

Grosuplje,

Cikava,

Dravsko Polje - sever,

Dravsko Polje - jug,

Radovljica - sever,

Radovljica - jug,

Koper Bonifika,

Smednik,

Grabono?

?e mogo?e komu prav pride...

serviser.gif

Napisano

To je ze nekaj casa in kar je se vredno povedati je to, da se popust zacne obracunavati na kolicino, katera je bila iztocena nad 30l in ne prej. Sepravi ce bos tankal 31l bos prejel 4 cente popusta :)

Napisano

To je ze nekaj casa in kar je se vredno povedati je to, da se popust zacne obracunavati na kolicino, katera je bila iztocena nad 30l in ne prej. Sepravi ce bos tankal 31l bos prejel 4 cente popusta :)

Dober hakeljc oz.komercialni trik torej :P

Kranj-Primskovo je liter po 62?centov, torej 2?centa ceneje kot drugod na Petrolih in zanimivo da ga na Bavarskem tocim za precej ugodneje kot v nasmu Pahorstanu. :D

Napisano

Gelipterju se ob pogledu na extra ugodno ceno v Izoli ob tankanju benza verjetno fajn kolca in rahlo zakolne, ko gre proti blagajni! :D

Napisano

Gelipterju se ob pogledu na extra ugodno ceno v Izoli ob tankanju benza verjetno fajn kolca in rahlo zakolne, ko gre proti blagajni! :D

Zmaj..He he niti ne,ker tankam,ve?inoma na Petrolu.porabo na Mazdurini,je solidna 7.5 litra tako da je ok.lp

Napisano

Js se pa pove?ini kar butana dr?im

b63b6d6acab04612bb2a1a92a0dc3fb2.png

V Plinskem centu v MB je cena 56 centov. Kar je ob?utno ceneje kot na Petrolu, kjer je cena 64 centov. Pri Petrolu tankam le izjemoma.

Ugodna cena je tudi na Agipovi pumpi v Slovenski bistrici.

Napisano

V bosni je 0.58 BAM! To je 29 centov fantje

Bo treba it enkrat pogledat. ?okirala me je razlika v ceni napram super95 benzu v Belgiji, kjer sem na eni ?rpalki zasledil ceni; 0,44 in 1,66?, torej za las da ni 4xna cena :)

• 5 mesecev kasneje...
Napisano

Na na?em koncu so tudi odprli eno tako ?rpalko z zemeljskim plinom (LNG in ne LPG).

Baje, da je zadeva zelo poceni in oh in sploh.

In baje je namenjena dizela?em.

Ima kdo kaj ve? izku?enj s tem?

Kje v Sloveniji se da dizela?a predelati na LNG?

Kako taka predelava sploh zgleda?

Koliko stane?

... ... ...?

http://regionalgoriska.si/novica/v-sezani-prva-v-sloveniji-danes-odprtje-polnilnice-utekocinjenega-zemeljskega-plina-za-tovorna-vozil

serviser.gif

Napisano

Ja, no, 45% cenej?i, pa ?e 15% manj?a poraba pa se ?e nabere kar nekaj razlike...

Glede manj?e porabe: mogo?e ima pa ve?jo krulilno vrednost, pa se "pogliha"... :ne vem:

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.