Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zmotilo me je , ker si v prvem postu pisal, da sku?a? voziti z najni?jimi obrati kar lahko. Evo to.

Sicer pa, ?e so ti na servisu res vse prgledali, da je filter v redu, da so senzorji pred in za filtrom v redu, egr, ipd...potem ne vidim kaj dosti, kaj bi bilo lahko narobe razen tega.

Sicer je stvar narejena tako, da ko se regeneracija enkrat spro?i se izvede, ne glede na to kako hitro se vozi? oz. a si na avtocesti al na lokalni. 

Napisano

Aja, nisem jaz avtor prvega posta. ;) Res, da ne dirkam, vle?em se pa tudi ne. Tiste ?upce za v tank, ki jih dobi? na pumpah, za pucanje DPFja, kaj nucajo ali ne?

• 1 leto kasneje...
Napisano

fantje imam eno te?avo z dpf lu?ko. prebrau sm ?e ceu forum in ne najdem mojga primera :)

uglavnm v soboto je ?el fotr z mojo Mazda 6 2010 letnik 2.2 d 95kw v Split in ko se je vra?ou danes nazaj mu je za?ela utripat dpf lu?ka...auto ni zgudu n? mo?i in use je delalo normalno tku da ga je ugasnu ko je pr?u domou. no ko sm ga u?gau da vidm zakaj se gre ta lu?ka ni ve? utripala in ne utripa tut zdej. vozu se je pa tut do 190kmh tku da ga ni ?parou in glede na to da je 400km do splita se je tut regeneracija pomojm nardila normalno. a kdo ve kaj bi lhk blo? ima pa 156000km in ?e 4000km do servisa. nazadnje pa servisiran pri 140000 v BTC-ju :)

LP

Napisano

ponovno imam isto te?avo :/ avto gre k raketa a lucka utripa. na mestu ni ni? pove?anih obratou, potovalnega pa ?al nimam da bi porabo spremljou ampak useen mislm da ne dela regeneracije. na servisu so mi rekli da so to regeneracije ampak v 50.000km odkar imam avto se mi to ni ?e zgodilo.

kaj bi to blo?

Napisano

SpEkTr @ jap govorimo o ?estici ampak ga nima ker nimam niti multifunkcijskega volana ;) 

jures @ menjavali so mi olje v BTC-ju in glih na tem forumu najdu dobra priporo?ila za njih, pa ?e g.Majes me je prevzeu in ve? ?as kontaktiram njega tko da upam da so mi nardil tku ku treba.

sem pa zmenjen za sredo da mi bodo na servisu pregledali kaj se dogaja

Napisano

Sj res, to je tut razlog za lu?ko ja. Ja ni?, ?e ma? servisirano za uradnem, ti jo bodo menjali gratis, mislim da.

Napisano

u pizda... sej to je dra?je kot jermen. In kje so zdej prednosti ketne? :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Prednosti ketne ni. Pa ?e motor je glasnej?i s ketno kot brez.

Menja? jo pa ponavad slej ko prej. ?e ne ti pa naslednji lastnik..al pa ?e pol naslednji :D 

?e ne pa Pelko, jebi ga...mislim da je konkretno cenej? poseg.

Napisano

a je mozno da te ketne nateguje zaradi dpf-ja oz. zaradi tega ker se nafta me?a z oljem in posledi?no olje zgubi svoje mazalne lastnosti zaradi katerih se tudi ketna ne ma?e glih najbolj??

nism nek strokovnjak za te zadeve ampak sm mal razmi?ljou tko da upra?am ?e je tut to mo?no :)

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Men ga tudi neki DPF biksa. Zadnji? se mi je v?gal, pa sem vse supaj malo ignoriral, ker se nisem mel ?asa ukvarjat. In v navodilih pi?e, da ?e utripa, da pomeni samo da se je regeneracija preve?krat prekinila. Pa sem si mislil, da bo mogo?e nehalo svetit, ko jo bo naredil naslednji?. Potem sem enkrat videl da se je za mano kadilo ko zme?ano in se si mislil da bo to to.

No ni blo, vrag je za?el cukat med prestavljanjem, oz. popolnoma izgubil mo? za kako sekundo. Potem sem ta ponedeljek ?el k kolegu in sva naredila regeneracijo, reset DPF-ja. Danes pa se je vrag spet pri?gal. Je kaj bolj resnega? Ali ga je zjebalo to da sam ga prvi? ignoriral?

Ne vem zakaj tile klepci nardijo nek sistem, katerega naj ne bi prekinjal ene 10min, potem pa nima? nobenega indikatorja da bi vedel kdaj se ta vrag za?ene.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Konec marca...imaš prav,a zna biti,da bo tudi cena druga. Za to pa na take termine kupujem. Ker kot je enkrat bilo 1400€ za 4kom.Pirelli Scorpion Winter...ne rečem,samo,kar je preveč,je preveč. Moram pa priznati,da ko sem malo po narocilu CX-5 kupil zimske Scorpion Winter,ker sem avto pričakoval septembra...pol pa cakal več kot eno leto do junija... Da sem kupil stari letnik...se mi zdi da 2020 al celo 19 al se starejše...moram pogledati,ker sem že pozabil...sam sem do 02:00 na sihtu.... No in sem jih seveda dobil za smešno ceno...cca 1/2 cene...sem si mislil...za dve leti bodo že ok...in so še sedaj v akciji...in moram priznati,da se še zmeraj več kot ok...res včasih vozim na meji...drzijo se k hudič...tudi pred kratkim v snegu...ledu...res brez pripomb👍.   Je pa seveda drugačni občutek ob nakupu,če so "čist frišne".   Se pa tukaj pri letnih ne sekiram...pri C-Maxu smo jih na 3 leta menjavali...sem zgulil "smetano" in prodal naprej...tukaj pa,če bodo za 4-5 let....bom hitro videl...,če bo ESP postal nervozen,bodo šle dol in druge gor.  
    • A pa ta kolega to še ima?   Bi hotel to posodit?   Od kje pa sploh je ta kolega?  
    • Heh... dokler se konektorji ne topijo... 9070 ima TDP 220W, pa skače (tudi) na 390W. Ni pa to, da bi držala konstantno tak zaug. Sem poskusil še 9070XT, to pa flikne krepko prek 400W. Še mal pa bomo gasilne aparate rabil zraven kompov.  Sem sestavljal PC za enega mladostnika, pa smo dali 9070 notri in 7600X. Teli Ryzen so tut ena zgodba zase s temi 95° izleti 😅 Sem pa kr dobro poštelal PBO nastavitve, praktično ne gre več čez 72° na raznih cinebenchih ipd. 👍 A si ti kaj gledal pri tvojem coolerju razliko med navadnim in Pro 360 Arcticom? A so samo fane dali P12 Pro pri novem? Nikjer nič omenjeno. So pa (lahko) zelooo glasni, glede na 3000RPM zmogljivosti. Kot bi nekdo sesal v sosednji sobi 😄 Dal 4 v kišto in na 20% moči, pa je vrh glave.
    • Lider trdi po pravilniku, da lahko prodajajo do 3 stare gume kot nove.   Novegume.si so mi zagotovili, da nad 24m zavrnejo prejeto robo.   Je pa res, da če bi naročal konec marca, bi verjetno dobil novejše.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.